Додик ћаскао с Лазанским: Плата у Српској се повећала за десет пута, од рата наовамо

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је да је стандард у Републици Српској бољи него у Федерацији БиХ, јер је Српска у немогућим условима обезбиједила свој напредак и у посљедњих десет година удуплала бруто друштвени производ. Додик је истакао да су у Републици Српској повећана и примања, наводећи да је на самом крају рата просјечна […]

среда, 2 марта, 2016 / 09:07

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је да је стандард у Републици Српској бољи него у Федерацији БиХ, јер је Српска у немогућим условима обезбиједила свој напредак и у посљедњих десет година удуплала бруто друштвени производ.

Додик је истакао да су у Републици Српској повећана и примања, наводећи да је на самом крају рата просјечна плата износила 70 КМ, а данас је десет пута већа.

“Наравно да то није довољно, али је сасвим сигурно да расте и да је ми, чим се пружи прилика, повећавамо”, изјавио је Додик.

Он је истакао да је Република Српска успјела изградити 50 километара ауто-пута и гради нових 70 километара, а изградила је десетине нових школа и неколико нових болница.

Додик је истакао да је плата љекара у Универзитетском клиничком центру од 1.500 до 3.000 КМ, као и да полицајци и кадар у образовању у Српској имају већу плату него у Србији, док су цијене бензина и животних намирница ниже.

СДС НЕМА НИКАКВЕ ВЕЗЕ СА НАЦИОНАЛНИМ ПОЛИТИЧКИМ ВРИЈЕДНОСТИМА

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да вођство СДС-а нема никакве везе са изворним вриједностима ове странке и српским националним политичким вриједностима.

Додик је истакао да СДС представља издајничку политику не само према српском народу у цјелини, него и према члановима те странке, обичним људима.

Ти обични људи су, додао је он, очекивали да се СДС на врху бори за српски национални интерес, гдје год се налази, а не да буде полтронска политичка партија Бакира Изетбеговића, у шта ју је претворио предсједник СДС-а Младен Босић.

“Босић нама највише одговара. Сада се баш не би залагао да га смијене. Његова политичка егзистенција најбоље говори колико су они промашени као такви. Ја сам раније покушавао да радим на општем српском јединству и оно није успјело и неће ни успјети, јер је створен толики анимозитет. Ја бих опет сјео сутра са њима, никав није проблем, и разговарао о важним српским националним и државним интересима Републике Српске, са Босићем и осталима, али низ покушаја које сам имао нису били успјешни и мислим да ни овај не био успјешан”, рекао је Додик.

Он је истакао да СНСД већ десет година упорно побјеђује СДС на изборима, што је створило фрустрацију која је претворена у неки облик мржње.

“Неће овдје Србин из СДС-а опростити и прихватити чињеницу да Босић пријављује Србе који се одводе у Сарајево да би им се тамо судило, све под плаштом борбе за неку правичност, а сами су свашта радили”, истакао је Додик и нагласио да је то издаја коју Босић и његови не разумију.

Он је рекао да у СДС-у има добрих људи и да “скида капу” онима из времена конципирања националне политике у хаотичном времену деведесете године и распада Југославије, када је требало артикулисати српски национални интерес и имати способност да се то уради.

Ти људи су, додао је он, због идеје и стварности која се зове Република Српска прогањани по затворима и њихов лични комодитет је потпуно угрожен.

“Многи су се годинама крили да би на крају завршили у затворима, пресуђени, и тамниче по неким бјелосвјетским затворима. Многи из СДС-а су овдје осуђени и то је за свако поштовање, али ово што је сада приграбило руководство СДС-а нема никакве везе са њиховим изворним вриједностима”, оцијенио је Додик.

Додик је подсјетио да од када је он предсједник Српске није пренесена ниједна надлежност са Републике Сепске на БиХ, док је раније 83 надлежности пренесено0 КОМЕНТАРА

 1. Najljepši poklon za svakog ko slavi 1. mart.

  Čovjek koji za sebe kaže da je najveći borac protiv funkcionalne Bosne i Hercegovine, više ne smije dati intervju ni u Beogradu, a da ga novinari ne išamaraju pitanjima,
  nego sebi u Banja Luku dovodi plaćenika kojem izmisli emisiju da mu postavlja birana pitanja.

  Ko se kladi, ako ova emisija bude imala i drugu epizodu da je slijedeći gost Kecmanović?

 2. Pročitao sam, zemo, juče taj tekst.
  Nažalost, odgovor je potvrdan. Ne samo partijska policija, nego i partijska država. Ne piše nam se dobro. I dovezli su ga da nas dokusuri, nisu valjda da nam bude dobro. Dugim cijevima nema na koga nego na ovo malo što je žilavo pa nikako da krepa , ili nije pobjeglo.
  Nasreću, mnogi , videći da im se ne sprema dobro od strane nato ispostave u liku i nedjelu režima , svakodnevno odlaze punim autobusima spašavajući gole živote.

  Oni, kao ti, koji ne žmire, kojima su oči organ vida, nažalost ,očekuju otkaze. Žao mi je tvoje djece. Da su ti živa i zdrava.

  Pamti li neko od vas da je naš predsjednik nekada progovorio o ekonomiji, o zapošljavanju, o boljitku? Pogotovo poslednjih godina.
  Ne, zakrvavio očima , ljut što nas još ima, što se i ovo malo djece radja… Izgleda da im je glavno pitanje: kako brže do cilja -uljnim respiratorima, isključivanjem vazduha, ili dugim cijevima.

 3. Додик је истакао да је плата љекара у Универзитетском клиничком центру од 1.500 до 3.000 КМ, као и да полицајци и кадар у образовању у Српској имају већу плату него у Србији,
  ———————————————————————-

  „Чега се паметан стиди тиме се будала поноси“

  Србија и њена економија каква год, је државетина за ово овдје што се зове Републиком Српском.

  На основу чега се дичиш јадове?!
  Је ли то зарађено, шта си произвео па продао биједниче, чиме си зарадио, којом економијом???

  Предлажем тим љекарима да ти направе петогодишњи план у којем би једно 100 хиљада брзопотезно поумирало,(ионако за преглед треба чекати по пола године), а једно 100 хиљда отишло у бијели свијет…,неби ли тако платама претекли САД, неби ли ти се остварила тврдња о способнијој економији од њихове…,

  Шта смо ми то толико Богу згријешили???

 4. Nekada sam bio bliži stavovima jJezdinim. Momentalno, stavovi Bralini su mi bliskiji.

  Ne vjerujem njegovom savezništvu i sa jednom, i sa drugom stranom. Prosto, nemoguće je balansirati na žici koja je razapeta na liniji sudara jednakosnažnh uragana.
  Dalje, dovodi on investitore, penzije su veće iako umanjene od naših,( s našom bezizlaznošću ne može se niko porediti), ali zazirem od njega. Gadi mi se koliko brani kriminalce poput Malija.
  A, što je najgore , iako svjetan da Srpska ne da tone, nego je potonula, pod snažnim uticajem nato , profašističkih moćnika, održava naše Zlo, i da bi opstao , pustio je Srpsku da potone.