Додик: Џаферовић је домаћин првих муџахедина у Европи и одавно ради против мира

"Није јасно шта је њега као члана Предсједништва спречавало да у ове протекле три године води дијалог у институцијама у оквиру уставног поретка и Дејтонског мировног споразума. Његова реакција потврђује наше раније тезе да муслимани у БиХ нису спремни на дијалог и да очекују да ће све што треба завршити за њих завршити неко други са стране", нагласио је Додик.

петак, 18 фебруара, 2022 / 14:38

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да Шефик Џаферовић, "домаћин првих муџахединских јединица на тлу Европе, борац за исламску државу на Балкану", за разлику од њега има искуства у пријетњама миру и сигурно и своје ставове конципира на ратној прошлости коју су обиљежили и некажњени ратни злочини над српским становништвом.

Према Додиковим ријечима, Џаферовић се, коментаришући ставове Европског парламента који је расправљао о ситуацији у БиХ, сјетио дијалога у институцијама, уставног поретка и спровођења Дејтонског мировног споразума.

Додик је навео да "ако га не могу побиједити за преговарачким столом или на изборима они природно очекују да га казни Америка или ЕУ".

"То је та политика са којом Република Српска треба да успостави дијалог", поручио је Додик.

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић позвао је јуче Савјет ЕУ на увођење санкција Додику и његовим сарадницима, истичући да је "Додик пријетња миру".Оставите одговор