Додик: Ослободити Фочу од оних који не сарађују са Српском

Предсједник СНСД-а Милорад Додик позвао је вечарас становнике Фоче да на предстојећим изборима гласају за заједничког кандидата шест политичких странака Радисава Машића за начелника општине и тако врате Фочи наду у бољи живот. "Фочи предстоји тешка борба за нова радна мјеста, која ћемо отворити у оквиру новог инвестиционог пројекта – изградње хидроелектрана `Горња Дрина`. То […]

среда, 3 октобра, 2012 / 07:27

Предсједник СНСД-а Милорад Додик позвао је вечарас становнике Фоче да на предстојећим изборима гласају за заједничког кандидата шест политичких странака Радисава Машића за начелника општине и тако врате Фочи наду у бољи живот.

"Фочи предстоји тешка борба за нова радна мјеста, која ћемо отворити у оквиру новог инвестиционог пројекта – изградње хидроелектрана `Горња Дрина`. То ће, са новим улагањима у Болницу и факултете у овом граду, отворити наду да се у Фочи може боље и љепше живјети, а не да Србиње буде заробљеник појединих људи, политичара који су мржњом изоловали свој град од Бањалуке, Требиња и Републике Српске", рекао је Додик.

Лидер СНСД-а је на трибини странке на Тргу краља Петра у Фочи истакао да ће Влада Српске у сљедећим развојним плановима посебну пажњу посветити помоћи и улагањима у Национални парк "Сутјеска" и туризам, који су, уз људе, најважнији ресурси Фоче.

"На тај начин, Србиње ће постати лидер ове регије", нагласио је Додик.

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Вељко Марић истакао је да је потребно да Србињеци коначно "изаберу првог човјека свог града по мјери људскости, правде и поштења, а не човјека који ће свој град да свађа са Владом Српске и другим институцијама".

Кандидат за начелника општине Србиње, кога подржавају СНСД, СДС, ДНС, СНС, СРС "Др Војислав Шешељ" и СП, Радисав Машић изразио је очекивање да ће Србињеци у недјељу, 7. октобра, гласати за новог начелника, који ће радити у интересу свих грађана, без обзира на партијску припадност, и који ће развој града и општине темељити и на успјешној сарадњи са Владом Републике Српске.0 КОМЕНТАРА

 1. Које пројекте је обезбједио тај твој мајмун?
  Коме су ти пројекти намјењени? Зашто тих пројеката нема у његовом завичају? А-аа тамо ће он да смјести институције, канцеларије, офисе, службена представништва, аташе,…све господу, а Фочи блато и уништену околину?
  Ма дај гњиде једне одјебите више од Фоче и од истока!

 2. Па и Зрдавко Крсмановић би урадио Сутјеску онако како доликује али не може општина да газдује Националним Парком или ти другим ријечима, држава му није дозволила да ради.

  А држава као газда НП Сутјеска није успјела да освјетли ону љепоту која се горе налази. Од Козаре су направили чудо а Сутјеска пропада а љепота Сутјеске и овакве каква је сад уопште не може да се пореди са Козаром. О туристичком потенцијалу да не причам.

  Здравко је урадио оно што је могао и то је урадио врхунски – рафтинг и још многе друге ствари.

 3. „Највриједније што смо учинили да смо заједнио са вама вратили достојанство Републици Српској и српском народу. Републику Српску више нико не може да избрише“, рекао је вечерас предсједник Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик.

  Предсједник Додик је истакао да је СНСД увијек био и остао уз народ.

  „СНСД је увијек био и остао уз народ. Борили смо се и борићемо се за стабилну и нормалну Републику Српску и за сваког њеног грађанина. Преузели смо Републику Српску у тешким временима када је била пред политичким и економским колапсом. Имали смо јединство и снагу и знали смо како је треба стабилизовати, сачувати и развијати. Ваш глас и ваша подршка су нам основни мотив и орјентир у раду. Ми смо јаки онолико колико имамо ваших гласова, онолико колика је ваша подршка. У периоду глобалне економске кризе појединци виде само оно што није утрађено и чега нема. Пред вама смо чиста образа и слободно могу рећи, урадили смо све што смо обећали и у постојећој политичко економској, регионалној, европској и свјетској констелацији односа и није се могло више“, рекао је предсједник на завршној трибини наше странке на Тргу Крајине у Бањалуци.

  Предсједник Милорад Додик је нагласио да војска БиХ мора бити укинута, а новац враћен народу.

  „Свједоци сте многих неправди и нелогичности, а једна од њих је војска БиХ која је до сада потрошила 2,2 милијарде марака. Та и таква војска мора бити укинута, а новац који је потрошен низашто и ни на шта враћен народу. Ово су локални избори, али су јако важни и они ће одредити глобални ток политике овдје у Републици Српској и БиХ. Само наша снага и наше једнство могу да спријече реозију и дестабилизацију Републике Српске. Ви и ми смо једно, то је узајамна прича и узајамно давање и вјерујем у вас да нам вјерујете. Не молим вас за гласове, јер ваш глас је подршка Републици Српској и вашем бољем животу“, истакао је Додик.

  Предсједник СНСД-а је поновио да се политичари мјере само по ономе што остављају иза себе, а иза СНСД-а су успјеси и дјела

  „Политичари се мјере само по томе шта оставе иза себе. Иза СНСД-а овдје у Бањалуци, широм Републике Српске и у три општине у ФБиХ су огромни успјеси и дјела. Питам вас шта су наши политички противници оставили иза себе! Драган Чавић и Младен Иванић су били предсједник и премијер Републике Српске више година, а у Бањалуци нису урадили ништа. Питам се колико пута треба да побиједимо неке да одустану. Они су мањина и слободно могу рећи да они нису Бањалука. Бањалука је оно што сте ви и ви сте већина“, закључио је Милорад Додик.

  Предсједник ја рекао да не смијемо да станемо, да морамо ићи даље и наставити да се боримо за Републику Српску

  „СНСД има визију Републике Српске и ви не смијете изгубити повјерење у нас као ни у Републику Српску. Република Српска је брана нашег опстанка и сигурност за добар и квалитетан живот. Нашим политичким противницима поручујем да и у будућности, послије седмог октобра гледају како ми радимо и градимо. Република Српска је до нашег доласка изгубила 53 функције и била је слободно се може рећи драгстор за странце који су долазили у Републику Српску и узимали једну по једну њену надлежност и преносили је у Сарајево. Тако су настале 83 институције БиХ мимо Устава, а све је то дозволио СДС и ПДП. СНСД је странка која има карактер, а само они који имају карактер могу одбранити свој народ и своју републику. СНСД је најбољи избор, ми не смијемо да станемо, морамо да идемо даље, јер ако станемо, тада и паднемо. Бањалука и Република Српска, увјерен сам да знају и да хоће да подрже канидате СНСД-а. Наставићемо и послије седмог октобра да се боримо за Републику Српаку и изграђујемо њене општине и градове. Увјерен сам у нашу сигурну и велику побједу семога октобра“, закључио је предсједник Савеза независних социјалдемократа пред 20 хиљада грађана.

  На завршној трибини представљени су кандидати за начелнике општина и градоначелнике из Републике Српске и ФБиХ и изборни програм, а говорио је и кандидат за градоначелника Бањалуке Слободан Гаврановић.

  Гаврановић је истакао да је СНСД уредио и развио Бањалуку и да ће то и наставити да ради.

  „СНСД је за протеклих 12 година уредио и развио Бањалуку и оде ње створио добро мјесто за живот. Послије седмог октобра настављамо даље да заједно са вама градимо и развијамо овај град. Предстоје нам бројни пројекти, али издвојићу само један, а то је изградња централног великог градског трга. Ви заслужујете да имате једно такво мјесто. СНСД је странка која има одговорност и жели да ради, а не да влада. Отворићемо нова радна мјеста и подићи квалитет живота“, рекао је Гаврановић.