03:13 Течни Антартик: Отопли ли планета три степена, ниво мора расте годишње пет центиметара глобално21:10 Брегзитовање у Ламаншу: Француска британском острву пријети искључењем струје, Британци шаљу морнарицу19:20 Макрон јавно одао почаст Наполеону, кад очекујемо да ће Нијемци Хитлеру?18:35 Ефбих остаје без гаса: Није због Лаврова већ Енергоинвеста11:47 Ненад Вуковић: Билдање Додикових политичких мишића, нема разговора са онима који говоре еРеС10:41 Петровић сазвао директоре јавних предузећа: Пораст броја запослених, нагомилани дугови, лоша контрола10:34 Вучић: Мијењали би само границе Србије - што не подијелите Авганистан, Сирију, Ирак?10:31 Израчунали смо дигитроном: Прије 153 године рођен Мика Алас10:22 Нема ту ништа сензационално: Ловци из Змијања љути на возача који је јурио медвједа колима10:09 Голићка и Ћосић о утопљавању Дејтонке и проглашењу парка природе Требевић

Додик: Не прекидамо сарадњу са Савјетом министара, а са неким би требали

Предсједник Републике Српске Милорад Додик негирао је да је Влада Српске припремила одлуку о прекиду односа са Савјетом министара БиХ. Он је за ТВ1 из Сарајева рекао да о томе није упознат, али да неки чланови Савјета министара не заслужују да се са њима сарађује. – Не знам откуд Вам то, ја нисам чуо. Питаћу […]

петак, 19 фебруара, 2016 / 00:41

Предсједник Републике Српске Милорад Додик негирао је да је Влада Српске припремила одлуку о прекиду односа са Савјетом министара БиХ.

Он је за ТВ1 из Сарајева рекао да о томе није упознат, али да неки чланови Савјета министара не заслужују да се са њима сарађује.

– Не знам откуд Вам то, ја нисам чуо. Питаћу кад завршим ову емисију да ли је то тако, али не вјерујем да јесте, требало би да будем информисан о томе, то није тачно али мислим да неки чланови Савјета министара и заслужују да се с њима не сарађује ако је то у питању, онда су то ови спрски представници који не заступају интересе РС него заступају само властите интересе који су искључиво везани за обрачун, јер желе да се обрачунају са РС и свима у РС-у, и то ће бити суштина закључка Народне скупштине да се дефинише наш однос према онима који ван Устава у име Републике доносе кључна питања као што је механизам координација а они на то права немају – поручио је Додик.

Додик је најавио да ће суштина закључка Народне скупштине Републике Српске бити дефинисање односа према онима који ван Устава у име Српске доносе кључне одлуке као што је мехенизам координације.