Додик се не плаши монтираних процеса и хапшења

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да се нимало не плаши хапшења, нити наводне финансијске истраге Тужилаштва БиХ против њега, оцјењујући да је ријеч о монтираној политичкој завјери, са циљем урушавања Републике Српске. Додик је истакао да је ријеч о класичном политичком прогону, јер га већ годинама појединци криминализују разним измишљотинама и без икаквих […]

петак, 29 јануара, 2016 / 14:12

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да се нимало не плаши хапшења, нити наводне финансијске истраге Тужилаштва БиХ против њега, оцјењујући да је ријеч о монтираној политичкој завјери, са циљем урушавања Републике Српске.

Додик је истакао да је ријеч о класичном политичком прогону, јер га већ годинама појединци криминализују разним измишљотинама и без икаквих доказа.

"Немам проблем са законом. По повратку из Македоније, ко зна који пут сам прочитао вијест да ће ме ухапсити, да ми претресају кућу и банковне рачуне. Вјерујте ми, послије тога сам мирно спавао као беба неких осам сати. Ето, толико ме је уплашила најава", рекао је Додик за београдски лист "Информер".

Предсједник Републике Српске је истакао да његови политички противници могу слободно да пошаљу истражитеље из цијелог свијета, али да ни они ништа спорно неће наћи.

"Нисам починио ниједно кривично дјело. Годинама ме прате све међународне обавјештајне агенције, али никад нису пронашли ништа против мене", рекао је Додик.

Он је навео да је Тужилаштво у Сарајеву прије четири године испитивало продају државних објеката и одустало, јер нема малверзација.

Према његовим ријечима, ово је наставак муслиманске политике, коју помажу западне амбасаде, а чији је циљ урушавање Републике Српске.

"Монтирана политичка завјера. У Сарајеву још важи османлијска политика `кадија те тужи, кадија ти суди`. Пошто нисам поданик Запада, нити ратни злочинац, сад желе да ме представе као криминалца. Али се не обазирем… Мене је народ изабрао и тако ће бити док се не предомисли", закључио је Додик.0 КОМЕНТАРА

 1. Нисам ја доживио као пријетњу коментар.

  Има човјек право на своје мишљење и да му је нешто необјективно, паланачки и лош хумор.

  Судски вјештак проф.др Милан Стојаковић свједочио је у бањолучком суду да му се друг Додик пожалио да лоше спава. Јуче Додик тврди да спава као беба. А у све већем је страху од хапшења, што је очито по његовим наступима и реакцији његовог окружења и медија. Или поново обмањује јавност или му терапија помаже, што је добра препорука за др Стојаковића.

  Како код нас постоји велика стигма према психијатријским пацијентима, мислим да је одлична ствар да Додик, који је предмет обожавања за трећину популације, тражи помоћ психијатра.

 2. Један љекар, па макар био и љекар у покушају, не смије себи дозволити да на форумима, у политичким дискусијама коментарише нечије здравље, а нарочито не на ироничан и подругљив начин.

  Само толико о моралу љекарској заклетви.

 3. Превише очекујете од лика који се информацијама напаја са сајта Плаћеног Блогера, овдашње фронталовске болеснике сматра господом, а Босића и Вукановића способним и честитим.

  Овакве упадице баш и припадају једном телалуковцу.

 4. Dragi moj bigerU, vidim, žališ poglavnika što odlazi.
  Nemoj da budeš nezadovoljan i neskroman.
  Odradio je za lijepu vašu više nego Krivousti sto puta. Lako je bilo protjerati Srbe iz Hrvatske. ali zamisli kakav podvig ovaj naš poglavnik odradi, protjera hiljade i hiljade mladih i školovanih iz RS, o materijalnim razarinjima da ne govorimo.
  BigerU moj, glavu gore, taj je uradio više nego što steočekivali i zamislili, a sada neka ide niz vodu.
  Povuci vodu iz kotlića i zaželi mu sretan put tamo gdje mu je i mjesto….

 5. Нисам ја изнио у јавност да друг Предсједник лоше спава и пије таблете „на своју руку“. Ја само констатујем да је др Стојаковић добро ријешио проблемчић другу Предсједнику на радост свих грађана.

  А тебе је, друже Рајко, студент треће године медицине пензионисао. Мени можеш само бити завидан, заједно са својим малим сателитом. Можете ми само бити пацијенти.

 6. Hahahahah, bigerU, pa ti kao Trokvintalska Mješina o sebi: ne lažem, ne kradem, pjevam bolje od Gocija i Žareta. ..
  Selfiji se ne pikaju,

  Možda si ti zaista onakav kakvog se vidiš, no nema ko to da potvrdi. Vuk si samotnjak iz Trokvintalskog pampersa….
  I još te kritikuju što se napiješ pa lutaš.
  Živjeti u pampersu Velike Dijareje, i ne piti. Nemoguće….

 7. – Ko je ubio Milana Vukelića? Specijalci?
  -More biti bidne, more biti ne bidne. Prije, da bidne.
  -Po čijoj naredbi?
  -Kakvo pitanje… Zna se čija je poslednja…
  – Misliš , on?
  -Da, on.

  Šta vi mislite?
  Da vas čujem! Još glasnije!
  -Ooooooon. Ili neki njegov -on… kako god okreneš, ili obrneš, ooooooon.
  Vide, svi znaju , samo ja bena mislio da je zaostala neka mina iz drugog sv. rata…. ili da je ljubavni trougao…
  A, ono-on.

 8. – Na sam spomen Boga, branitelja, obitelji i neizmjerne ljubavi prema domovini, zatitra srce prosječnog Hrvata. Možete biti najlguplja i najkorumpiranija osoba na svijetu, član dokazano zločinačke organizacije, ali ako uporno ponavljate kako ste veliki vjernik, kako volite Hrvatsku i kako treba zaštititi dostojanstvo naših branitelja, sve vam je oprošteno.
  Hrvati biraju ljude prema visini, boji kravate, kroju odijela, plućnoj obdarenosti, godinama, prema naputku lokalnog svećenika itd. Hrvati ne biraju za. Oni biraju protiv, oni biraju manje zlo ili uopće ne biraju.
  Čak i oni koji shvate poruku dobre opcije, ne odabiru istu jer pravi Hrvat unaprijed zna da je glas za dobru opciju baćen glas i da je bolje dati glas jednom lopovu kako onaj drugi lopov ne bi pobijedio. Hrvat ne želi čuti istinu, jer istina boli i s istinom se treba suočiti – piše na facebook stranici Živog zida

 9. Muuuuuuuuuuuuuuuu fukara?

  Kakav zatvor. Nema te kazne i zatvora koji bi mogli da okaju njegove grijehove.
  Iza svake ofanzive , iza svakog rata ,svačijeg ropstva i tiranstva smo se uzdizali, radjali, rasli, školovali , zapošljavali, radili, gradili, pjevali, sanjali…. ,
  iza njega ništa od toga nema.
  One koji su trebali da nam nove naraštaje radjaju, otjerao je,
  opustio sela i gradove,
  poharao nas ,
  zavadio,
  posijao mržnju i raskol medju braćom i komšijama,
  čuda neljudska napravio…

 10. Int“resantan stav bivseg banjalucanina g.Muhameda Filipovica povodom Radoncicevog hapsenja:
  “ Ako Radoncic bude zrtvovan – ovo drustvo nema sansu“
  Nesto me podsjeca na aktuelnu banjalucku spin kuhinju :
  Bez Dodika smo izgubljeni i prepusteni na nemilost susjedima koji ce nas unistiti….

  Ipak je servilno novinarstvo najbolje opisao Muharem Bazdulj. Steta sto RS nema novinara tog kalibra….

 11. Један љекар, па макар био и љекар у покушају, не смије себи дозволити да на форумима, у политичким дискусијама коментарише нечије здравље, а нарочито не на ироничан и подругљив начин.

  Interesantno da je g. Mladen Ivanic u emisiji na K3 TV upravo naveo ovaj primjer Dodikovog manupilisanja psihijatrijskim vjestacenjem.
  Inace emisija je bila odlicna prema mom skromnom misljenju…

 12. Dati intervju Informeru. Tabloidu i novinama u kojima se naručuju članci za 50 eura. Onda, to na velika zvona preuzme državni javni servis. Nevjerovatno. I zarola se priča u nekoliko drugih novina, pa preuzimanje, itd., itd. Medijsko spinovanje, model ponašanja ekipe oko Dodika, ali na žalost RTRS izvršilac. Ovaj pristup nije dobar za Republiku. Siva zona ne smije biti polje u kome Predsjednik Srpske igra. Priča o spavanju ili ne…Propustio je Dodik šansu da bude srpski vođa. Nema mjesta u istoriji u ovom smislu. Mislim da mi Srbi, trebamo naći način da se priprema njegov odlazak, nešto slično Jeljcina u Rusiji. Mirno, tiho, uz garantovanje imuniteta. Na tome trena njegov tim raditi. Inače, druga, bilo koja opcija će biti manje pvoljna za nas.

 13. RTRS je servis koji živi od onih protiv kojih radi.
  Opozicija ako je stvarno opozicija, a ne „opozicija“, treba da osmisli kako da se vrati javni servis gradjanima , a ne da je u službi terorističkog režima i njegove gebels propagande.

  Osmisliti akcijuJuriš na tv srpsku bastilju, upravo onakvu akciju u kojoj je rudonja imao veliku ulogu 5. oktobra.
  Ovako više ne ide, vrijeme je da se predje s riječi na djela. Bespomoćno i dalje gledati kako nam razbojnici otimaju, , lažu nas, rugaju nam se s našeg servisa, dokle?

  U bolnicama umiru ljudi, oni to kriju od nas.
  Nemaju respiratora za bebe, prebacuju ih kao 93. u Srbiju. A koliko smo mogli da izgradimo bolnica i da kupimo respiratora za ono što nam je mazno Škrbić?
  a, on je kap u moru. Škrbić do Škrbića….

 14. Mislim da mi Srbi, trebamo naći način da se priprema njegov odlazak, nešto slično Jeljcina u Rusiji. Mirno, tiho, uz garantovanje imuniteta. Na tome trena njegov tim raditi. Inače, druga, bilo koja opcija će biti manje pvoljna za nas.

  Ovo zvuci najracionalnije ali ipak nedostaje najprije spoznaja g.Dodika da je za njegov silazak sa vlasti ne samo krajnje vrijeme nego i conditio sine qui non mogucih kvalitetnih promjena u RS i to ne samo u ekonoskoj sferi nego po meni jos vaznije i moralne obnove posrnule nacije koja je vjestim manipulacijama nadmasila i Domanovicevu Stradiju/Mrtvo more itd.
  Jejlzin je bio neizljecivo bolestan ali je i pored toga shvatio da je njegovo vrijeme proslo, drugo, Putin je dugo pripreman za njegovog nasljednika, trece postojao je konzensus u svim poligama moci da se ova smjena dogodi.

  Rumunski scenario je ipak najlosiji scenario po gradjane RS i njihovu perspektivu

 15. Sale, mi Srbi ga nismo ni doveli, niti smo se pitali ni koliko će ostati,pa se nećemo pitati ni kada će i kako će otići.

  Doveli, bolje reći , dovezli su ga sa tačno utvrdjenim planom i programom koji je on trebao da odradi.
  Odradio je sve kako su mu dali u zadatak, i još mnogo više, mnogo dublje, opširnije nego što je traženo od njega.

  Naravno, za odradjeni posao, kojega je on briljantno odradio, a to je, kao što svi zamo, nestanak Srpske, materijalno, biološki , duhovno, oni koji su ga dovezli nisu mu platili ni centa.
  Rekli su mu: Od tebe zavisi koliko ćeš naplatiti svoj posao, sve što uzmeš tvoje je. U to se miješati nećemo, ali zadatak moraš da odradiš.

  Zadatak je skoro odradjen, njegovi poslodavci su imali ulaznu strategiju, imaju i izlaznu.
  Da li će to biti gadafizacija, sadamizacija, binladenizacija, , ili , što smatram nemogućim, gorbačevizacija…., živi bili pa vidjeli…
  Ne interesuje me kako će to obaviti, samo molim Gospoda da to bude što prije, ako je moguće, sad pa sad.
  Dok ima još iko živ, dok svi ne pobjegnu ispred njegove satare bijede…, da se smire i mrtvi, i ovo malo živih što je ostalo, da nam se radjaju djeca a da se majke ne plaše uljnih respiratora…