Додик: Биће унутарстраначки избори, и ојачаћемо

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да ће ускоро у свим општинским одборима бити одржани унутарстраначки избори, након што ту одлуку донесе Главни одбор, а пошто буду објављени званични резултати избора. Додик је нагласио да СНСД има довољно снаге да сагледа слабости унутрашње организације и одређених појединаца, али и процеса који се дешавају, да сачини […]

понедељак, 15 октобра, 2012 / 08:20

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да ће ускоро у свим општинским одборима бити одржани унутарстраначки избори, након што ту одлуку донесе Главни одбор, а пошто буду објављени званични резултати избора.

Додик је нагласио да СНСД има довољно снаге да сагледа слабости унутрашње организације и одређених појединаца, али и процеса који се дешавају, да сачини планове за свако отворено питање које буде уочено, али да то не значи да мора све бити урађено у једном дану и на једној сједници Извршног одбора.

"Ово је процес у којем ћемо сигурно за неколико мјесеци имати комплетан план реорганизације СНСД-а, те припрему за изборе 2014. године", рекао је Додик синоћ новинарима у Бањој Луци у паузи сједнице Извршног одбора СНСД-а.

Он сматра да ће потпуно расцјепкане политичке сцене на општинском нивоу изазвати много проблема, јер постоје општине у којима је 15 партија ушло у општински парламент, те ће тиме бити веома тешко управљати и координисати, без обзира ко је начелник.

"Изборни процес који омогућава овакав начин избора и отворене листе говори о томе да треба мијењати изборни систем и ојачати га. Став СНСД-а јесте да треба ићи са затвореним листама и повећати цензус", рекао је Додик.

Он је навео да СНСД јесте доживио губитке на неким мјестима, али да то не сматра драматичним поразом, већ битним упозорењем за поправљање позиције.

"Данашња и наредна сједница Извршног одбора, уз одређене експертизе које ће радити одређени стручњаци, сигурно ће допринијети да партија уђе способнија и организационо спремнија у сљедеће изборе", додао је Додик.

Он је рекао да се Извршни одбор СНСД-а бави јачањем странке и оним што треба учинити у наредном периоду због резултата избора, да би се озбиљно припремили за сљедеће изборе и све изазове.0 КОМЕНТАРА

  1. Ovaj zaboravio da je predsjednik RS, zabavio se o rejtingu bande. A banda ko banda. Radmanovic stavio ocale ko Toni Sopranos. Valja nama na ulice. Nisu ulice revolucija. snsd bandu proglasiti zlocinackom organizacijom , za pocetak…, a od pocetka se i polazi ako se zeli postici nesto. Sve ostalo je zavaravanje i gubljenje vremena, da se spasi sto se spasiti moze.

Оставите одговор