Додик након хитног састанка: Нови систем накнада и примања у здравству

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да ће бити учињено све како би се успоставио нови систем накнада и примања у здравству Српске. "Тај задатак имаће министар /здравља и социјалне заштите Драган/ Богданић, јер поједини директори домова здравља имају веће плате него највиши функционери Српске", рекао је Додик новинарима у Бањалуци. Он је […]

уторак, 10 децембра, 2013 / 12:55

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да ће бити учињено све како би се успоставио нови систем накнада и примања у здравству Српске.

"Тај задатак имаће министар /здравља и социјалне заштите Драган/ Богданић, јер поједини директори домова здравља имају веће плате него највиши функционери Српске", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је навео да се у здравственом систему мора појачати одговорност свих који у њему раде.

На питање да прокоментарише полицијску акцију "Лото", Додик је рекао да полиција и правосуђе имају његову подршку у борби против криминала и корупције.

Додик је истакао да је неопходна борба против свих видова злоупотреба и да је чињеница да је дио љекара за новац издавао лажна увјерења, на основу којих су оствариване пензије.

Он је као примјер навео да су на бази налаза о посттрауматском синдрому, који је издавао бошњачки љекар у Мостару, добијане привремене пензије.

"Посљедња дешавања су једно уобичајено стање у систему. Нико није ухапшен, а надлежне институције треба да раде свој посао", поручио је Додик.

Предсједник Српске Милорад Додик и премијер Жељка Цвијановић разговарали су данас у Бањалуци са министром Богданићем, директором Фонда здравственог осигурања Дарком Томашем и вршиоцем дужности директора бањалучког Клиничког центра Душком Рачићем о стању у здравству.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор