Додик подстанар у згради Владе РС

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик биће подстанар у згради Владе Републике Српске у Бањој Луци.

субота, 9 марта, 2019 / 11:03

Влада РС је на сједници 21. фебруара донијела Одлуку којом се у закуп даје пословни простор на 16 спрату Административног центра.

У питању је простор од 110 метара квадратних, а који ће, уз накнаду, користити Додиков и чланови његовог Кабинета.

„Служба за заједничке послове Владе РС закључиће уговор о закупу пословних просторија са Предсједништвом БиХ“, наведено је у Одлуци.

Није наведено колико ће бити плаћен закуп просторија.

Подсјећамо, медији су раније објавили да су просторије у згради Владе реновиране за потребе кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

Осим кабинета у Бањој Луци, Додик има на располагању и кабинет у Источном Сарајеву, као и кабинет у сједишту Предсједништва БиХ у Сарајеву.

Бивши члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Небојша Радмановић је у вријеме свог мандата у Бањој Луци користио просторије у Палати Републике, док је Младену Иванићу то било онемогућено и он је за потребе кабинета у Бањој Луци закупљивао простор у Народном позоришту РС.

За разлику од просторија у Влади РС, за које ће Предсједништво БиХ сада плаћати закуп, недавно су измјењене уредбе о оснивању Ваздухопловног сервиса и Хеликоптерског сервиса РС чиме је Додику дата могућност да као члан Предсједништва користи авионе и хеликоптере Српске.

Тада није било ријечи о плаћању било какве накнаде за коришћење авиона и хеликоптера.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *