Додик: Не прекидамо сарадњу са Савјетом министара, а са неким би требали

Предсједник Републике Српске Милорад Додик негирао је да је Влада Српске припремила одлуку о прекиду односа са Савјетом министара БиХ. Он је за ТВ1 из Сарајева рекао да о томе није упознат, али да неки чланови Савјета министара не заслужују да се са њима сарађује. – Не знам откуд Вам то, ја нисам чуо. Питаћу […]

петак, 19 фебруара, 2016 / 00:41

Предсједник Републике Српске Милорад Додик негирао је да је Влада Српске припремила одлуку о прекиду односа са Савјетом министара БиХ.

Он је за ТВ1 из Сарајева рекао да о томе није упознат, али да неки чланови Савјета министара не заслужују да се са њима сарађује.

– Не знам откуд Вам то, ја нисам чуо. Питаћу кад завршим ову емисију да ли је то тако, али не вјерујем да јесте, требало би да будем информисан о томе, то није тачно али мислим да неки чланови Савјета министара и заслужују да се с њима не сарађује ако је то у питању, онда су то ови спрски представници који не заступају интересе РС него заступају само властите интересе који су искључиво везани за обрачун, јер желе да се обрачунају са РС и свима у РС-у, и то ће бити суштина закључка Народне скупштине да се дефинише наш однос према онима који ван Устава у име Републике доносе кључна питања као што је механизам координација а они на то права немају – поручио је Додик.

Додик је најавио да ће суштина закључка Народне скупштине Републике Српске бити дефинисање односа према онима који ван Устава у име Српске доносе кључне одлуке као што је мехенизам координације.Оставите одговор