Додик поново нажуљао ДНС: Не дамо ником мјесто премијера

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је да ће странкевладајуће коалиције имати подршку најмање 70 одсто бирача у Републици Српској и још већу подршку на нивоу БиХ.

среда, 19 септембра, 2018 / 00:55

Додик је нагласио да ће Жељка Цвијановић бити предсједник Републике Српске, а он српски члан Предсједништва са сталним мјестом боравка у Бањој Луци и Источном Сарајеву.

– Ту ће бити моји кабинети. Ја не мислим да имам кабинет у Сарајеву, није ни потребно, некада ћу отићи на неки састанак, али не мислим да тамо боравим. Поставићу неколико наших људи у Сарајеву, једноставно да буду ту – истакао је лидер СНСД-а.

Што се тиче будуће Владе, каже Додик, њу ће предводити кадар СНСД-а зато што ће то бити најјача политичка партија са највећом подршком и ту неће бити никаве могућности за било какве разговоре о нечему другом.

– Има неких људи који имају амбиције да буду на челу Владе, али ако им се не свиђа нека потраже некога на другој страни. Значи, предсједник Владе биће кадар СНСД и већ знам ко ће то бити али није лијепо да то сада кажем – нагласио је лидер СНСД-а, додавши да ће странке окупљене око СНСД-а имати и апсолутну већину у парламенту Српске.

Осим што је у јавни простор поново вратио термин "патриотски блок" због ког ДНС није био најсретнији, Додик је сигурно изиритирао свог коалиционог партнера присвајајући мјесто премијера. У ДНС су са великом сигурношћу најављивали да ће добити то мјесто, будући да је то предвиђено коалиционим споразумом.

Тачније, пошто је СНСД добио кандидатуру за предсједника и члана предсједништва, ДНС и СП би подијелили мјесто предсједника владе и скупштине, тако што би странка са више гласова бирала прва.4 КОМЕНТАРА

  1. У праву је Марко Павић. Они нису до сад имали предсједника Владе РС. Већина ДНС-оваца (осим Н.Нешић и сл.) који су у власти много су поштенији од ових из СНСД и СП. Пошто се Милан из банке морао укључити у ДНС, он би можда могао бити предсједник Владе. Ови из СНСД и СП читав систем су довели до дна и немају право тражити поново премијерску фотељу. Можда би ДНС могао поправити стање и систем довести макар на “позитивну нулу“. Најбоље би било да ДНС уђе у постизборну коалицију са СзП, да они заједно формирају владу, а да ДНС да мандатара, како то не би био Д.Чавић или неко из НДП.

  2. Marko Polo tvrdi pazar. Naravno , da bi bio premijer, opet iz reda , ja kazem, okupatorske formacije, ali uzdam se da nece, uzdam se da svice. Polo je bolestan, star covjek, jedva se krece, ne znam da li se vratio iz bolnice. U svakom slucaju mu zelim ozdravljenje i zdravlje primjereno starcu njegovih godina. On voli pare vise nego ista, zbog njih je prodao obraz, i cojstvo, zbog njih je prisao okupatoru. Do sada, kada je god govorio Vodji , ne, ovaj je znao da Marko dize cijenu ustupka. I uvijek se vracao od Vodje punom torbom, a Vodja ostajao zadovoljan lovinom

    Znam , Marka, on je moje veliko , ogromno razocarenje. Njegova nezasitost me je iznenadila. Prodati svoj grad, svoju Kozaru,rudnik, svoj obraz, cast , biti saucesnik u pustosenju , u odumiranju zivota u Srpskoj Markov je izbor, a cijena toga je prizemna nistavnost.

Оставите одговор