Додик: Младић није опција за кандидата, желимо 10 мјеста у ПСБиХ

На чисту интуицију, Фронтал.РС вам је објаснио шта стоји иза идеје Патриотског блока.

недеља, март 4, 2018 / 20:40

О томе можете прочитати у другој предизборној анализи а предсједник СНСД Милорад Додик је то потврдио у изјави да у оквиру тзв. „патриотског блока“ жели да договори једну листу за парламент Босне и Херцеговине како би освојили десет мандата.

– У том погледу, са становништа одлучивања у БиХ не би били зависни од воље Сарајева, већ би имали своју – тврди Додик у изјави новинарима у Бањој Луци.

Збуњујућа је донекле ова изјава, будући да од „воље Сарајева“ ништа не зависи, јер свака одлука да би била донесена, мора да има одређен број гласова из једног народа и из једног ентитета. Са 10 делегата, једна странка или блок била би неизоставно у власти, јер би на супротној страни била само четири делегата из Српске, који не би били довољни ни за ентитетски кворум.

Додик је поновио да ће СНСД имати свог кандидата за предсједника РС те је најавио скори састанак с коалиционим партнерима. Али није желио да говори ко ће бити тај кандидат најавивиши састанке са коалиционим партнерима.

Додик је демантовао да је икада размишљао да кандидат за предсједника Српске испред Снсд- а буде син генерала Младића, Дарко Младић, наводећи да се ради о врло паметној, образованој и политички поткованој особи али да би кандидатура Дарка Младића била “класична подвала” и да се то неће догодити.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *