Додик: Ешдаун треба судски одговарати

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да бивши високи представник у БиХ Педи Ешдаун треба да судски одговара због кршења међународног права на простору БиХ, што ће се једног дана и десити. Коментаришући Ешдаунову изјаву у ирском парламенту да се лидери РС понашају сепаратистички, Додик је рекао да овдје није ријеч о сепаратизму, већ […]

недеља, 22 јануара, 2012 / 17:07

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да бивши високи представник у БиХ Педи Ешдаун треба да судски одговара због кршења међународног права на простору БиХ, што ће се једног дана и десити.

Коментаришући Ешдаунову изјаву у ирском парламенту да се лидери РС понашају сепаратистички, Додик је рекао да овдје није ријеч о сепаратизму, већ да се БиХ у овом моменту распада.

"Оно што Ешдаун говори није више важно, он је важан са становишта посљедица које је овдје оставио", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Бивши високи представник у БиХ Педи Ешдаун рекао је да БиХ иде према распаду због потеза Републике Српске, због чега је позвао Европску унију да јаче подржи изградњу снажнијих централних институција, пренио је "Дневни аваз".

"БиХ иде к дисолуцији, а Милорад Додик има план да државу учини потпуно нефункционалном како би сви одустали од ње", рекао је Ешдаун. /крај/ннОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *