Додик: Одлуку доноси ФС РС, а ја само подржавам

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да одлуку о евентуалном увођењу једног предсједника Фудбалског савеза БиХ и избору делегата из РС у том савезу треба да донесе Фудбалски савез РС, а да ће он подржати одлуку Савеза. Додик је нагласио да ће тражити да се обезбиједи субјективитет представљања фудбала из РС на нивоу БиХ, […]

петак, 29 априла, 2011 / 16:18

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да одлуку о евентуалном увођењу једног предсједника Фудбалског савеза БиХ и избору делегата из РС у том савезу треба да донесе Фудбалски савез РС, а да ће он подржати одлуку Савеза.

Додик је нагласио да ће тражити да се обезбиједи субјективитет представљања фудбала из РС на нивоу БиХ, а ако то буде обезбијеђено, избор једног предсједника Фудбалског савеза БиХ није споран.

"Уколико се дође у ситуацију да избор представника из РС буде у искључивој надлежности Фудбалског савеза РС, да они сами бирају своје делегате у Фудбалски савез БиХ без могућности да неко други одлучује ко су делегати и ситуацију да о свим важним питањима у квалификованој већини учествују сви делегати, онда је ирелевантно питање да ли је један предсједник или је предсједништво", рекао је Додик новинарима у Бањој Луци.

Он је нагласио да уколико буде један предсједник он треба да добије мандат од свих делегата, а у супротном нема ни приче о једном предсједнику.

Додик је подсјетио да се прије два дана у Бањој Луци састао са представницима Комитета за нормализацију стања у Фудбалском савезу БиХ и са представницима Фудбалског савеза РС, да је на том састанку информисан о актуелним дешавањима.

УЕФА и ФИФА увеле су почетком априла санкције Фудбалском савезу БиХ, јер није усвојен нови статут који би испуњавао минималне стандарде европске, односно свјетске фудбалске федерације.

На састанку представника ФИФЕ и УЕФЕ у Бечу 18. априла именован је Комитет за нормализацију стања у Фудбалском савезу БиХ који чине Ивица Осим, Дарко Љубојевић, Елведин Бегић, Иван Беус, Драган Кулина и Сеад Кајтаз. На састанку у Бечу закључено је да постоји могућност да Извршни комитет ФИФЕ 1. јуна укине санкције у случају усвајања новог статута, у супротном ће суспензија бити продужена до Конгреса ФИФЕ 2012. године.Оставите одговор