Додик: Пресељење ПМФ-а у Власеницу неуспјела авантура

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас у Вишеграду да је покушај пресељења Природно-математичког факултет из Источног Сарајева у Власеницу само једна неуспјела авантура оних који су то замислили. Додик је рекао да је вијест о премјештању тог факултета изненађење, али се, како је навео, у овој републици зна ко се за шта пита. […]

среда, 20 јула, 2011 / 06:02

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас у Вишеграду да је покушај пресељења Природно-математичког факултет из Источног Сарајева у Власеницу само једна неуспјела авантура оних који су то замислили.

Додик је рекао да је вијест о премјештању тог факултета изненађење, али се, како је навео, у овој републици зна ко се за шта пита.

Сенат Универзитета у Источном Сарајеву 15. јула прихватио је Нацрт статута у којем је дефинисано да сједиште Природно-математичког факултета буде у Власеници, а градоначелник Источног Сарајева Винко Радовановић раније је изјавио да не види никакав разлог да сједиште тог факултета буде у Власеници, а не на Палама.

Говорећи о болници Касиндо, он је рекао да је власт дуго времена била заробљеник концепта који је подразумијевао обећану значајну помоћ грчке Владе и локалних аспирација које су у вези са овом здравственом установом тражиле много веће и мегаломанске пројекте.

"Грчка је морала да одустане од тога пројекта због своје ситуације. Ми тражимо друге могућности за изградњу и опремање Касиндола. То нам је приоритет и од тога нећемо одустати", рекао је Додик.

Предсједник Републике Српске је поручио да у Источном Сарајеву буде формирана једна општина од више њих, да се направи јака локална заједница са стабилном скупштином и буџетом, а да се тамо окану свакодневног политизирања.

"Могли би да се усмјере на базичне пројекте. Предлажем им да промијене име и не зову се Источно Сарајево, него да нађу неко оригиналније како би се и тиме показала наша озбиљност", закључио је Додик.0 КОМЕНТАРА

 1. Предлажем им да промијене име и не зову се Источно Сарајево, него да нађу неко оригиналније како би се и тиме показала наша озбиљност

  Predlažem nagradni konkurs Frontala za novo ime Istočnoga Sarajeva.

  Nagrada: šta prešjednik da’ radi ozbiljnosti.B-)

 2. Погледај с каквим болесником усташким ми имамо посла!?

  Прво око ПМФ, он је наложио мићУ краљевића да испослују пресељење факултета са Пала.
  За болницу Касиндо, не само да је патолошка лажовчина већ и бједни нитков, паре од браће Грка су стигле само их је он узео и умјесто болнице Касиндо направио дворану у лакташима. Грчка је дала паре, прије кризе која их је задесила, усташо кажи гдје су завршиле те паре!?

  За нови назив града? па јбт. хоћеш да ти га поклонимо да га ти зовеш како је теби ку..цу ћеиф!?
  Нисмо ми овдје дошли да живимо из казахстана, већ грађани Сарајева српске националности и имамо право да носимо дио имена свог града!

 3. rammstein, 20.07.2011. 17:28:07 [10333]

  Не измишљај ово везано за Мићу Краљевића из Власенице тај се у овој причи уопште не спомиње, а што се тиче новца које је требала влада Грчке да помогне адаптацију постојеће болнице у висини око 1,9 милиона евра јеси ли баш сигуран да је тај новац у виду донације добила влада РС.

  Ови твоји коментари остављају утисак изузетно поремећене особе.И не чуди ме ако је највећи врх на Романији Велики Лупоглав.

  Што се тиче промјене имена „Источно Сарајево“ подржавам и дајем предлог за нови назив „САРОПАЛИС“

 4. kubadors, 20.07.2011. 22:05:33

  ооо..па прорадила и немирна савјест активиста снсд-а! Ко стоји иза иницијативе за измјештање ПМФ-а у власеницу? Да нису студенти сами себе покушали премјестити у ту вукојебину?

  Колико пара се узело за потребе фонда здравства до сад? само 2008 године 20 милиона које никад нису враћене, пробијени су сви законски рокови! Шта ради снсд са тих пара?
  Зашто се од кредита ЕИБ поправља болница у БЛ и прави друга у Бијељини кад се све услуге у здравству наплаћују? Гдје иду све те паре?
  Шта је било са грчких пара намјењених за изградњу болнице Касиндо?
  Питај додика, нек ти каже гдје их је окренуо!?

 5. Не видим зашто бисмо мијењали назив Града, али мислим да треба интегрисати ове општине. Превише администрације, тотални хаос око надлежности… Мислим да би то много више учврстило позицију Источног Сарајева!

 6. anja banja luka, 21.07.2011. 01:41:32

  Нема ту хаоса око надлежности, сасвим се јасно зна шта су општинске, а шта градске надлежности. додика иритира што он никако не може да завлада овим градом, зато се тако и понаша, градску власт представља СДС-ПДП, у већини општина на власти је СДС и то су махом ове развијене општине, једино је Соколац још кратко под влашћу снсд-а, а ту је тај хаос, једноставно општина не функционише и налази се у банкроту, ништа живо не ради захваљујући снсд-у!

  Од ових општина, треба спојити И.Ново Сарајево и Источну илиџу у једну општину, због инфраструктурних проблема, тешко је повезати системе, гријања, водовода, канализације, телефоније,..јер доста тих улица прелази из једне у другу општину, а онда се документација мора састављати у обје паралелно.
  Исто тако треба општину И.Стари Град припојити Палама, јер је овако прескупо њихово функционисање.

  Све друго је на свом мјесту. додик нек се бави својим криминалом, а не именима градова, доста је он учинио да се промјени и оно стварно име Српско Сарајево у Источно, зар му није доста!?

 7. Ја лично мислим да се старо име града треба вратити, да се општине које је помињао рамштајн споје, јер је једино тако логично, али и мање душебрижништва од стране додика, јер има још десет примјера општина које треба спојити и у већини је он на власти, па то нек учини.

 8. Мићо Краљевић је Џомбићев халф, заједно оргијају, па је Џомбић обећао овоме пребацивање факултета у Власеницу, међутим ту се мало зезнуо јер није питао Шефа за то, изгледа да ће га то скупо коштати. 🙂

 9. Каква идиотија… ха ха ха ха хааа типично црвендаћки… земља није Додикова, а није ни моја а ни твоја нити је оног тамо, није Персина није Росина, није ни Сакибова нити је Зумрина, није Антина а није Јацина она припада Господу… А ми присвајамо је, ограђујемо, дијелимо, продајемо, купујемо и кољемо се око ње. Тома Аквински је написао највећу истину ко смо и колико вриједимо, а она гласи:

  АКО НЕ ЗНАШ КО СИ И КОЛИКО ВРИЈЕДИШ, ПОМИРИШИ СВОЈЕ ГОВНО!

 10. Мислим да нема ситуација да нека улица пролази кроз двије српске опшине у сарајеву (има ових што дијеле федерацију и Српску) али тај простор је једна цјелина, нема никакве природне одвојености, и требало би да и административно буду једно, јер је подјела наслијеђена од прије рата. Али чему онда источни мостар, дрвар, језеро, осмаци, петровац, све се то може припојити другим општинама или груписати, смањити администрација. Источни мостар има 49 гласача, а има начелника. то није ни за мјесну заједницу

 11. anja banja luka, 21.07.2011. 23:36:18

  Па то о чему ти говориш је проблем функционисања општина на компактном простору, а не надлежности града!
  Тај случај гдје улице пролазе из једне у другу општину и са собом вуче инфраструктуру, расвјету, гријање, гасовод, водовод, телефонију, струју..само се појављује код те двије општине и ја кажем да их треба фузионисати, а не мјењати име града што усташа додик предлаже!?
  Да ли ће промјена назива града ријешити те проблеме у инфраструктури, а у осталом како у федералном дијелу, један трамвај пролази кроз 3 или 4 општине?
  Све су ово наша посла, политизација живота, једино што знају да нам раде волови на власти!

 12. rammstein, 22.07.2011. 16:29:15

  Не разумијеш ти мене, ја тебе… и вртимо се у круг! 😀

  Углавном, крећем за пар дана у онај обилазак за који сам те питала тако да када свратим… сви проблеми ће да буду ријешени. Моментално! 😀

  Позз

 13. anja banja luka, 22.07.2011. 21:31:52

  Ања разумим ја тебе, ти би волила да буде онако како лакташенко каже, али неће бити.

  Желим ти сретно и удобно путовање, а баш је добро што си одабрала ту релацију, посебно обрати пажњу на градиће које је додиков снсд усрећио, Власеницу, Хан Пијесак, Соколац, Рогатица, Чајниче, то је све још увијек у рукама чаробњака из оз(н)а…у повратку врати се преко Пала и И.Сарајева видјећеш да разлика ипак постоји и то драстична.

 14. B-)

  ама јеси, само не можеш да се пронађеш кад си то рекла, „надлежности“..

  не могу бити проблем надлежности између општина, не постоји надлежнија општина од друге, постоји само надлежност на релацији град-општина, ти си о томе говорила или си мислила једно, а рекла скроз друго…ако је „хаос око надлежности“, онда си подржала несвјесно ово што говори мрмак из лакташа!

 15. Ja сам говорила о „хаосу“ око надлежности, а не о сукобу надлежности што покушаваш да ми спочиташ сво вријеме. Дакле, ако имамо ову ситуацију са улицом… да би се ријешио сваки, па и најобичнији проблем или неко питање везано за инфраструктуру… једни морају да траже дозволу од једне, други од друге општине… Сво вријеме говоримо о истом, али теби Леми не да мира! Доста више о овоме! 😀

 16. ма слажемо да се да се не слажемо…:D
  и у федералном Сарајеву неке улице почињу у једој а завршавају у другој општини, није то проблем функционисања града.
  Код нас то доноси проблем инвеститорима, јер се морају обезбјеђивати са прикључцима са више мјеста, а то би све могла да одради градска управа.
  Не видим зашто би то дало оправдање дотичном за неизградњу болнице у Касиндолу, бар тамо је локација и земљиште обезбјеђено од стране Града и надлежне општине.
  Ово се зове типично алиби политканство, кад погледаш све општине у РС имају по неки нерјешен проблем са сусједном општином, да ли све треба помињати посебно или само ове двије источно сарајевске!?

 17. Ко је гледао вечерњи дневник БН-ТВ могао је видјети, ми смо рекли што смо имали..никад нећемо бити источна Бањалука, додик усташо одјеби..и врати грчке паре што си покрао од болнице Касидно за твоју јебену дворану у александровцу!x-(

 18. Немам обичај да гледам вијести, али се некако баш потрефило да ова 2 дана погледам и више ми не пада на памет!

  Видјела сам прилог и благо речено сам шокирана количином мржње и нетрпељивости којим обилује.

  Источна Бањалука, ми смо паметнији од Бањалуке… Шта вам је БЛ крива??? Ужасно. МИ НЕМАМО БУДУЋНОСТ! Не само што су нас потоуно упропастили економски СВЕ власти на челу са овом… већ што видим да твој примјер вријеђања момака који су погинули БРАНЕЋИ ТЕБЕ очигледно није усамљен.

  Страшно!

  x-(

 19. МОЛИМ!!! кога бранећи? МЕНЕ?
  Шта сам онда ја радио? љетово на Игману? Па како да вас не мрзимо, ем причате глупости, ем сте тако себични и умишљени!
  Јел сад јасно да већина у И.Сарајеву мисли као што ја пишем!?

 20. Није нам БЛ крива? јок, они су само покупили наше паре, као што и сада раде, нама не треба болница!? шта ће болница ту? ми нисмо народ? ма јок крива БЛ, крив је Казахстан и утицај свјетске економске кризе на Сатурнове прстенове!

 21. rammstein, 25.07.2011. 08:43:04

  Страшно је да се мрзе и људи различитих националности иили вјере, а поготово међусобно припадници једног малог, несрећног народа.
  Мржња раздире највише онога који мрзи.
  Нема потребе за мржњом. Ја први се залажем да се изгради нова болница у Касиндолу. Нисам био лично, али сам чуо да је приступ болници катастрофалан, а да су у питању трошне бараке.
  Моји рођаци су током рата одлазили на сарајевско ратиште. Један ми је мамин рођак (од стрица син) са 35 година погинуо на Требевићу.

  Све и једна власт нас је пљачкала. И она комунистичка, али тада је било за све, па се нико није чешао. У рату нам је паљанска СДС гарнитура наметнула цијену нафте од 7 ДЕМ, па су имали страначке фирме, преко којих су тајили порез, па су шверцовали с лоповима и са хрватске и са муслиманске стране, а сиротиња је у Зеници, Сарајеву, Тузли плаћала 50-100 ДЕМ за килограм брашна.
  Рат је некоме био велики бизнис. Зато су га и продужили на 4 године. Па сјети се Калинићеве приче о породилишту, па изградње Српског Сарајева на некој ливади. Ништа од тога није народ добио, а многи су изашли из рата као мултимилионери.
  Тако је и сада у миру. Мало тога заврши за добро грађана, а много за добро појединаца из власти. Не знам да ли Ти је познато да су готово све фирме које добијају посао у Бањој Луци регистроване у Лакташима. Истина је да ће се овдје уложити у КБЦ и сматрам да пропорционално требају да добију и Бијељина, и Требиње, и Пале.

  Бања Лука није покупила Ваше паре, него појединци из власти и на погрешну адресу се обраћаш. Рођен сам у Бањој Луци, чак јако мало рођака имам у источном дијелу, а ја бих издвајао више за источни дио, јер је мање развијен, и јер је поребније да би се сачувао народ на том подручју, јер земља без народа ништа не вриједи.

  По Твојој логици, могао бих оптужити комплетно паљанско руководство. Радован није био цвјећка, замало нисмо прошли као Република Српска Крајина захваљујући мафији око њега, али данас га не нападам, већ стајем у његову одбрану.

  Раздвајам привредне лоповлуке од захвалности људима, који су организовали одбрану српског народа и спријечили нови Јасеновац. Ако ми је Радован, Момо, Кличковић, Калинић,… нешто крив, онда ћу му судити у Бањој Луци, а не издати их и предати ратном непријатељу, како су то радили српски несрећници.

  На неком митингу 1996. или 1997. године, проф. Алекса Буха рече: „Стрпите се још једно 20 година, па ће онда Бања Лука бити главни град РС!“. А ставили су у Устав да је главни град РС Сарајево, не чак ни Српско Сарајево.

  Смири се мало, брате Србине! Није Ти Ања крива, нити било ко из Бање Луке.

 22. drazen78bl, 25.07.2011. 12:52:43

  Дражене пасива је духовно покриће за овај рушилачки поход владајуће олигархије, логично је да људи од образа и части кажу своје НЕ!
  Ја сам поносан на моје суграђане што смо се на истој линији супротставили овој окупационој власти, јер замисли ми у оволиком региону Сарајевско-романијско-подрињској регији немамо свог представника у власти, већ неке изасланике попут колонија у африци или овог протектората код нас преко високих представника!
  Све оно што не волимо сви ми скупа да ради неко из ЕУ цијелој РС, сад одједном додикова власт ради И. Сарајеву!
  Јел сматраш да је то у реду?

  У рату ти гориво није ни требало, јеси ли имао превоз на линију фронта? за шта ти је још требало гориво? ако је до болнице радиле су хитне службе, и тад је било више неког реда него сада! Ми смо тад имали овдје три болнице, преуређени Касиндо, Жица и Подроманија, да би нас сад усташа из лакташа назвао мегаломанима и да нам не треба ни једна, односно она на Кошеву код комшија са којима смо се пуцали у току рата!

  И кад већ помињемо тај јебени рат и ко је кога „бранио“, Српско Сарајево има 5000 погинулих бораца, колико има у БЛ није провокација, једностано нисам упознат!?
  Код нас у С.Сарајеву мобилизација војно способних је ишла и преко 80% колико је код вас било мобилисано војноспособних у БЛ?

  Ања, да се мрзимо, сасвим је јасно, не лично, али ето ако ти од Рамштајн читаш Рамо, логично да мене сматраш муслиманом и на тај начин желиш да омаловажиш моје мишљење, нек то теби служи на част, ја немам комплекс те врсте мени су добри муслимани били увијек добре комшије како прије тако и сада, зашто бих се ја изасипо на нечију личну фрустрацију, а ти си као млада особа показала свој интелект угледајући се на буђавог ороза!

  А да, ти волиш источни дио РС, чак и најављујеш посјету тамо Чајничу, ето колико дуго то спектакуларно најављујеш ја сам од тада обишао пола бивше Југославије, док се ти сканиш отићи у то несретно Чајниче!? Мислим дјелујеш превентивно ко и додикова влада..гррррр…

 23. Видиш да ти тепам. Рамштајн – Рамо. Муслимани ми нису ни пали на памет.

  Не знам лично никога ко воли РС више од мене. Ти се ишао као туриста, на море, а ја идем из неких других разлога. Сваки слободан тренутак и сваку могућност која ми се пружи да обиђем РС врло радо искористим. Овај крај јако добро познајем, па и намјање село. Херцеговину такође, јер имам доста пријатеља тамо. Прије два викенда сам била на Озрену, до краја љета планирам још нешто. Твој крај баш и не, али имам намјеру. Мислм да то није за исмијавање. Да су бар и други као ја… гдје би нам крај био.

 24. Хвала Ања на тепању, али мени то није потребно нити сам ја куче да ми неко тепа нити ми је име Рамштајн ни Рамо, да би ме то нервирало, то је више начин како се неко опходи према нечијем мишљењу, ако искривљује псеудоним саговорника, што показује његов ниво не културе и примитивизма.

  Цијеним ја то што ти волиш РС, али цијени и ти да је и други воле исто, јесте био сам на мору, био сам на многим морима, био сам у Њемачкој, живио и радио и сад ми је дио породице тамо, могао сам бити у Чикагу или Сиднеју, а нисам! Јер волим ове наше планине и ријеке и наш овај прелијепи ваздух и наше сунце завичаја и не могу без свега тога живјети, а кад видим како се неки папак из лакташа односи према тој нашој љубави, нашем граду, нама грађанима, дође ми да му ону главусину слупам ко канту!

 25. rammstein, 25.07.2011. 13:33:24

  Јако је лоше да готово да и немамо министара из источног дијела РС. Велика већина их је из троугла Лакташи-Србац-Градишка. Доста блиских рођака имам баш у тим општинама. Неки су чак и чланови СНСД-а, а ја опет имам слично мишљење о власти као и Ти. Чак је и Ања неке из власти пар пута овдје „ошинула по ушима“, што је огроман напредак за демократију на овим просторима.

  Понављам да је моја жеља да се улаже више у источни дио РС, како не би сва омладина напустила то подручје. Исто тако вјерујем и желим да и Касиндо добије оно што им припада.

  Што се тиче горива у рату, једном сам лично чекао у реду на бензинској пумпи два сата да за 35 ДЕМ купим 5 литара, како бисмо изрезали дрва за зиму. Просјечна плата у то вријеме је била 15 ДЕМ и то само онога дана кад се прими, а након 10 дана се за њу није могао ни хљеб купити. То је била румунска нафта помијешана с водом, тако да су се неки људи добро обогатили продајући исту по 7 ДЕМ. То је злочин над властитим народом. Од тога су профитирали и неки људи из ондашњег руководства, а и из садашњег.

  Мој отац и ујак, најближи мушки сродници, били су у рату све вријеме. Отац од 15.9.1991. године, а ујак од 26.9.1991. године, и још 17 маминих блиских рођака. Сви, ниједан дезертер или профитер. Један ми је тај ујак погинуо на Требевићу, и један рођак од оца на Бијелом Брду код Дервенте. Остали су, хвала Богу, дошли живи кући.
  Тачно је да је било оних који су плаћали да не иду на ратиште, али то је ствар оних који су узимали новац за то, који данас Ти и ја отплаћујемо као унутрашњи дуг. И то је велеиздаја, а некоме је било лијепо у рату. Било је људи који су „заврнули“ само један шлепер хране за војску, па су из рата изашли богати. Неки су заузимали по 3-4 стана по граду, а неки и данас живе у колективним центрима. Било је и оних који су продавали храну, оружје и муницију непријатељу. Да се ја питам, све бих то стријељао. Али то је зато што смо такви, што имамо у властитом народу нељуде који су спремни били на такве видове издаје. То нема везе да ли је из Сарајева или Бање Луке. Или је човјек или нечовјек.

  Нема мјеста подјели на четнике и партизане, лијеве и десне, источне и западне. Будимо људи и ширимо љубав, а не мржњу. Ту је Ања много боља од Тебе. Чак и ако имамо различите ставове, не видим гдје је препрека да се уважавамо.

  Поздрав

 26. drazen78bl, 25.07.2011. 16:20:43

  Дражене, задржаћу ову расправу уз поштовање твоје личности на питању ко то потенцира подјелу на исток и запад РС?
  Да ли ми у И.Сарајеву према којим се оваква власт односи маћехински, или та власт створена на западу РС која то спроводи?
  Немој да се служимо замјеном теза, молим те!
  Ова власт не ваља ни пишљива боба, ја не нападам тебе ни Ању нити неког из БЛ зато што је из БЛ, већ ту олигархијску усколокалну власт и оне који стоје иза такве власти својим полтронисањем и зато што се ништа не ради да се ријешимо ове бједе од власти снсд-а првенствено!
  Нападамо покварену власт, али од тога нема фајде, ево сад су се опет борци са истока РС узјогунили, а пантелија конструктивно ћути? Зашто? Зато што је крајишка јајара.

  Кад говориш о рату и цијени горива, ја сам био за то да та цијена горива не да буде 7 дм, већ 27! Рат је брее, људи гину на све стране да створе државу, а неко би да се воза? Па не иде то тако брате, а да је било скупље гориво мање би тутњали оним коридором живота шлепери и богатили се клошари!
  Рат је био, у том рату нико није приватизово(читај отео) ни једну фирму, нико није био гладан хљеба, као што је данас случај!
  Да јесте, да је неком фалило хљеба, ја бих исти поцјепао слику овог господина са мог аватара, можда горива није било али је хљеба било, хране је било, ја сам као припадник ВРС подизао следовања брашна и намирница, а то што није било пиво, шампањац, виски, марлоборо, бензина,…то никаква штета, ако је неко уваљао цигаре, кафу и шећер муслиманима, нека је, лично бих стријељао оног ко је продао метак или пушку, гранату и борбено возило непријатељу, а те зајебанције, могла се узети нека кинта од њих и нека је, то је само слабило њихов отпор никако им није било од пресудне користи!
  Горива за резање дрва нама војницима је било од општине или из војне јединице, лијечење функционисало, имали смо врсне докторе са ВМА Београд, на располагању, међуградски превоз функционисо, погледај сад хаоса од жељезница до путева, аутобуске станице руиниране, непостојеће..
  Многа предузећа су и током рата одржавала производњу, погледај како данас та предузећа и имовина послије приватизација и транзиција пропадају, све оно што смо у неприродним условима у току рата надљудски сачували сад се растаче у парам парчад исто као и цјелокупна РС коју смо сви такође крваво стицали, и та твоја родбина и сви ми на било који начин, да ли сад можеш да схватиш о чему ја говорим!?
  ПОкушај бар ти, а већ знам кога то нимало не интересује, онај ко вечерас броји милиончиће своје, њему смо ти, ја и РС задња рупа на свирали!

 27. drazen78bl, 25.07.2011. 15:59:44

  Јел и теби смета што те зовем „Драж“? Ако некоме смета, нека слободно каже! 😀

  То си ме већ питао и одговорила сам ти да ме шаљу Леми и Џимбић. Лобирам, „рад на терену“ како ти кажеш :D, наговарам народ да гласа за њих… ево сад планирам да „средим“ и ове Рамштајнове крајеве који се „не дају“ и тако… :D:D:D

  Нема везе са темом, али има везе са потребом да упознамо земљу у којој живимо… треба апеловати на Владу и надлежно Министарство да се све екскурзије матураната нпр. основне школе обавезно морају организовати у РС. Има толико тога да се види. Не видим зашто не би клинци ишли на Јахорину или на Козару, Бардача, Тара, БЛ, могу на Врбас, Херцеговина… Можда нема неких смјештајних капацитета, али мислим да чак ни то није неки проблем. Зашто бисмо расипали новац са стране, ако може да остане ту и да то буду одличне екскурзије.

  Ајде, матуранти средњих школа и апсолвенти могу и треба да оду негдје у иностранство, већини је то први пут да иду, али треба се позабавити тиме да агенције из Федерације сваке године одавде однесу преко пола милиона марака, мислим да је та цифра у питању.

 28. anja banja luka, 26.07.2011. 00:06:35

  Наравно да не смета. Мене само гризе савјест кад се Ти љутиш.

  Рамштајну је СПО чича дао надимак Рамо, алудирајући да је муслиман, а то га вријеђа и јесте злонамјерно, па га схватам.

  Путујеш у Чајниче парама пореских обвезника???
  :D:D:D
  Је ли то неки извиђачки фазон? Или се окупља црвена омладина?

  Добра Ти је идеја за екскурзије. Заборавила си Угљевик. НИ ТО НИЈЕ ПРОБЛЕМ!

 29. Не мислим да је оно неки дан била шала. То треба да поштујеш, ако смо добри. Без обзира што ти можда мислиш да јесте. Тако и ја када видим да ти нешто не доживљаваш као шалу, без обзира што ја мислим да јесте или што ми је то смијешно… не инсистирам на томе, не учествујем у томе и не подржавам то. Зато сам ја добар друг! 😀

  Да, парама пореских обвезника, добили смо грант од Владе да шврљамо, и опљачкали смо Српско Сарајево па смо додатно обезбиједили све што нам је потребно! 😉

  Нису извиђачи, ми понекад имамо навику да радимо и нешто корисно, између осталог. 🙂

  Лаку ноћ

 30. drazen78bl, 26.07.2011. 00:37:54

  Ма јок Дражене, па не може мене вријеђати што неписмена будала који никад није ни чуо за Рамштајн, не умије да прочита даље од три слова, па сриче онако како му гени говоре, ја сам њему елабориро поријекло презимена и иза тога стоји наука о поријеклу презимена, а он је сам рекао да се тако презива, а моје име није Рамштајн да би ме тангирало како ће га која будала читати. Јесте факат за изути се од смијеха кад ти доказаног поријекла турчин говори да си турчин…хехехехе..

  Ања вјерујем ја у ваше поштење и да ће те једног дана уредно вратити сваку марку однесену из Српског Сарајева, исто као што поштена додик-џомбић влада намјерава вратити све паре на ескров рачун. И ту генетика има јак утицај, ја сам већ једном рекао крајишке јајаре. Жалосно је што и ви носите тај епитет и тако срамотите оне поштене Книнске и динарске крајишнике.

 31. Дражене, свака ти част на разумијевању и прагу толеранције, али ми је пун куфер д се нешто склањаш овом Рамштајну, који је стварно безобразан до бесвијести. Ево да ти кажем ја фрајеру, ти и твоја фаланга не да нисте створили РС, него нисте били способни ни овладати Сарајевом уз сву небеску силу што сте имали. Ми КРАЈИШНИЦИ смо, заједно са још неким борцима, из рецимо Семберије и Посавине (ови мало мање, страшљиви, ебига) створили РС и развлачило нас је као жваку да бранимо и више него што смо физички могли стићи. Ви сте један град држали у окружењу као животиње и нисте могли завршити опсаду и са вашим сарајевским политичким руководством сте сваки дан оживљавали и јачали војно- политичког мртваца из исламског Сарајева. Ниси ти видио борца, а ти Дражене, буди КРАЈИШНИК, као Ања или Божо па одбруси овом квазипатриоти који је сигурно имао користи у профитерству, а сада му све смета. Не волим ја М. Додика, али волим што је неформално БЛ главни град РС, а не неко село. Сада мој добри Дражене гледај реакције и примитивизам који ће избацити овај припадник одреда догузних хабера Јуке Празине, заједно шверцали цигаре, ракију, брашно и кафу,продавали нафту, убијали оне које би видјели шта се ради, па сада јауче.. Дражене, дигни руке и не дај да те овакви млате и да са њима правиш компромис, знаш то су они који су вјеровали у причу Моме Крајишника да му дијете нема за кифлу када иде у школу. Вјеровао је зато што је на томе радио и уживао у томе времену.

 32. Ево ти Рамштајне и ово, сигурно ће Шкрбић са собом однијети у гроб када умре јеног дана, а неће остати поштеном свијету из Српског Сарајева.

  Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ранко Шкрбић посјетиће сутра, у уторак 26. јула 2011. године, у 10.00 часова, Клинике и болничке службе Касиндо у Источном Сарајеву гдје ће свечано пустити у рад нову магнетну резонанцу. B-)B-)B-)

 33. pink panter, 26.07.2011. 08:34:38

  хехехехе…јаране, чуло се о вашој борби и јунаштву, ево и овај риксад вас јебенише и смије вам се како вас је тјеро све до Мањаче, за разлику од вас, нама нису могли ни пљунути под прозор, ни центиметра једне улице нисмо изгубили за цио рат, а ви изгубили 13 општина…а да продао вас Радован зацвилићете сви у глас, па Радован је био на Палама, а ви тамо, како то не спријечисте…ма забавно ми слушати тебе поготово, ево ја сам овдје у току рата упознао доста људи добровољаца из Србије, онда руске добровољце, Сашу Камкина, Александра Макарова и још доста тих момака из „царских вукова“ а никад не сретох ни упознах ни једног борца из Бањалуке. Толико о томе, једном сам видио онај Пећанчев одред специјале кратко били у Рајловцу и то је све.
  Без љутње, ипак смо ми два свијета различита..зато даље руке од нас, а и тај магарац шкрбић па у шта ће га ставити тамо нема просторија, тамо леже заједно жене и мушкарци болесници и дјеца у истим собама, то нема нигдје на свијету!

 34. Да, видим да су ти Руси одбранили све и педаљ твоје свете борбе, заједно са тобом „јуначино“. Иначе, продао је Караџић, продао, заједно с тобом, све је продао. То што ниси видио момке из Бањалуке бар ’94. око Трнова и на Игману, говори да си тај мјесец ишао у Саудијску Арабију да издејствујеш још нафте за непријатеље. Мало научи географију па види шта си и колико и са којом силом „ти“ бранио, а види колико је територије требала покрити војска код нас. Нешто се не сјећам господине, да су Срби из Книна имала пролаз преко Пала, него је испало да им ми у Крајини требамо обезиједити и повлачење и логистику, не знаш ти како је и ко нахранио тај народ, како је изгледало то путовање кроз овај дио наше Републике. Јадо, јадна па ми Брчко ослободисмо, а твоји политичари га изгубише на арбитражи не говори да је овај црвени враг крив, није он могао поправити што си ти укакио.

 35. Ко је тебе тјерао са твојих положаја, рекао Крајишник да се „хумано“ иселите??? Нас су тукле НАТО снаге, Хрватска војска и најмање ови пилићари и твоји саплеменици из риксадовог табора, па опет се одбранисмо, а вјеруј ми да би даније било Дејтона, била веома, веома озбиљна контраофанзива, ниси ти био на Мањачи па да видиш како су зелембаћи и ује добили по носу, мало ебеније Крајишници туку кад се заинате. Нека си ти био борац, а нека си пустио да те хумано преселе. Читав живот ћеш плакати за трамвајом и Момом и Узеиром, јадо људска.B-)B-)B-)

 36. neka se zove lukavica i okolna sela,hrabrost ovih sarajlija se ogledala u ubijanju djece i baba snajperom po marin dvoru.neko da je bio ovde pametan 91. trebao je proglasiti drzavu KRAJINUi poslati paljanske majmune u P.M.a ne da nam pola drzave ostane u hrvatskoj i pederaciji.ali jbg.zato mozemo na skijanje na srpsku jahorinu,je li?meni ce uvijek biti drazi ovi moji sto klanjaju po seheru i novoseliji nego neki romanijski seljacina.

 37. Ма браво јуначине крајишке пичке..ето вам ћургуза па њему причајте своје бајке, о рату појма немате и ти залутали крајишници на Игману коју су коту заузели? нешто их не видим у извјештајима, док смо ми од Зворника до Фоче просули ријеке турске крви..дотле се у БЛ љетовало на терасама.

  Знам и имам у виду и докуметновано не морам свакој шуши да се доказујем, имамо теме на братским форумима људи из Србије који су били као добровољци овдје са њима и браћом Русима пишемо те теме, са таквим додиковим борцима немам шта причати, само да знате о нама се пишу књиге, о нашој јуначкој борби у Сарајеву.

  Књига, Младен Кртолина-Витезови на олтару отаџбине (погледи,Крагујевац) читај бједо људска и учи, а немој да ти мирсад додик и мурат шабановић пишу верзију своје историје!
  А ко теби кркане тражи да ти буде драг, боли савршено к.. неког са Романије за тебе и теби драге ликове, нама је Београд једини главни град, Бањалука нам је сасвим споредна и битна колико и Устипрача!

 38. Кад прочитам ова препуцавања помислим да боље нисмо ни заслужили, сви заједно.
  Није ни чудо да нам свијет увијек додијели неког протектора.

  Искрено, поносан сам на успјехе 1.крајишког корпуса. Бригаде мог оца, ујака и других рођака нису починиле нити један злочин. У тренуцима када су бебе (и српске и муслиманске) умирале без кисика, извојевана је јуначка побједа, ослобођена Посавина, пробијен „Коридор“.
  За нас је рат почео још у септембру 1991. године. Оно што је војска одрадила на терену, политика је упропастила.
  Сјећам се да је јединица мог ујака три пута улазила у Липик, а онда долазило наређење за повлачење.
  РАТ СЕ МОГАО И МОРАО ДОБИТИ 1991. ГОДИНЕ. Али некоме је одговарало да рат траје. По мојој теорији, Американци су на почетку давали подршку и Караџићу, и Изетбеговићу, и Хрватима, охрабрујући их да закухају. Касније су преко ратних профитера одржавали „пламен“.

  Срамота је ово што пише Рамштајн, како смо изгубили 13 крајишких општина.
  Прво, комплетну Цазинску Крајину и Бихаћ је било лако могуће ослободити, јер су их Срби држали у окружењу заједно са Абдићевим снагама, које су биле под контролом српске ДБ. Касније је Изетбеговић рекао да је плаћао Србима да не узму Бихаћ, а јасно је да су Срби дотурали за арапске праве доларе муслиманима у Бихаћу и храну, и нафту, али и оружје и муницију. А онда су идиоти послали студенте, будућност једног народа, да губе главу на Бихаћу. Да је узет Бихаћ, велики број војника би се могао распоредити на другим линијама, и не би дошло до злочина Атифа Дудаковића, нити би његове јединице икад дошле у позицију да заузму Петровац, Кључ, Сански Мост.

  Радован Караџић је долазио лично у општине које су падале, и то на дан прије пада. Очигледно да је имао директиву од Американаца да смањи Српску на 49%, па се одлучио да да најзападније крајеве, вјероватно у консултацијама с Милошевићем. Мислим да је он тада имао задатак да амортизира тај губитак територија.
  Сјећам се јављања једне госпође из Бање Луке на БИГ радију, у тренуцима када је било неизвјесно да ли ћемо остати у Бањој Луци. „Јуче је био у Санском Мосту, који је данас пао. Данас је у Приједору. Сутра пада и Приједор. У Бања Луку нека не долази!“.

  Треба знати да су хрватско-муслиманске снаге дошле близу Бање Луке уз помоћ НАТО пакта, да је српска војска почела да оскудијева у храни и муницији. Да су многе општине пале без значајног отпора, слично као у РСК, што имплицира да се ради о договору.
  Иако сам тада као клинац био бијесан на паљанско руководство, данас је Радован у Хагу, и нећу ни једну против њега. Ако нам је крив за све ово, требали смо му ми судити, а никако га предавати ратном непријатељу.
  Сјећам се и прича послије рата Момчила Крајишника како му дјеца немају за кифлу, а брат му не би имао гдје живјети да му „добри људи из хотела на Јахорину нису бесплатно дали смјештај“.
  Био је лоповлук сличан овом данас, само је тада било мање да се заграби, а још је горе што нас је то могло коштати да изгубимо РС, као и што нас садашњи ниво криминала и корупције може коштати.

  Како имам јако добре познанике у СДС-у (па и са сарајевске регије), који немају везе с оваквим стварима, у најбољој намјери им сугеришем да уколико желе понову подршку народа, морају показати јасно и гласно покајање за неке ствари из тог периода, увести нове некомпромитоване људе, и увјерити људе да ће заиста другачије.
  Влада СДС-а из 2005. године је то дјеломично учинила, није била везана за неке велике афере (осим Витол) и буџет је био у плусу.

 39. Немој молимте Дражене, пусти то немој, имам неко респектабилно мишљење према теби и Лекси као свијетлим тачкама те наше црне крајине, зато спусти лопту, немој да ти глас савјести буде нека „баба са радио милева“!

  Овако, стално се говори да је алија дао паре за Бихаћ? Коме? Кад и зашто?
  Ако је Радовану дао, шта је болио к..ц ту војску око Бихаћа за њихову нагодбу, могли су да га сравне, јел тако!?
  Или ти мислиш да је стварно све конце у рату вукао Радован, па и наређивање сваком појединачно војнику!
  Јесу ли се онда питали војници зашто су стали пред Бихаћем? Ко нам наређује? Нису, као што ни дан данас не знају у чему су учествовали, Пале нису могле наредити оноликој крајини шта и како чинити то су чисте измишљотине!
  На крају крајева Брђанин је био тамо алфа и омега он није признавао ни Радована ни никог другог, па што се није радило другачије ако је могло!?

  Кажеш како си слушао како нека баба говори на радиу „био је јуче у С.Мосту, данас у Приједору..“ лаже или она или ти, има ли негдје документ, свједочење неког од очевидаца да је Радован позивао тај народ да положи оружје и бјежи према Бањалуци!? Нема! Ако има нек каже документовано, пусти те приче рекла-казала то су од оне посране кобиле плавшић накнадне приче да би завадила народ и себи обезбједила уточиште у крајини!
  Ја се сјећам само позива свим јединицама тог подручја да се боре до краја пред финале преговора и баш је Сански Мост љутито поменуо Радован како је олако изгубљен и да се у Приједору то не смије нипошто поновити.

  Ако људи нису вољни да напусте своја мјеста, нема те силе која их може тако лако натјерати, изгинуће сви, али ће остати ту и борити се до последњег, што ови то нису учинили? било им жао Радована, па да га не наљуте, ма немој!?
  С друге стране цио ток рата људи у Илијашу, Хаџићима и Вогошћи знају да ће те општине морати се размјенити јер не може се ту опстати, али се боре и не предају ни једну улицу ни једну кућу муслиманима, а све офанзиве из Зенице и Какња су ишле преко тих општина према Сарајеву!
  Што значи да је то све до људи, а не до појединца, њему се прохтјело да преда неку општину, а ови дознали и умјесто да се оружано супротставе и да јебу кеву и оном ко их је увалио и хтио продати, они се покупе и напусте своја огњишта..ма до мојега и одбрана и јунаштво..пууу

 40. Немам времена ни снаге водити беспотребне расправе које не воде ничему.

  Ја никад не лажем и сјећам се да је Радован био у неколико општина на дан прије него су пале, покупио новац из тадашње СДК и судрадан општине падају. Ја не вјерујем да би он то радио зато што је издајник или да је добио новац за то. Вјероватно је добио ултиматум да сведе територију на 49%, а много више му је значило Сарајево, гдје је живио, него западнокрајишке општине.

  Вјеровоатно је постојала координација и с војском. Није случајно да се војска концентрише око Сребренице. У свему су улогу одиграли и челници општина. Углавном, немогуће да је било спонтано.

  Да су се питали појединци – војници, рат би завршили још 1991. године, када за Тебе још није био ни почео, али постоји политичко и војно руководство.

 41. Радован је сада у Хагу и нема могућност да одговори на нека питања, па сматрам некоректним да га овдје оптужујемо за неке ствари.
  У то вријеме сам једва желио да сиђе с власти та паљанска гарнитура. Сјети се Велибора Остојића, Драгана Кијца, Момчила Мандића, Боривоја Сендића, Божидара Вучуровића, Недељка Рашуле,…
  Када кажем да у СДС-у видим сада готово једину алтернативу садашњој власти, не мислим на ове ликове, већ на нпр. г.Ђорђа Умићевића (који је чист као суза), па г. Лазу Марића и г.Божидара Васића. Од Те сарајевске гарнитуре није ми био лош ни г.Шаровић. Огњен Тадић је некомпромитован човјек, али он је из друге приче. Многи му овдје замјерају што је за градоначелника БЛ и на прво мјесто СДС листе на општим изборима убацио г-ђу Раду Трбојевић, Сарајку. Сјајан млади човјек из Сарајева је и г.Богдан Елез, који је овдје објављивао сјајне текстове. Немам ја проблем са Сарајевом или Палама, већ са људима који нас могу само уназадити. Зато вјерујем да ће СДС се још више реформисати, мада се већ до сада ослободио великог броја битанги и лопова, који иду за влашћу. Иако неки гласају и дан данас по инерцији, многи и данас неће да их подрже баш због тог времена из средине деведесетих, мада је СДС влада из 2005. године била најбоља у историји РС, са потпуно другим људима.

  Баба је дошла на власт захваљујући причи о криминалним фирмама на Палама, а онда је велики дио олоша узела себи у крило и никад није расвијетлила ниједну аферу. Преварила је народ.

 42. хмм… ниси ме разумио. питао сам те како се ти сјећаш да је он покупио паре из СДК.
  а ти кажеш како није коректно да га оптужујеМО. већ си га оптужио, шта сад… ниси ни први ни задњи. али си занимљив јер кажеш да се сјећаш тог детаља. мене занима чега се сјећаш.

  па кажеш како је баба преварила народ, значи свјестан си тог за разлику од доброг дијела народа, али и даље протураш њену причу.

 43. Лексо Саичић, 26.07.2011. 15:57:23

  Ја се сјећам да је био у тим општинама пред пад, а једна службеница из Санског Моста (коју смо угостили кад је избјегла) ми је рекла да су тада његовим људима предали сав новац и да је знала да ће пасти Сански Мост. Нисам био лично присутан.

  Небитно је то све данас. Збивања из тог времена ће за већину нас остати тајна. Лично вјерујем да је морао смањити територију РС када су Амери одлучили да зауставе рат.
  Као што рекох, он је данас жртва бијелосвјетских битанги и с те стране стајем у његову одбрану.
  ЈА САМ ЗАХВАЛАН И ЊЕМУ И ДРУГИМА КОЈИ СУ ОРГАНИЗОВАЛИ ОДБРАНУ СРПСКОГ НАРОДА И СПРИЈЕЧИЛИ НОВИ ЈАСЕНОВАЦ! Официри ЈНА који су давали Србима оружје имају такође огромне заслуге.

 44. Лексо Саичић, 26.07.2011. 16:18:09

  Ја нисам рекао да је покупио новац себи и својој породици, већ претпостављам да је знајући да ће општина пасти наредио својим људима да покупе новац из општинских каса. То ми је лично рекла особа која је радила с тим новцем.
  Не вјерујем да га је узео себи. С друге стране сам сигуран да нису били чисти послови преко фирми које је помињала баба. Ја њој не замјерам што их је прозвала за то, већ што није то истјерала на чистац. Амери су јој савјетовали да је најбоље да им отвори неку аферу, али није била нимало искрена. Погледајте само имовински статус неких људи прије и послије рата. Ко има колико станова по Београду?

  Имам пријатеље у СДС-у и из њихове приче знам колико им је (и поред великог рада на терену) тешко привући народ, који је прецртао ту странку, баш због марифетлука из средине деведесетих.

 45. drazen78bl, 26.07.2011. 15:53:22

  ееј бре, Дражене, па немој ти да се срамотиш!
  Ево прво овако да се манемо тог личног обраћања, ја о теби тек понешто знам и цијеним то што радиш у својој МЗ, али брате, одкуд теби право да мени говориш кад је мени почео рат, ето за ту информацију у мојој војној књижици стоји мобилисан 30.6.1991 и демобилисан 10.6.1996, толико о томе, даље нема потребе да се бавимо нагађањима.

  Друго и најбитније, што ме разочарало од тебе, да ти нас цијелу ВРС сматраш неком сељачком војском којој је Радован могао да подврисне кад хоће и како хоће ово и оно…ма дај, па није војска скупштина да се расправља и гласа, у војсци се нареуђује, зачи примам наређење и наређујем, треће нема то те видјећемо, хоћемо ли..ако за нешто тврдиш да је наредио Радован, неком официру онда је то морало проћи ГШ па ниво корпуса па тек онда ниво неке локалне јединице, конташ!?

  За те паре из СДК тих напуштених општина, чиста флоскула шугаве бабе, јер то смо од ње прво чули, она каже „узео је 4 милиона њемачких марака из тих општина, бла, бла,…“
  Одкуд општинама тада девизни рачун?
  Одкуд СДК у тим општинама посебан девизни рачун? Зар му не би било једноставније да то угаси у тадашњем сједишту СДК на Сокоцу!
  Ако су те паре држали у готовини, одкуд се нашле те девизе код њих? Како, јер ко се сјећа тих година ми смо имали уредан платни промет са СРЈ и званична монета је била динар, а не дојч марка?
  Чему може да служи оваква лаж и још да и дан данас неки наивци вјерују у то?
  Као те општине су прикупљале девизе не за своју одбрану, кад дође густо, него да те девизе уредно испоруче Радовану, а он ће за то да их награди продајом територије, пресмјешно и за малу дјецу!

  Скоро је сву ту причу покушала поновити, али овај пут тотално промашила, спуцала је амнезија, није помињала те општине него Пале, као на Палама је Радован маскиран хтио опљачкати СДК и однијети девизе…мислим, шта рећи? Неколико пута поновљена лаж постаје истина, само за кога!?

 46. Нико овдје није адвокат СДС-а, нити имам намјеру да браним ту странку, на крају крајева та странка има своје руководство, своју инфраструктуру, своју историју, могу сами да се доказују колико и шта вриједе.

  Ово све поменуто са тадашњим криминалом центрекса, нема пуно везе са СДС, можда је неко од поменутих чланова странке био умјешан у рад тог предузећа за кога се никад ништа није објелоданило, али нападати комплетну странку за једно предузеће је пресмјешно!

  Па шта је имао тамо неки члан СДС-а у Петровцу или Бањалуци са центрексом, вјероватно није знао ни да постоји таква фирма и сад неко треба њега да кињи због сентрекса, ма дај молим те!Постојао је списак дјелатности те фирме, а због „трговине са иностранством“ како је назначена једна сврха фирме, је сва прича покренута, пошто су тада важила санкције како на СРЈ тако и на нас у РС, вјероватно се подразумијевало да ће та трговина ићи према муслиманима и хрватима.
  Ја бих лично волио да се то икад расвјетлило, једино што претпостављам да је та трговина омогућила цистерне нафте са хрватских подручја пошто нам је Милошевић тада заврнуо славину, када је направио споразум са хрватима о отварању ауто-пута код Окучана за Книн!

 47. Не знам уопште о коликој количнини новца се ради, али ми је жена рекла да је знала да ће Сански Мост пасти када су предали сав новац Радовановим људима. То никад нисам чуо од Биљане Плавшић, а искрено, ништа јој не вјерујем.

  Мислим да није Радован ништа одрадио сам, већ у договору са челницима општина и војним врхом. Предалеко смо отишли с темом. Само сам желио рећи да општине нису падале без отпора зато што су Крајишници слаби ратници, већ да се радило по договору. Сигуран сам да је Радован имао велику улогу у одлуци да се да тзв. Висока Крајина, како би сачувао Сарајево.

  Колико сам могао примјетити, његова породица и није живјела послије рата неким нарочито раскошним животом, на основу чега закључујем да се и није обогатио на функцији Предсједника РС. То не могу да тврдим и за људе из његовог окружења.

 48. а јбг, то је већ друга прича. службеница из с. моста. ти се онда сјећаш службенице из с.моста.

  а вараш се ако мислиш да је то небитно данас. и те како је битно. битно је и ово што рамштајн прича, о броју погинулих бораца и степену мобилизације војно способних. знам ја коме то није битно, али ти си премлад за ту варијанту.

 49. „можда је неко од поменутих чланова странке био умјешан у рад тог предузећа за кога се никад ништа није објелоданило, али нападати комплетну странку за једно предузеће је пресмјешно!“

  Нико овдје није нападао странку. Ако редовно читаш Фронтал, знаш да сам хвалио неке људе из те странке. Имам јако драге људе у тој странци. Ја никад не генерализујем.
  Странку су уништили криминалци-појединци, од којих је велика већина касније прешла код бабе, и неки су данас код Додика.
  Како знам много добре људе из те станке, и из БЛ, и из Брода, и из Бијељине, Угљевика, Пала,… желио бих да ти људи донесу нове вјетрове и покажу да ће СДС овај пут другачије, стварно за народ.
  СДС као покрет има огромну улогу у хомогенизацији и одбрани овог народа, и ту сам захвалан свима, па и овим, који су то касније искористили да се домогну богатства. Али не мијешам бабе и жабе. Немој ми само рећи да су сви били поштени.

 50. Лексо Саичић, 26.07.2011. 16:56:06

  Службеница из Санског Моста је дошла у моју кућу кад су избјегли и провела код мене мјесец дана. Моја мајка је пословно сарађивала прије рата с њеном рођеном сестром.
  Наравно да је се сјећам.

  Што се тиче погинулих, имао сам их и у родбини. Срећом, моји најближи су дошли живи кући. Отац ми је био лакше рањен гелерима. Сви моји рођаци су били у рату и немам никакве везе са степеном мобилизације. Знам да смо тада били кивни на дезертере и оне који су плаћали да не иду у рат, али то је питање за оне који су им узимали паре.

  Према сваком ко је дао живот за нашу слободу имам велико поштовање.

 51. Али Дражене, нико није овдје тебе нападао, ја ти говорим оно што знам, можемо да се не слажемо, али то је твој и мој став, а истина остаје оно нешто између наших ставова, па ко је са својим ставом ближи истини, ко даљи? о томе се ради.
  Опет ти кажем батали ставове о странкама у овој причи, тадашњи СДС је имао масе и масе народа, шта сад та кривица о било којем од њих значи неком тамо из Невесиња или Новог Града, а био је или и даље је члан те странке!

 52. Уопште нисам говорио о странци, већ о паљанској гарнитури, која нема везе ни са чланом са Пала, ни из Бање Луке.
  То су појединци. Вјерујеш ли заиста да дјеца Моме Крајишника нису имали за кифлу? Знаш ли колико Драган Калинић има апотека и станова по Србији?
  Готово никоме овдје, па ни мени, нису били драги након рата. Друга је ствар што су дошли још гори.
  У свим странкама постоје поштени и квалитетни људи и ја желим да они испливају на површину. И нису сви из те гарнитуре лоши, али су појединци значајно допринијели ставу, који је баба искористила и направила још горе. Срећом, у томе нисам учествовао.

  У реду је, имамо различите ставове, али нам не требају подјеле на западне и источне. Ја сам реаговао кад си прешао границу и оптужио Крајишнике како су изгубили општине зато што су лоши борци. Знаш ли Ти шта је операција „Коридор ’92“?

 53. Дражене вјеровао или не, али дјеца Момчила Крајишника су примјер за све наше младе, свако би био поносан на онакву дјецу, Пале су мали градић све се зна, та његова дјеца студирају и раде гдје стигну не либећи се посла и то сво троје. Син му продаје скије на Јахорини, а има факултетску диплому у џепу, не либи се ничега, јер није умишљен тип, док клипани као џомбић, шкрбић, додик&син,..черече РС на ситне комаде.

  Ово ти одговорно тврдим, да дјеца Моме Крајишника никад нису боловала од галантности и луксуза. То ће ти рећи свако са Пала ко их познаје.За Крајишника нити имам неко посебно добро мишљење, нити посебно лоше, средња жалост што се тиче поштења, а политика му је била јача страна.

  драган калинић, јоја тинтор, момчило манидћ,..све су то рецидиви тако турбулентних времена, није њих нико производио нити имаш школу за обуку, они су само користили сваку мањкавост система, кад погледаш оно вријеме и ово сад кад је систем хаос, а крокодила пуна бара, па то су биле мале маце за ове сад тешке криминалце.

  Што се тиче тих војних операција, „коридор“, „лукавац“, „криваја“.. ајде молим те да то оставимо за неко друго мјесто, није то за овдје! Не због уредника њему свака част, него онако, ето..
  поздрав.

 54. rammstein,
  Јоја Тинтор је био највеће ђубре које се могло родити. То псето треба сасјећи у коријену, јебо он ону своју кују што га је окотила. Он је нанио зло Српском народу и свака казна за њега је блага.

 55. drazen78bl, 26.07.2011. 16:20:18

  „Официри ЈНА који су давали Србима оружје имају такође огромне заслуге.“

  То је заправо узрок овако негативног имиџа ти официри ЈНА! Стали су нам главе, од њих НИКО није био СРБИН, све је то на комунистичком шаблону одгојено. Да су били честити, српски официри и да су СРЦЕм кренули у одбрану народа – све би било другачије!

  Младић умјесто да је УБИО оног мајмуна паљанског, Мандиће, Крајишнике, и остале мајмуне, он пустио да ради ко шта хоће. По БЛ јајаре су носале НОВЕ униформе а војници на ратишту плетене џемпере. Војнике су возили аутобусима, возовима, камионима а зна се да војник ПЈЕШКЕ мора прећи сваку стопу своје земље, онда су били некакви допусти, што је у рату ВАН памети, о шверцу да не пишемо, ово што смо ми преживјели ни турцима не би пожелио!

  Ова Република Српска, од почетка па до данас, ми личи на дијете које је посљедица пијанства (кад пијан огребе се за сношку код проститутке а она остане трудна)… Политичари који нас воде не воле ову земљу, не воле овај народ, они воле паре и главни су у свом селу!

  Осуђени смо на пропаст, ма колико ми надали се да ће бити боље, овдје будућности нема 🙁