Додик попустио: Младене, доведи нам оружане снаге

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је данас писмо српском члану Предсједништва БиХ из Републике Српске Младену Иванићу.

петак, јануар 5, 2018 / 12:46

Додик је позвао Иванића да предузме неопходне мјере и радње, да као члан Предсједништва БиХ из Републике Српске својом Одлуком обезбиједи учешће припадника Оружаних снага БиХ из реда српског нарада у Свечаном дефилеу поводом обиљежавања Дана Републике Српске.

– Очекујем Ваш одговор у што краћем временском року да би се испоштовале све потребне процедуре и да би се јединица Срба у Оружаним снагама БиХ нашла на челу свечаног дефилеа у част Дана Републике Српске – навео је Додик у писму, саопштено је из кабинета председника Српске.

Додик је раније изјавио да дефиле Оружаних снага Република српска пука, који баштини традицију Војске Републике Српске није потребан за Дан Републике. Његова тврдња да њих, као и Србе који раде у ОСБиХ не доживљава као своје, наишла је на оштре реакције јавности.

Поводом прославе Дана Републике предвиђени су, између осталог, свечани дефиле на Тргу Крајине у Бањој Луци, свечана академија у Спортској дворани „Борик“, те свечани пријем у Административном центру Владе Републике Српске.

У свим градовима и општинама Републике Српске, те представништвима Српске у иностранству биће обележен Дан Републике, а у Бањалуци ће 9. јануара бити организован богат културно-уметнички програм.

Програмом је предвиђено и традиционално обележавање Дана Републике Српске у Брчко дистрикту.2 КОМЕНТАРА

  1. Nije da volim Dodika ali istine radi,odavno je on to porucio Ivanicu ali da se puk postroji u cast Srpske inpred Zastavom Srpske a ne u Ivanicevu cast i ispred njega..samo Ivanic to ne moze izvesti a pravda se kao da ne zelibda igra Dodikovu igru.

  2. Па шта их кад је био члан предсједништва у част Републике Српске није постројио Додиков кадар Небојша Радмановић ? Да,да онај који је поднио молбу за улазак БиХ у НАТО пакт. Сад су се сјетили крста и три прста ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *