Додик: Источно Сарајево због манипулација мора промијенити име

БАЊА ЛУКА – Премијер Републике Српске Милорад Додик сматра да би требало промијенити назив града Источно Сарајево, како би се елиминисале спекулације бошњачких политичара о броју Срба који живе у федерланом Сарајеву. Додик је данас у Бањој Луци рекао да је крајње вријеме да се престане са манипулацијама о броју Срба који живе у Сарајеву. […]

среда, 13 јануара, 2010 / 11:35

БАЊА ЛУКА – Премијер Републике Српске Милорад Додик сматра да би требало промијенити назив града Источно Сарајево, како би се елиминисале спекулације бошњачких политичара о броју Срба који живе у федерланом Сарајеву.

Додик је данас у Бањој Луци рекао да је крајње вријеме да се престане са манипулацијама о броју Срба који живе у Сарајеву.

"Те манипулације су нам познате и у разговорима са представницима међународне заједнице објашњавамо да у федералном Сарајеву живи 95 одсто Бошњака и да тамо не живи 150 000 Срба, како је то јуче изјавио Бакир Изетбеговић", рекао је Додик новинарима.

Он је истакао да управо назив града Источно Сарајево "даје могућност Бакиру Изетбеговићу да манипулише са причом да је све Сарајево, јер странци то не разумију".

Према Додиковим ријечима, о промјени назива Источно Сарајево треба разговарати са Србима из тог града, без обзира на њихове емоције, јер је углавном ријеч људима протјеранима из Сарајева током рата.

Он је додао да то није његова одлука, али да ће покушати са људима на том простору разговарати да Источно Сарајево добије неки други назив и да се на тај начин елиминишу спекулације.

"Мислим да не треба у имену да стоји Сарајево", поручио је Додик.

Посланик СДА у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је јуче да у Сарајеву живи 100 000 или 150 000 Срба.

"У Сарајеву живи 100 000 или 150 000 Срба. Дијели нас нека невидљива линија тамо код Лукавице и Крупца, према Палама", рекао је Изетбеговић.Оставите одговор