03:13 Течни Антартик: Отопли ли планета три степена, ниво мора расте годишње пет центиметара глобално21:10 Брегзитовање у Ламаншу: Француска британском острву пријети искључењем струје, Британци шаљу морнарицу19:20 Макрон јавно одао почаст Наполеону, кад очекујемо да ће Нијемци Хитлеру?18:35 Ефбих остаје без гаса: Није због Лаврова већ Енергоинвеста11:47 Ненад Вуковић: Билдање Додикових политичких мишића, нема разговора са онима који говоре еРеС10:41 Петровић сазвао директоре јавних предузећа: Пораст броја запослених, нагомилани дугови, лоша контрола10:34 Вучић: Мијењали би само границе Србије - што не подијелите Авганистан, Сирију, Ирак?10:31 Израчунали смо дигитроном: Прије 153 године рођен Мика Алас10:22 Нема ту ништа сензационално: Ловци из Змијања љути на возача који је јурио медвједа колима10:09 Голићка и Ћосић о утопљавању Дејтонке и проглашењу парка природе Требевић

Додик: Нисмо забринути због формирања власти

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Савјет министара БиХ може бити формиран веома брзо, уколико се испоштују реалности које треба да се поштују. Додик је рекао да формирање Савјета министара зависи од низа ствари, али да Република Српска и није нешто посебно за то забринута. Коментаришући изјаву америчког амбасадора у БиХ Патрика Муна […]

субота, 15 октобра, 2011 / 10:09

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Савјет министара БиХ може бити формиран веома брзо, уколико се испоштују реалности које треба да се поштују.

Додик је рекао да формирање Савјета министара зависи од низа ствари, али да Република Српска и није нешто посебно за то забринута.

Коментаришући изјаву америчког амбасадора у БиХ Патрика Муна да очекује да би ускоро могао бити формиран Савјет министара, Додик је истакао да разни амбасадори дуже вријеме стално изражавају увјерење да ће се то десити.

"Прошле године сам слушао исте захтјеве као и ове године. Не знам, не могу да дам ништа што би могло да буде вјеродостојно", додао је предсједник РС.

Када је ријеч о Муновој оцјени да Федерација БиХ треба да буде реформисана јер је скупа, Додик је указао на постојање разних идеја, од приједлога да буду три ентитета, док неки говоре да то не може.

"Не знам шта им је на уму. Што се тиче РС, она је показала да може да буде самоодржива и да управља својим ресурсима на најбољи начин и да да значајан и конкретан допринос рјешавању (питања) у БиХ", истакао је предсједник Српске.

Додик је рекао да је на јучерашњем састанку са лидером СДА Сулејманом Тихићем разговарао о актуелним питањима у БиХ која су везана за европску мапу – провођењу одлуке "Сејдић-Финци", закону о систему државне помоћи и попису становништва.

Он је додао да је било ријечи и о питању Савјета министара и функционисању Електропреноса у БиХ, који годинама не фунцкионише и има проблема.

Амерички амбасадор у БиХ Патрик Мун рекао је да је увјерен да ће БиХ добити нови Савјет министара за неколико наредних седмица, најкасније до краја године, и истакао да очекује да Федерација БиХ буде реформисана.