Додик: Српска је за очување мира

Предсједник Републике Српске Милорад Додик представио је данас новименованом командату НАТО-а у БиХ, бригадном генералу Герију Хафману политичку и економску ситуацију у РС, нагласивши опредијељеност Српске за очување мира, стабилности и досљедно поштовање и провођење слова Дејтонског мировног споразума. Предсједник Додик је рекао да РС поштује територијални интегритет и међународни субјективитет БиХ, а да је […]

уторак, 9 августа, 2011 / 15:16

Предсједник Републике Српске Милорад Додик представио је данас новименованом командату НАТО-а у БиХ, бригадном генералу Герију Хафману политичку и економску ситуацију у РС, нагласивши опредијељеност Српске за очување мира, стабилности и досљедно поштовање и провођење слова Дејтонског мировног споразума.

Предсједник Додик је рекао да РС поштује територијални интегритет и међународни субјективитет БиХ, а да је рјешавање отворених питања предмет унутрашњег договора.

На састанку Додика и Хафмана у Бањалуци заједнички је констатовано да сва отворена питања треба да буду ријешена договором, компромисом и консензусом – саопштено је из кабинета предсједника РС.

Додик рекао је да је РС заинтересована за наставак процеса европских интеграција и да жели да буде дио, а не само посматрач тог процеса.

Предсједник РС и командант НАТО-а у БиХ размијенили су мишљења о рјешавању проблема непокретне војне имовине и осталим актуелним питањима у РС и БиХ.