Додик: Нико није споменуо наводни сутрашњи састанак

Предсједник СНСД Милорад Додик изјавио је да није позван ни на један састанак којем би, наводно, требало да сутра присуствују политички лидери у БиХ.  Додик је новинарима у Бањалуци рекао, да постоји пракса да неки медији покушавају да заказују састанке, али да, што се њега тиче, нема никаквог састанка. Он је додао да су биле […]

среда, новембар 30, 2011 / 20:01

Предсједник СНСД Милорад Додик изјавио је да није позван ни на један састанак којем би, наводно, требало да сутра присуствују политички лидери у БиХ.

 Додик је новинарима у Бањалуци рекао, да постоји пракса да неки медији покушавају да заказују састанке, али да, што се њега тиче, нема никаквог састанка. Он је додао да су биле неке консултације о томе да састанак закаже лидер СДА Сулејман Тихић уколико се процјени да постоје могућности договора.

Он је истакао да Република Српска треба да добије четири министарства, укључујући и Министарство иностраних послова, а о чему постоји чврст договор са лидером СДС-а Младеном Босићем.

"То је у складу са Уставом БиХ, гдје је речено да не може више од двије трећине министарских мјеста да припадне

ФБиХ. Када прерачунате садашњи састав, то је четири за РС и шест за ФБиХ", нагласио је Додик.

Предсједник Српске је навео да су амбиције неких који желе да прогласе договор њихов проблем.

Претходно генерални секретар СДА Амир Зукић није могао да потврди, а ни демантује, да ли ће сутра у Сарајеву доћи до састанка политичких лидера о формирању Савјета министара БиХ. У СДС-у је потврђено да пресједнику странке Младену Босићу није стигао позив за састанак.

Предсједник ХДЗ-а 1990 Божо Љубић јуче је рекао да још није сигуран да ће сутра бити састанак у Сарајеву, јер га нико званично није заказао.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *