Додик и Џомбић о актуелним питањима

Предсједник Републике Српске, Милорад Додик, и предсједник Владе Републике Српске, Александар Џомбић, одржали су у понедјељак редован консултативни састанак, на којем су размотрена сва актуелна питања у Републици Српској. Заједнички је констатовано да је политичка ситуација у Републици Српској стабилна и да је Влада предузела и предузима све мјере, како би одржала економску стабилност, у […]

понедељак, фебруар 21, 2011 / 15:17

Предсједник Републике Српске, Милорад Додик, и предсједник Владе Републике Српске, Александар Џомбић, одржали су у понедјељак редован консултативни састанак, на којем су размотрена сва актуелна питања у Републици Српској.

Заједнички је констатовано да је политичка ситуација у Републици Српској стабилна и да је Влада предузела и предузима све мјере, како би одржала економску стабилност, у условима глобалне финансијске кризе, која се одражава и на Републику Српску.

У том смислу, констатовано је да је Република Српска створила претпоставке за завршетак неколико значајних инфраструктурних пројеката као што су: завршетак аутопута Бањалука-Градишка, до јуна 2011. године, аутопут Бањалука-Добој, гдје су у току активности у вези с почетком изградње, завршетак превоја Чемерно, наставак реконструкције Клиничког центра у Бањој Луци, наставак изградње болнице у Бијељини и реконструкција других институција у области здравства, као и пројекат одбране од поплава.

Констатовано је да је Република Српска спремна на увођење диференциране стопе ПДВ-а, што је континуитет из ранијег периода. Предсједник Додик и премијер Џомбић закључили су да је потребно убрзати припреме за прољетну сјетву, обезбиједити ђубриво и истакли потребу обезбјеђења „плавог дизела“.

Заједнички је констатована потреба реформе пензионог сектора, уз одржавање редовне исплате пензија и плата у јавном сектору.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *