Додик: Нермин Никшић је милитант који боље барата оружјем него дијалогом

Предсједник СНСД-а Милорад Додик истакао је да милитантна политика бошњачког политичког Сарајева, којој очигледно припада и Нермин Никшић, наставља да заговара међународни интервенционизам.

уторак, 19 октобра, 2021 / 17:23

"На то смо већ накли и то је та матрица по којој редовно дјелују. Вјерујем да је већ свима јасно да они као милитанти боље баратају оружјем него дијалогом, а о праву и поштовању Устава нема ни говора", рекао је Додик Срни упитан да прокоментарише писмо које је предсједник СДП-а БиХ Нермин Никшић упутио Партији европских социјалиста и Социјалистичке интернационале у којима тврди да "активности СНСД-а пријете да изазову нови рат у БиХ".

Он је истакао да се Никшић лажно представља као социјалдемократа, а у суштини заступа политику која је заједничка сарајевском бошњачком корпусу – политика звецкања оружја и призивања странаца у помоћ с циљем стварања унитарне, бошњачке БиХ.

"Како прави социјалдемократа може да се залаже за непоштовање Устава и мајоризацију два конститутивна народа, а бити против дијалога? Јасно је да Никшић и његови сарајевски истомишљеници бјеже од дијалога, а не бјеже од звецкања оружја и призивања страног интервенционизма", поручио је Додик.