Додик: Скандалозан напад на замјеника главног ревизора БиХ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик сматра скандалозним напад на замјеника главног ревизора БиХ Божану Трнинић. "Непримјерено понашање главног ревизора БиХ Миленка Шеге без икакве сумње треба санкционисати", рекао је Додик. Додик је истакао да потпуно подржава све представнике из РС у институцијама БиХ који су учествовали на састанку на Јахорини. "Својим доласком показали су одговорност […]

четвртак, 8 септембра, 2011 / 11:24

Предсједник Републике Српске Милорад Додик сматра скандалозним напад на замјеника главног ревизора БиХ Божану Трнинић.

"Непримјерено понашање главног ревизора БиХ Миленка Шеге без икакве сумње треба санкционисати", рекао је Додик.

Додик је истакао да потпуно подржава све представнике из РС у институцијама БиХ који су учествовали на састанку на Јахорини.

"Својим доласком показали су одговорност према Српској и да у потпуности разумију односе у БиХ, гдје се РС готово свакодневно покушава обманути и потцијенити", рекао је Додик за "Глас Српске".

Додик је закључио да је састанак на Јахорини управо имао сврху да се обједине и ојачају ставови Српске за наступе у Сарајеву и на тај начин спријечи било какво њено потцјењивање и обмањивање.

Главни ревизор БиХ Миленко Шего је у уторак на сједници Комисије за финансије и буџет Представничког дома парламента БиХ извријеђао Трнинићеву након што је изнијела замјерке на рад Канцеларије за ревизију институција БиХ.

Шего је остао без одговора на аргументе које је изнијела, па је почео са вријеђањем Трнинићеве, рекавши јој: "Ти или си дрогирана или пијана".

Трнинићева му је одговорила да су парламент и парламентарна комисија, која третира рад Канцеларије за ревизију институција БиХ, право мјесто на којем треба изнијети примједбе, што је Шегу још више разбјеснило.

Главни ревизор РС Бошко Чеко сматра да иза вербалног напада Шеге на Трнинићеву стоји намјера да се ревизија институција БиХ стави под једну капу, гдје се струка не би уважавала.

"Трнинићева је професионалац и парламент БиХ мора да реагује на напад на њу", закључио је Чеко.