Додик и Јосиповић: Лијепо је што се друже, али…

Представници политичких партија из БиХ и аналитичари поздравили су састанак предсједника Републике Српске Милорада Додика и Хрватске Иве Јосиповића, оцјењујући да су на тај начин показани међусобно уважавање, толеранција и жеља за грађење заједничке будућности. Коментаришући овај састанак, потпредсједник Социјалистичке партије Саша Чудић истакао је да је ријеч о одличном потезу предсједника Српске. "И остали […]

петак, март 4, 2011 / 08:53

Представници политичких партија из БиХ и аналитичари поздравили су састанак предсједника Републике Српске Милорада Додика и Хрватске Иве Јосиповића, оцјењујући да су на тај начин показани међусобно уважавање, толеранција и жеља за грађење заједничке будућности.

Коментаришући овај састанак, потпредсједник Социјалистичке партије Саша Чудић истакао је да је ријеч о одличном потезу предсједника Српске. "И остали политичари требало би да промовишу добросусједске односе. Разговор увијек води ка толеранцији и рјешавању проблема", рекао је Чудић, преносе "Независне новине".

И потпредсједник ПДП-а Бранислав Бореновић сматра да треба градити добре односе са земљама у сусједству. "То је обавеза свих који су изабрани, али је веома битно видјети који су крајњи резултати таквих посјета", истакао је Бореновић.

Потпредсједник СДС-а Борислав Бојић сматра да је одлазак предсједника Додика у Хрватску повезан с тим што је и Јосиповић често присутан у БиХ. Одговарајући на питање да ли би политичари требало да се састају и разговарају о отвореним питањима, Бојић је рекао да све зависи од тога ко је на каквој позицији и какав има циљ.

Високи функционер ХДЗ-а БиХ Иво-Миро Јовић каже да Додикову посјету Хрватској апсолутно треба поздравити, те да је евидентно да постоји политичка воља за приближавање, преговарање, споразумијевање, међусобно уважавање и за изградњу заједничког мира ради боље будућности.

"Дивно је било видјети и предсједника Јосиповића у Бањалуци и његове награде, као и кораке предсједника РС, односно пружену руку за сарадњу", оцијенио је Јовић.

Потпредсједник Народне странке "Радом за бољитак" Јерко Иванковић-Лијановић сматра да је изградња добросусједских односа веома важна и да је састанак Додика и Јосиповића "веома позитивна ствар".

Политички аналитичар Тања Топић каже да је то свакако добар потез у нормализацији односа и позитиван искорак у региону, те да су БиХ, РС и Хрватска упућени једни на друге када је ријеч о привреди.   0 КОМЕНТАРА

  1. Josipović je imao cilj da dovede Dodika u Slavonski Brod zbog zagađena od strane rafinerije. Napravio je odličan posao. Dodu su razapeli novinari, obećao je filtere…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *