Додик позвао српске странке у Сребреници на бојкот

Предсједник Републике Српске и лидер Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик позвао је српске странке да не учествују у конституисању Скупштине општине Сребреница, наводећи да су октобарски избори у тој општини били нерегуларни. Он је поновио да СНСД тражи понављање избора у општини Сребреница. „Очигледно је да су управо они који су пријавили мјесто пребивалишта у […]

недеља, 4 новембра, 2012 / 22:25

Предсједник Републике Српске и лидер Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик позвао је српске странке да не учествују у конституисању Скупштине општине Сребреница, наводећи да су октобарски избори у тој општини били нерегуларни.

Он је поновио да СНСД тражи понављање избора у општини Сребреница.

„Очигледно је да су управо они који су пријавили мјесто пребивалишта у Сребреници неколико седмица прије избора и одјавили се из ове општине после њих, опредијелили гласање и то посматрамо као неку врсту преваре”, рекао је Додик на састанку са уредницима појединих бањолучких медија.

Он сматра да је тим „малверзацијама угрожен легитимитет изборног процеса”.

Говорећи о свој иницијативи за демилитаризацију БиХ, Додик је казао да су оружане снаге „непотребне читавој БиХ, а посебно Српској”.

„БиХ треба демилитаризовати и елиминисати било какву милитаризацију друштва, јер је то најбоља сигурност за све, а да би се то десило потребна је и политичка снага другог ентитета – Федерације БиХ”, казао је предсједник Српске. 0 КОМЕНТАРА

  1. Босна и Херцеговина је држава гдје је све могуће, гдје је свакаква глупост и нелогичност логична и као таква упакована у закон, у овом случају у изборни процес. Да су Срби заједнички стали иза једне листе, ништа муслиманима не би значиле фиктивне пријаве, овако, шта је ту је. Сваки бојкот је глупост, а нешто се не сјећам да се Додик оглашавао кад је указивано на неправилности у РС, имали смо недавно и на Фронталу текст о изборном процесу у једној приједорској мјесној заједници.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *