Додик: У насилном браку са БиХ губимо милијарде

БАЊА ЛУКА – Предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик тврди да је Српска због „насилног брака“ са Федерацијом БиХ до сада изгубила милијарду КМ. "БиХ постоји само захваљујући корумпираним чиновницима из међународне заједнице, којима се осладило да на муци народа зарађују огромне плате, иако је и њима јасно да је БиХ немогућа држава", рекао је […]

субота, август 21, 2010 / 10:26

БАЊА ЛУКА – Предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик тврди да је Српска због „насилног брака“ са Федерацијом БиХ до сада изгубила милијарду КМ.

"БиХ постоји само захваљујући корумпираним чиновницима из међународне заједнице, којима се осладило да на муци народа зарађују огромне плате, иако је и њима јасно да је БиХ немогућа држава", рекао је Додик за "Пресс РС".

Он је нагласио да странци у БиХ примају плату од 20.000 или 30.000 евра, а затим покушавају да "продају" приче о корупцији, те препоручио високом представнику у БиХ Валентину Инцку да испита корупцију у међународним организацијама, умјесто што сваког дана властима покушава да сугерише шта је то корупција.

"Како је могуће да бивши високи представник у БиХ Педи Ешдаун у БиХ купи кућу на Јабланичком језеру за одређену суму, а потом је прода по три пута већој цијени, и зар то није корупција", запитао је Додик.

Коментаришући могућност "пада" стенд-бај аранжмана са Међународним монетарним фондом због неиспуњавања постављених услова, Додик је рекао да је Српска са своје стране испунила све услове, али да то није урадила ФБиХ.

"Нама је потребно да се настави аранжман са ММФ-ом, али за РС неће бити трагедија ако којим случајем дође до заустављања реализације тог аранжмана, јер ће се буџет и јавни фондови у РС остваривати у истом обиму који већ постоји", нагласио је Додик.

Он је рекао да је РС зауставила доношење оквирног буџета за БиХ, јер он не може бити само у интересу Сарајева.

"Не можемо подржати буџет БиХ који фаворизује само једну страну. Или ћемо се договорити или од ове земље нема ништа", закључио је Додик.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *