Додик и ЕУпитник: Ми можемо одговорити за мјесец, БиХ никад

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је Српска спремна да за 30 дана заврши одговарање на Упитник ЕУ, али да БиХ никада неће бити спремна да заврши тај посао.

недеља, 11 децембра, 2016 / 14:40

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је Српска спремна да за 30 дана заврши одговарање на Упитник ЕУ, али да БиХ никада неће бити спремна да заврши тај посао.

Истичући да је претходно потребно ријешити нека питања, Додик је упитао како ће бити попуњена питања из Упитника која се тичу пописа становништва када о томе у БиХ не постоји договор.

“Једино ако Европа прогледа кроз прсте и прихвати неки непотпуни извјештај”, оцијенио је Додик за телевизију Н1.

Предсједник Српске је поновио да је за наставак европског пута БиХ неопходно доношење закона о Уставном суду БиХ и престанак страног протектората.

“Само такви можемо да идемо у Европу, никако са њима”, нагласио је Додик и поручио да Европа није потребна уколико каже да је у реду да у БиХ постоји високи представник и странци у правосудним институцијама.

Таква Европа, каже он, не нуди ништа, само још већу неизвијесност и биједу у БиХ.

“Док овакви какви смо попунимо те неке упитнике и дођемо до неке структуре, Европа ће изгледати другачије, сигурно неће изгледати овако као што сада изгледа”, закључио је предсједник Српске.

Утврдити истину о Сребреници

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да ће Сребреница и даље имати исти приоритет код власти Српске који је имала и прије, те поручио да је потребно да релевантна међународна комисија, независна од политичких институција, направи извјештај о збивањима у овом мјесту 1995. године.

Констатујући да Сребреницу и Поточаре прати пуно контроверзи, Додик је подсјетио да с тим у вези има и одређених пресуда и многих оспоравања.

“Сада знамо да су Маркале и Тузланска капија били намјештени да би се креирали одређени војни догађаји, прије свега интервенција странаца”, рекао је Додик за Н1 телевизију.0 КОМЕНТАРА

  1. “Сада знамо да су Маркале и Тузланска капија били намјештени да би се креирали одређени војни догађаји, прије свега интервенција странаца”, рекао је Додик за Н1 телевизију.
    —————————————-

    Još kad bi znali kako spasiti IRB,
    ali samo valjaj dimne bombe u vrijeme donošenja budžeta

  2. Докле год вас два бака не схватите да сте обојица у праву и да сте обојица са таквим ставовима потребни Републици Српској без да један став другог искључује и да се препирете… нама Србима у РС нема помоћи.

  3. Докле год вас два бака не схватите да сте обојица у праву и да сте обојица са таквим ставовима потребни Републици Српској без да један став другог искључује и да се препирете… нама Србима у РС нема помоћи.

Оставите одговор