Додик: Лажу ми на породицу, немам ни једну фирму, а ни моја жена

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да је превише лажи и подвала које се износе протеклих дана о његовој породици, те нагласио да под пуном одговорношћу тврди да на своје име нема регистровану ниједну фирму, а да су послови којим се баве његова дјеца законити и да уредно полаћају порезе и доприносе.

среда, 13 октобра, 2021 / 00:00

"Милорад Додик нема ниједну фирму, нити то има моја супруга", рекао је Додик новинарима у Бањалуци и додао да се стално покушава нешто индуковати у јавности што нема везе са истином.

Додик, који је и лидер СНСД-а, навео је да су његова кћерка и син, одрасли људи који су завршили факултете и формирали своје породице, да они раде, боре се и да је то њихово право.

"Они имају право на то. Да су запослени у државној управи не би опстао од прича о непотизму, од приговора те врсте. Ако нешто раде, онда је и то проблем", каже Додик.

Додик је истакао да је њему као човјеку на високој функцији важно да ти њихови послови буду законити и да се према држави плаћају порези и доприноси, те нагласио да нема ниједног записника који може да каже да је то угрожено или да се то не ради.

"Ја сам поносан на то", додао је Додик.

Додик је навео да сам има само неки удио у Кошаркашком клубу "Игокеа", пошто је у том клубу играо кошарку.

"Нас 50 је формирало КК Игокеа. Тај клуб увијек тражи више ангажовања него што можете имати неке користи од њега, осим велике побједе коју остваримо понекад, па и ове посљедње против Звезде, а имамо намјеру побиједити и Партизан тако да се ови партизановци не веселе узалуд", каже Додик.

Он је поновио да су његова дјеца озбиљни, породични и радно способни људи, те да све приче које им се желе напаковати нису тачне.

Додик је рекао да његова кћерка и син имају заједничку фирму која се зове "Глобал либерти", која је у прошлој години имала приход од 170.000 КМ, те остварила добит од 93.000 КМ.

"У Лакташима постоји Агровоће, то је позната фирма са одјељењем које се бави дестилирањем пића и та фирма прави дједову ракију и неке друге ракије и пића. Ово је можда прилика да ми неко приговори да нешто пропагирам, што није тачно, само желим да кажем чиме се бавимо", навео је он.

Према његовим ријечима, та фирма укупно је у прошлој години имала 572.000 КМ промет и остварила 58.000 КМ добити.

"Значи укупно, производња воћа, тамо постоји воћњак од сто хектара који је мањим дијелом у власништву одређених људи, један дио из моје породице, али највећи дио је концесије које су уређене и за које се плаћа концесиона накнада редовно", прецизрао је Додик.

Додик је нагласио да је провјерио и да се све обавезе плаћају уредно, нема никаквих заостатака, плате и доприноси се исплаћују у цјелости, што се може провјерити, те да нема шпекулација.

Он је навео да су два ресторана која држе његова кћерка и син – "Агапе", један у "Боски", а један у "Делти", у закупљеном простору, у овој години и прошлој манифестовали губитак.

"У овој години имају губитак од 55.000 КМ, вјероватно због пандемије и много чега другог", додао је он.

Према Додиковим ријечима, од 55 радника ту није отпуштен ниједан и сви добијају плате из ових неких других послова као што је "Агродестил" или "Агровоће", гдје се остварује добит.

"Мој син има 50 посто учешћа у Агрофрут еко, фирма која се налази у Подградцима, која има воћњак јабука и опште је познато да се моја породица бави пољопривредом, што је тешко. Питајте воћаре, да видите како то изгледа", рекао је Додик.

Он је навео да је прошла година била успјешна, да је остварен приход од 1,6 милион КМ, а добити од 490.000 КМ.

"Ова година је била сушна, на примјер воћњак гдје су шљиве није могло да се убере ни 100 килограма шљиве јер није било ниједне", истиче он.

Додик је навео и да његова мајка држи продавницу робе широке потрошње у селу Мрчевци, гдје она живи и да је то насљеђе његовог покојног оца.

"Та продавница направи годишње око 100.000 КМ промета. Више се држи као сјећање на мог оца који је то дуго година држао, него што то даје неку добит", додао је Додик.

Додик је поручио да он није одговоран за породицу ни своје сестре, ни било кога другог, нити за разне подвале.

"Нека свако ради оно што мисли, једино су релевантне регистрације, једино је релевантан суд, који може да говори истину о свему томе, а ја са пуном одговорношћу говорим управо ово", рекао је Додик.