Додик: Стојим на располагању Николићу

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да новоизабраном предсједнику Србије Томиславу Николићу стоји на располагању за сваку сарадњу која је у интересу јачања Српске и Србије. Додик је навео да ће са Николићем сарађивати у оквиру уставних овлаштења које имају, али и у жељи да РС и Србија наставе добру сарадњу у оквиру специјалних […]

уторак, мај 29, 2012 / 08:10

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да новоизабраном предсједнику Србије Томиславу Николићу стоји на располагању за сваку сарадњу која је у интересу јачања Српске и Србије.

Додик је навео да ће са Николићем сарађивати у оквиру уставних овлаштења које имају, али и у жељи да РС и Србија наставе добру сарадњу у оквиру специјалних веза. "Уколико је Николић заинтересован за то, ја сам спреман за сарадњу", рекао је Додик.

Предсједник Додик је поручио да Српска жели јаку Србију, којом се поноси, јер је са таквом матицом јача и посвећена остварењу заједничких националних циљева.

"Протекле двије деценије нису биле праведне према Србима на Косову, БиХ, Хрватској… Ми смо били циљ злих планова усмјерених на распарчавање нашег народа", изјавио је Додик за "Вечерње новости".

Он је додао да је у овом тренутку немогуће знати каква ће бити Николићева политика, оцијенивши да је у овом тренутку изложен многим изазовима због чега се нада да се неће покајати због избора за шефа државе.

"Ако било ко у Србији запостави односе са РС, Бањалука ће опомињати на лоше резултате такве политике", истакао је Додик.

Додик је изразио жаљење што је на предсједничким изборима у Србији изгубио Борис Тадић, али је нагласио да поштује сваку вољу бирачког тијела.

"Тадић није заслужио изборни пораз. Као пријатељ могу да му саветујем да, ако је већ ријешио да формира владу, то онда учини без оклијевања. Тако ће моћи да унесе нову енергију и покаже јасну намјеру да стабилизује Србију. Уколико не буде могао да направи снажну и еФикасну владу, боље му је да оде у опозицију", оцијенио је предсједник Републике Српске. /крај/мб0 КОМЕНТАРА

  1. Ni riječi o pogrešno vođenoj politici kao predsjednik RS,koji se miješao u izborni proces druge države.Bilo je ljudski da se bar uputi riječ izvinjenja.Ali ovaj čovjek se ne zna izvinjavati.Naučen je da ga drugi slušaju i da za njegove greške i propuste drugi odgovaraju.
    Slušao sam gosp.Nikolića kada govori da je bio u Banja Luci prije izbora u Srbiji i tražio od Dodika da se ne miješa u izborni proces u Srbiji.Svi smo svjedoci da nije poslušao.Mada znam da gosp.Nikolić to neće učiniti,ali šta bih bilo kada bih se on miješao u predstojeći izborni proces kod nas?
    Mislim da između Nikolića i Dodika nikada neće biti stvarnog uvažavanja,jer će osjećati nepovjerenje jedan prema drugom.Očekujem da gosp.Nikolić stalno jača,a da Dodik stalno slabi što će naredni izbori i pokazati.

Оставите одговор