Додик срећан што фрустрира Муна, и обрнуто

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изразио је задовољство што он и амбасадор САД Патрик Мун дијеле исто мишљење када су у питању њихови сусрети, јер је, како је нагласио, заиста фрустрирајуће понављати му да Република Српска неће рушити цркве по Сребреници. На питање Срне да прокоментарише изјаву америчког амбасадора да се током данашње посјете Бањалуци […]

уторак, април 23, 2013 / 15:43

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изразио је задовољство што он и амбасадор САД Патрик Мун дијеле исто мишљење када су у питању њихови сусрети, јер је, како је нагласио, заиста фрустрирајуће понављати му да Република Српска неће рушити цркве по Сребреници.

На питање Срне да прокоментарише изјаву америчког амбасадора да се током данашње посјете Бањалуци неће састати са предсједником Републике Српске, јер су ти састанци, како је рекао, постали фрустрирајући, Додик је одговорио да ништа мање није фрустрирајуће слушати Муна уочи локалних избора да је неприхватљиво да Србин буде начелник општине Сребреница и упорно му понављати да сви морају бити једнаки у тој изборној трци.

"Фрустрирајуће је слушати га и да је Јашаревићев артиљериски пир по Амбасади инцидент, а не терористички чин, као што је фрустрирајуће понављати му да је рјешавање питања имовине већ договорено, али се не проводи због политичара у Федерацији БиХ", истакао је Додик.

Предсједник Републике Српске рекао је да је фрустрирајуће и слушати Мунова стална настојања да се Устав БиХ измијени на штету Републике Српске.

"А каква је тек фрустрација када у Бутмиру окружени тенковима НАТО-а треба да покажете демократски капацитет. Од свега највећу фрустрацију, ипак, производи чињеница да амерички амбасадор има визију државе, коју не дијели више од половине њених становника. И цијела Република Српска", истакао је Додик.

Он је рекао да му је драго што је амбасадор Мун у Републици Српској, што је у посјети институцијама које функционишу и потпуно му је јасно да такву екскурзију по Федерацији он себи не може приуштити, пошто ни сам није сигуран ко је ко у овом ентитету.

"Што се тиче сарадње са СНСД, морам га подсјетити да сам још предсједник најјаче партије у Републици Српској и да ћемо, волио он то или не, морати разговарати, јер нити сам ја бирао њега, нити је он бирао мене. Изабрале су нас околности које налажу да је потребно да сарађујемо, у најбољем интересу грађана. Желим на крају да истакнем да веома поштујем САД и да су неспорно свјетска велесила. Увјерен сам да ће сљедећи дипломата из те државе користити дипломатски рјечник и добру дипломатску праксу, и да неће излазити из оквира Бечке конвенције о дипломатским односима", нагласио је предсједник Републике.

До тада, каже Додик, амбасадор Мун и он имаће бар један заједнички утисак – да су њихови сусрети фрустрирајући, али и неминовни.

"У том смислу он и даље остаје наш прихватљив саговорник. Напросто, јер једини представља САД овдје", рекао је Додик Срни.0 КОМЕНТАРА

 1. Problem je to što Dodik vara i mulja Amerikance i što ih vuče za nos isto kao i Brisel, a sve to ide preko leđa građana Republike Srpske i od toga nemamo nikakvu korist.

  Ali, nisu Ameri naš problem, nego nesposobna, korumpirana i prevarantska vlast na čelu sa Dodikom!

  Hajde, izdržaćemo nekako još godinu i po!!
  Pa na izborima poručujemo režimu : marš van!!!!!!!

 2. Fore i fazoni! Sve što kaže, misli i radi suprotno.( Neće Zlaja biti ministar ino poslova,…)
  Oni su ga i dovezli na temkovima da nestane Srpske, i sve dok radi za njih, on je tu. Ni minute ne bi bio predsjednik , da to fašisti neće. To su trice i kučine za lakovjerne, poput dvoboja sa Čedom.

  On je njihov korisni idiot, sve dok ne uništi i poslednje zrno republike, a to je pri kraju. Ekonomski ju je ubio, duhovno takodje,(vidite li kako unitštava crkvu forsirajući vladike manijake i kriminalce, ostalo je biološko uništenje, ali i to je pri kraju.

  Mun nam ne misli dobro, ali on ni izdaleka nije nam neprijatelj kao firči.Jer je on izvršilac , a Mun nalogodavac.

 3. мун и мудо додик су спојене посуде, ко то не схвата, тај нема шта да очекује у будућности, јер док је нама њих двојице, будућности неће ни бити!

 4. Ти си своју будућност предао у наручје Гари, а срце поклонио Шаренки. Мојне своју срећу да дијелиш са нама што не схватамо…Мун неће још дуго, али овај други богами хоће док га год ти тако хвалиш, обневидио од љубави према своме стаду.

 5. Тешан Подруговић, 24.04.2013. 00:45:28

  А што ти не вратиш поново на профил слику пословног баје од твоје супруге!?B-)B-)B-)
  Што се проваљујеш под лажним профилима, проваљен си гњидо, дао би ти дупе и додику и кусти, а овдје глумиш неког револуционара патриЈоту против свих зала, за које само ти имаш надљудску моћ да откријеш, док „неписмена“ маса фронталових коментатора запањено посматра како тешан-јунгић-жељко-божо-чукеранац разоткрива завјеру и превару звану Фронтал!?

 6. „Ћелав, глават, дерња се како се Српска треба подијелити па западни дио у Хрватску, а источни дио припојити Србији. Нервно поремећен, кажу да је био напаствован…“

  Е сад, још се не зна ко га је содомисао, али према жртвама његовог поганог нацистичког језика мора да су били кршни чупави и зли о чему свједочи и слика са профила!:D

 7. Хахаха….грохотом се смијем, мора да сте у тим епитетима пронашли сами себе, имате усађен комплекс од вашег квазимодо изгледа! Зато вам други људи сметају, гдје они могу бити нормални, високи и лијепи горштаци!? Хахаха…комплекси су чудо, уживам у вашој патњи, а неколико људи са Фронтала ме лично познаје, тако да ми то причињава још веће задовољство кад испадате прејадно смијешни кад прочитају шта пишете!
  Додуше, ваше коментаре нико и не чита, ви сте овдје по задатку, а проваљени исте секунде, један дан пише симага други дан пише тешана!
  Дневница је лапо лапо!

  Могу само ово да ти поручим, јунгићу, кад ме твоја супруга упозна, оставиће кустурицу истог момента!B-) Ово ти обећавам!

 8. Ovaj Mun na ovaj način podiže rejting Dodiku u narodu.Bojim se da to nisu već planirane aktivnosti za naredne izbore.Nismo valjda zaboravili kako je Dodik došao na vlast u RS i čijom voljom.Sada je ko bajagi junači pred narodom.Ako ne dođe do promjena na izborima mi smo propali načisto.RS će ostati prazna ljuštura kao sada firma Birač iz Zvornika.Da je Americi stalo da skloni Dodika sa političke scene to bi oni uradili za vrlo kratko vreme.Zato nemojte nasijedati na ovakve postupke.Nisu tačni niti iskreni.Važna je pozadina svega ovoga.

 9. Travničanin, 24.04.2013. 09:33:54

  Апсолутно, ово су фингирани „сукоби“ све срачунато у окупаторској кухињи како да се одржи тај њихов пиун на власти, прије овог „сукоба“ су ишла кустуричина предања о антиамеричком додику! Па американци притисну људе из Србије да потпишу то што су потписали о Косову и Србима на Косову, а као овдје овом шаману од лакташа не смију ни да зуцну!? Хехехе…мало сутра, стари фол који неколико пута пролази код овог пренаивног народа, нисмо ми заборавили 2000. годину! А није ни била тако давно!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *