Додик: О НАТО Звиздић прича само у своје име

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је захтјев предсједавајућег Савјета министара Дениса Звиздића Турској да се заложи за активирање Акционог плана за чланство БиХ у НАТО,

субота, 31 марта, 2018 / 09:14
– Звиздић не може да говори о пријему БиХ у НАТО јер је то само муслимански глас у БиХ, без сагласности Српске. Жао ми је што људи који дијеле канцеларију са Звиздићем нису на то реаговали, рекао је Додик.

Он је навео да је Народна скупштина Републике Српске донијела резолуцију о БиХ и НАТО и обавезала све институције и појединце који у име Републике Српске раде у заједничким институцијама БиХ, да се бар декларативно залажу против пријема БиХ у НАТО.

– Очигледно је, међутим, да се та резолуција не поштује у заједничким органима БиХ, истакао је Додик.

Он је нагласио да ће Српска увијек поштовати принцип војне неутралности и да не жели да се креће ка чланству у било којем војном савезу, мимо Србије.

Предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић изјавио је током јучерашњег сусрета са премијером Турске Биналијем Јилдиримом да се нада да ће Турска наставити да пружа подршку БиХ и залаже се за могућност активирања МАП-а.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *