Додик: Послије референдума мијењати Закон о судијама и тужилаштву

Предсједник Републике Српске Милорад Додик најавио је да ће послије исказаног расположења на референдуму, Бања Лука тражити измјену и допуну „наметнутог“ Закона о судијама и тужилаштву.  "Тражићемо да се укине ретроактивност, као и да престану мајоризација и страшна пракса да и бошњачки ратни команданти суде српским ратним командантима. Захтијеваћемо да се обустави да предмете од […]

петак, април 29, 2011 / 08:00

Предсједник Републике Српске Милорад Додик најавио је да ће послије исказаног расположења на референдуму, Бања Лука тражити измјену и допуну „наметнутог“ Закона о судијама и тужилаштву.

 "Тражићемо да се укине ретроактивност, као и да престану мајоризација и страшна пракса да и бошњачки ратни команданти суде српским ратним командантима. Захтијеваћемо да се обустави да предмете од судова РС преузима Сарајеви и да се на листу приоритета за процесуирање ставе и злочини против Срба – Добровољачка улица, Тузланска колона, логори по Сарајеву, Купрес… Рећи ћемо у парламенту БиХ – `док ово не прође, неће проћи ништа`", рекао је Додик.

Додик је изразио увјерење да ће народ РС изаћи на референдум и да ће се јасно изјаснити против наметнутих закона високог представника.

"Када и грађани дају своју ријеч, нико ни у Сарајеву, ни у међународној заједници више неће моћи да каже да само политичарима из Бањалуке сметају злоупотребе високог представника и његово вишегодишње гажење Дејтонског споразума и Устава БиХ", закључио је Додик.

Додик је оцијенио и да је потпуно у реду изјава предсједника Бориса Тадића о референдуму, јер "Србија не би требало да се мијеша у процес одлучивања у БиХ".

"Ово није референдум о статусу, али не искључујем да се и такав једном одржи", навео је предсједник РС.0 КОМЕНТАРА

  1. da, potpuno se slažem, što se tiče suđenja za događaje u ratu, da predmete od sudova RS ne preuzima Sarajevo, i da se nalistu prioriteta stave zločini protiv Srba.
    Ali, zbog kriminala poslije rata , zbog kojeg mislim da se i radi sve ovo, neka se sudi u sudovima BIH.Bilo bi: kadija te tuži, kadija te sudi i kadija ta pomiluje.
    Dodik je na vlasti oho-ho godina.srbi osuđivani, hapšeni, i nikada ni riječi.Što nije guknuo do sada? kada je posjetio osuđene Srbe u zatvoru, Je li posjetio Đukića, vučurevića, one što leže po stranim zatvorima?
    Samo biljanu, a znamo zašto.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *