Додик: Хрвати ће бојкотовати изборе – Комшић: Трећи ентиет циљ великосрпске политике

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да се Хрвати спремају да за двије године бојкотују опште изборе у БиХ. Недуго затим стигла је реакција његовог колеге, муслиманског члана Жељка Комшића. Такође представник муслимана, Шефик Џаферовић, за сада се не оглашава.

понедељак, 2 новембра, 2020 / 11:25

Додик је казао да у томе разумије Хрвате у БиХ, јер је то за њих одсудно. На питање да ли је могућ трећи ентитет у БиХ, Додик је рекао да јесте кад би га Хрвати тражили.

Он је напоменуо и да су му приликом посјете Загребу хрватски предсједник Зоран Милановић и премијер Андреј Пленковић пренијели забринутост за положај Хрвата у БиХ и да траже рјешења о промјени Изборног закона.

Додик је навео да су у Загребу одбили било какву могућност да причају са Жељком Комшићем, који је непожељан у хрватској заједници у БиХ.

На Додикове изјаве је реаговао члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић који је истакао да су трећи ентитет или изборни закон по жељи ХДЗ-а стратешки интерес великосрпске политике, а омогућавање тога био би увод у сепаратизам и разваљивање државе, до чега, како тврди, неће доћи.

"Цијеним да је у неку руку и добро што је Додик до краја оголио намјере Човићеве политике, али и разоткрио двоструку игру званичног Загреба. Сада више нико нема право сумњати у то да се из Загреба и Београда координирано ради против Босне и Херцеговине. Чак ни онда када за своје планове нађу савезнике и у Сарајеву, а није да немају муштерија и оних што се нуде, ни тада, кад уз себе отворено буду имали велеиздајнике државе, то им неће успјети", закључио је Комшић.Оставите одговор