Додик: Имамо одговор на санкције

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао да Српска има одговор на евентуалне санкције међународне заједнице, али да то није начин на који би могла да ревидира одлуку о референдуму. Додик је рекао да ће референдум бити проведен, да ће он лично бранити интересе народа РС и Устав РС, а да је "пријетња знак немоћи и […]

петак, 29 априла, 2011 / 15:51

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао да Српска има одговор на евентуалне санкције међународне заједнице, али да то није начин на који би могла да ревидира одлуку о референдуму.

Додик је рекао да ће референдум бити проведен, да ће он лично бранити интересе народа РС и Устав РС, а да је "пријетња знак немоћи и ароганције оног ко пријети".

"Нека високи представник затражи засједање Народне скупштине РС, то би било демократски, али он то није учинио и ја немам намјеру да се осврћем на његове медијске изјаве", рекао је Додик новинарима након састанка са извршним директором за Европу и централну Азију у Заједничкој служби иностраних послова ЕУ Мирославом Лајчаком.

Како је најављено Лајчак ће се састати и с лидерима политичких партије из Републике Српске.

Током јучерашњих састанака које је Лајчак одржао са чланом Предсједништва Бакиром Изетбеговићем и лидерима политичких странака из Федерације, рекао је да у Босни и Херцеговини нема помака и да је Европска унија дубоко забринута стањем у држави.0 КОМЕНТАРА