Додик хвалио Црнатка, позвао опозицију на референдум

Предсједник Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик присуствовао је данас на Градској изборној конференцији СНСД-а Бањалука заједно са првим човјеком СНСД у том раду Игором Радојичићем.

недеља, октобар 8, 2017 / 12:40

На прес-конференцији говорио је о референдуму о Суду и Тужилаштву БиХ те навео да је спреман провести га уколико добије подршку опозиције.

Говорећи о приједлогу министра вањских послова Босне и Херцеговине Игора Црнатка који је данас предложио да се одржи сједница ентитетских влада и Вијећа министара БиХ, Додик је казао да је то можда добра идеја.

„Савјет министара није влада, али можемо да одржимо и можда би то била добра идеја, ја не бјежим од тога. Мислим да су њихове акције највише њима штетиле и народ је препознао да је њихова политика на нивоу Бих била издајничка. Ствари које су тамо урађене, поготово везано за стратегију о саобраћају гдје су се покушали увести термини ‘државни’… То је нешто што је недопустиво. ово што опозиција ради је њихов политички избор и ја ту немам ништа против“, казао је Додик.

Додик је казао да такве иницијативе о заједничком договору и разговору стоје на располагању, али једино то не може да буде у институцијама БиХ.

„Ако опозиција подржава референдум о Суду и Тужилаштву, идемо на референудм. Ако је уздржаана или против, онда ћемо тражити да се повуће референдум. Ако су за, и ако смтрају да треба одражти референум, држимо референдум. Само нека кажу шта хоће. Нема бољег човјека од мене у том погледу за опозицију. Нудим им да одаберу сами“, навео је Додик.

Предсједник СНСД-а и РС-а навео је да се повлачи расправа о томе ко може одржати референдум.

„Референдум могу да проведу народи. Референдум није суспендован, одлука о референдуму је објављена. Ми смо спремни да одржимо тај референдум, треба нам политичко јединство у РС, ако опозиција подржи, ми ћемо провести референдум“, навео је Додик.

Поново је прозвао Хојт Јиа и амбасадорку Морин Кормак за самовољу.

„Сада се види да је то све било погрешно, да је БиХ пропала земља јер БиХ нема шансе и то је било траћење времена и наших судбина“, казао је Додик.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *