Додик код свог омиљеног Ефбих водитеља најавио кандидатуру

– Као предсједник СНСД-а сигурно ћу бити кандидат за неку од појединачних функција, а та је једино могућа – рекао је Милорад Додик одговарајући на питање Сенада Хаџифејзовића хоће ли бити кандидат за Предсједништво БиХ.

субота, 3 фебруара, 2018 / 00:43

Додик упркос свим тешким ријечима које испаљује по федералном дијелу БиХ, обожава да се појављује у тамошњим емисијама, гдје трпи реторичке "ударе" и "србује". За Сенада Хаџифејзовића остави и понеку ексклузиву, попут ове.

Додик је у емисији у којој се укључио из Бање Луке, али у ресторанској позадији, рекао да ће бити кандидат, односно предсједник или предсједавајући, на што је Хаџифејзовић констатовао да је то функција у Предсједништву БиХ.

– То сте Ви закључили, а коначну потврду даће странка – реплицирао је домишљато Додик који је још додао да он нема ништа против Босне и Херцеговине. Прецизирао је да је за уставну БиХ, гдје ће постојати договор три народа и два енитета и без странца, БиХ која ће се кретати према ЕУ и гдје ће владати мир.

Поновио је да је БиХ пропала земља ако њом владају странци, и да је таква Босна и Херцеговина немогућа, те да треба пропасти БиХ ако ће странци некоме забранити да се кандидује.

Међутим, Додик је навео да је СНСД подржао на нивоу БиХ реформу и Реформску агенду због тога што је сматрао да је то битно Британцима и Нијемцима.

Он је говорећи о евентуалној кандидатури Шаровића казао да он као ни Иванић не може побиједити у српском гласачком тијелу него да рачуна са гласовима Бошњака.

Рекао је да против Изетбеговића нема ништа јер он одлази са политичке сцене, те додао да ће бити делегат у Дому народа, док му се партија распада.

Додик је додао и да би се након мандата у Предсједништву БиХ можда могао вратити на позицију предсједника Републике Српске.