Додик: Побједа у Приједору је мелем на рану

Предсједник СНСД Милорад Додик изјавио је вечерас у Приједору да је СНСД заједно са коалиционим партнерима учинио најбољи избор и да ниједног тренутка није сумњао у добар резултат њиховог кандидата Слободана Јавора на данашњим пријевременим изборима за градоначелника.

недеља, 12 децембра, 2021 / 22:47

Додик, који је вечерас стигао у изборни штаб СНСД-а у Приједору, гдје је пратио бројање гласова, оцијенио је да предност СНСД-овог кандатата Слободана Јавора потврда политике СНСД-а како би Приједору дали онај значај који заиста има.

"Овдје сам да прославимо ову побједу са коалиционим партнерима, побједу која је важна јер се много тога надвило над Републику Српску и над СНСД-ом као
владајућом структруом и коалиционим партнерима, а ово долази као мелем на рану коју су отворили неки који су мислии да могу да одсјеку и ампутирају тијело које се зове СНСД у политичком животу Републике, а то није могуће", рекао је Додик.

Он је захвалио лидеру ДНС-а Ненаду Нешићу, који је честитао изборну побједу кандидату СНСД-а.

"Ово је добро и за Републику Српску, јер смо показали да у узаврелим политичким околностима и атмосфери можемо да проведемо фер и поштене и легитимне изборе", поручио је Додик.

Он је захвалио свима који су учествовали и гласали за кандидата СНСД-а и поручио да Слободан Јавор има његову подршку, те да ће град тек осјетити каква је снага те подршке.

Додик је честитао и противкандидату из коалиције "За наш Приједор – ДНС, СДС и ПДП" Горану Предојевићу, позивајући и његов штаб да дође да заједно прославе успјешно проведене изборе.

Кандидат СНСД-а за градоначелника Приједора Слободан Јавор захвалио је свим суграђанима који су данас изашли на изборе.

"Хвала свима који су дали глас за нашу причу, а она траје већ десет мјесеци и драго ми је што су грађани препознали ту одговорну политику и гласали за СНСД и наставак те одговорне политике", рекао је Јавор.

Он је захвалио коалиционим партнерима за подршку, али и свим кандидатима који су били коректни и додао да се нада да ће наредних дана заједно сјести и погледати се у очи и да ће заједно донијети одлуке за Приједор и Приједорчане.

"У нашем граду има довољно мјеста за све и сви треба да заједно радимо и градимо и да младима и будућим генерацијама оставимо град у најбољем свјетлу", поручио је Јавор.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Саша Бурсаћ захвалио је грађанима Приједора који су, како је истакао, изабрали правог човјека.

Он је захвалио коалиционим партнерима и свима који су били коректни током ове кампање, додајући да оволико прљаве кампање нису очекивали, али да је правда побиједила.

Приједорчани су од 7.00 до 19.00 часова могли да гласају за 14 кандидата.

На данашње пријевремене изборе изашло око 25.800 бирача, односно око 30,98 одсто од укупно 86.329 бирача који су могли да гласају на 130 редовних бирачких мјеста, једном бирачком мјесту за гласање на непотврђеним гласачким листићима, код три мобилна тима и једног посебног ковид 19 мобилног тима.

Пријевремени избори за градоначелника Приједора расписани су након што је Далибор Павловић 11. октобра поднио је оставку на ову функцију.