Додик обећао референдум, тј. Вучуревић нема чега да се плаши

Предсједник Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик најавио је да ће СНСД на дан општих избора, 7. октобра наредне године, заказати референдум о смјени градоначелника Требиња Славка Вучуревића. Додик је истакао да је то најбоље за град и да се ништа боље Требињу не може десити од смјене грдаоначелника. "Учинићемо све да покажемо неспособност људи који […]

уторак, 29 октобра, 2013 / 15:55

Предсједник Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик најавио је да ће СНСД на дан општих избора, 7. октобра наредне године, заказати референдум о смјени градоначелника Требиња Славка Вучуревића.

Додик је истакао да је то најбоље за град и да се ништа боље Требињу не може десити од смјене грдаоначелника.

"Учинићемо све да покажемо неспособност људи који управљају градом, а они ће учинити довољно да буду сами смијењени", рекао је предсједник на данашњој конференцији за новинаре у Требињу.

Он је нагласио да СНСД сматра да ово што Требиње тренутно има није добро за град и да није донијело никакве промјене набоље, већ само нагоре.

Те промјене, каже Додик, говоре о једној неконсолидованој структури која се упустила у властито обрачунавање и губи друштвену и јавну енергију на препуцавање и политичко позиционирање које само штети граду и интересима грађана.

"СНСД је веома јасан – наставићемо да дјелујемо политички. Наш циљ је да се стабилизујемо и побиједимо на општим изборима, у чему нам много помажу градске власти у Требињу. Једино их можемо охрабривати да тако наставе, али ми, као одговорна политичка партија, немамо времена да из цинизма или било чега другог то посматрамо, јер желимо добре одлуке у сваком мјесту у Републици Српској", нагласио је предсједник Додик.

Додик је истакао да наша странка искључиво жели нормално и отворено Требиње, јер је то град који има огромне потенцијале и који може да буде од регионалног значаја.

Он је поручио да ће сви започети пројекти у овом граду бити настављени, јер Требиње неће бити заборављено.

"Моја порука је да нисмо заборавили Требиње, нити ћемо икада. Борићемо се да му вратимо достојанство које је изгубило у претходних годину дана", истакао је Додик, подсјетивши да су посљедих година, док је СНСД био на власти у овом граду, реализовани велики пројекти, међу којима су и путна комуникацијска отвореност према Херцег Новом, пут преко Чемерна, боља комуникацију са Хрватском…

Предсједник Додик је поручио да се, без обзира на невјерице, неће одустати ни од изградње аеродрома, као ни од других планираних пројаката битних за Требиње и његове грађане.

Он је нагласио да су радови на обилазници обустављени, јер градска власт није ријешила имовинске односе. Додик је додао да ће ових дана бити настављена реализација пројекта водоснабдијевања, чија је вриједност три милиона и 500 хиљада марака, и подсјетио да је тај пројекат одобрен прије двије године, за вријеме власти СНСД-а у овом граду.

"СНСД се показао одговорном политичком партијом и у посљедње вријеме је овдје радио на стварима онако како и треба да ради једна организована опозиција и партија која је добила највећи број гласова", истакао је Додик, подсјетивши да је СНСД у Требињу добио већи број одборника, него владајућа кључна структура, ПДП и СДС, заједно.

Констатујући да за град није добро што постоји супростављеност властима Републике Српске, предсједник СНСД-а је рекао да то неће утицати на започете пројекте које је републичка власт раније започела.

Додик је нагласио да је СНСД спреман да буде дио добрих рјешења у Требињу, али да као и увијек добра рјешења морају да буду конципирана од оних који врше јавну власт на локалном нивоу.

"Локална власт мора да покаже способност да окупи, а не да растури, али оно што смо до сада видјели у Требињу је растурање и то је очигледно", рекао је Додик.

Он је истакао да је евидентно да љубав са колиционим партнерима на локалном нивоу пуца на многим мјестима и да је веома упитно да ли може да опстане.(Срна/СНСД.инфо)0 КОМЕНТАРА