Додик: Сви смо знали да је БиХ била централа Ал Каиде

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да су наводи Ајмана Дина, једног од оснивача Ал Каиде, да је БиХ била средиште ове терористичке организације, "потврда истине која је одавно позната". "Би-Би-Си је то знао од почетка само што није објављивао. Сада када су њима почели да сјеку главе, као што су сјекли главе […]

уторак, март 3, 2015 / 14:30

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да су наводи Ајмана Дина, једног од оснивача Ал Каиде, да је БиХ била средиште ове терористичке организације, "потврда истине која је одавно позната".

"Би-Би-Си је то знао од почетка само што није објављивао. Сада када су њима почели да сјеку главе, као што су сјекли главе Србима по Озрену, сада им је то интересантно и траже неку повезаност у свему томе", нагласио је Додик.

Он је рекао новинарима у Бањалуци да су и страни извори тврдили да је Бин Ладен током рата био гост Алије Изетбеговића и да су тада формиране јединице муџахедина тако што су припадници џихада, преко Хрватске, улазили у БиХ.

Предсједник Српске је нагласио да су на све те ствари многе државе и међународне организације "затварали очи".

Ајман Дин је за Би-Би-Си изјавио да га је Осама бин Ладен дочекао у заједницу и да је положио заклетву да ће се "борити у џихаду против непријатеља Бога".

Према његовим ријечима, он је био "књишки мољац" који се нашао у "планинама БиХ наоружан калашњиковим уз осјећај неизмјерне моћи".0 КОМЕНТАРА

 1. O, bio je i onda na pravom mjestu, purvi covjek na pravom mjestu, kao i sto je i sada.
  Duvanio nasu vojsku, ronhilovao, sleperisao.

  Nema te Al Kaide i Ajmana da nam je veci neprijatelj od njega.
  Al Kaida mu dodje kao kec na desetku da podigne skretnicu sa bijede u koju nas je on ubacio bez ikakvog izgleda da ce uskoro biti bolje.
  Zegovornik treceg entiteta i federalizacije u BiH veci je neprijatelj od isila i svih neprijatelja zajedno.

  Sta je unistavanje ekonomije, privrede nego terorizam?

 2. Ja sam islamske ekstremiste „Ja sam islamske ekstremiste „upoznao“ 90-ih, kad sam „imao nekog posla“ sa el Mudžahidom, Hamzama, Gazijama, Crnim labudovima, Šarganovim „tigrovima“ i sličnima… baš me zanima kad i kako je Dodik doznao za ovo o čemu priča?… vjerojatno gledajući BBC!
  “ 90-ih, kad sam „imao nekog posla“ sa el Mudžahidom, Hamzama, Gazijama, Crnim labudovima, Šarganovim „tigrovima“ i sličnima… baš me zanima kad i kako je Dodik doznao za ovo o čemu priča?… vjerojatno gledajući BBC!
  HM…g,Borislave,,sad bas…pretjerujete..u svojim ocjenama…Kako da ovo shvatimo?nema veze..pozz posteniji su ovi SNSD-ovci,sve je jasno

Оставите одговор