Додик би отворио представништво Српске у Сарајеву

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да у Сарајеву и ОХР-у сједе главни прекршиоци Дејтонског мировног споразума, због чега се, како је рекао, одавно размишља о отварању представништва РС у Сарајеву. Додик је истакао да су приче о реконструкцији Владе РС најобичније спекулације и да Влада ужива његову пуну подршку. "Учинили смо огромне напоре […]

петак, 5 августа, 2011 / 10:10

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да у Сарајеву и ОХР-у сједе главни прекршиоци Дејтонског мировног споразума, због чега се, како је рекао, одавно размишља о отварању представништва РС у Сарајеву.

Додик је истакао да су приче о реконструкцији Владе РС најобичније спекулације и да Влада ужива његову пуну подршку.

"Учинили смо огромне напоре да појачамо економску активност у РС и могао бих да набрајам низ ствари, али је чињеница да има и лоших ствари. Негативни ефекти економске кризе су израженији на економији као што је наша, која се опоравља, која је изашла из рата, која никада није имала акумулиране резерве и која никада кроз историју није подржана империјалистичким активностима", рекао је Додик за "Прес РС".

Као најзначајнији унутрашњи политички проблем РС Додик је навео "злоупотребу Вијећа народа РС које на сваку одлуку Народне скупштине улаже вето".

"Вијеће народа није дејтонска категорија и размишљамо или о редефинисању његове улоге или о тражењу механизама за његово укидање", истакао је Додик.

Говорећи о формирању власти на нивоу БиХ Додик је рекао да ће се БиХ, уколико настави да функционише под притиском, претворити "у лешину коју неће моћи да оживи никакав кисеоник међународне заједнице".

"БиХ је према Дејтону државна заједница састављена од два ентитета и три конститутивна народа и ми то не споримо. Према Дејтону, БиХ има само шест заједничких институција, а данас има 87 и претворила се у аждају која би све да увуче у своју утробу у Сарајеву! Ми смо зато да се поштује Дејтон, односно територијални интегритет БиХ, њен међународни субјективитет и њена унутрашња организација", рекао је Додик.

Он је нагласио да је својевремено (лидер ПДП-а) Младен Иванић пристао да се Српској одузме фискални суверенитет што је, како је рекао, најкатастрофалнија одлука по РС од Дејтона, те да је управо захваљујући томе "од БиХ направљена аждаја која данас има 22.000 запослених са високим платама".

На питање колико је реална прича да (предсједник СДП-а) Златко Лагумџија има као план економског исцрпљивања РС и непродате "БХ телеком" или мостарски "Алуминијум" као својеврсне адуте, Додик је рекао да продаја "БХ телекома" не може помоћи ФБиХ да закрпи рупе које су направили, а да је бивши федерални министар финансија недавно говорио да је ФБиХ пред банкротом.

Додик је рекао и да у међународној заједници постоје они који по свијету лажу и шире причу да у РС царују криминал и корупција.

"Не кажем да нема корупције и криминала, али морају да поштују резултате рада наших институција. Требиње је прије неколико година било главно транзитно подручје за шверц дроге, а то је сада сузбијено у великој мери. Бањалука је миран град, Источно Сарајево је данас миран град, али они то не желе да виде и не престају да протурају разне приче и вријеђају људе", истакао је Додик.0 КОМЕНТАРА

 1. не знам шта рећи више о овом лику? па јесмо ли ми последњи мохиканци да би стварно повјеровали у све те бајке што их тако слатко пред спавање исприча фрик од предсједника, додик?
  Ово ме и не тангира толико, колико стварно питање, шта да нам се деси садашњи косовски сценарио? Да се заиста нађемо насупрот муслимана, исто као што се Срби сјеверног Косова нашли наспрам шиптара, еулекса и кфора? шта је излазна стратегија глупавог додика? да побјегне са кешом на Кипар?
  Ајмо мало реалности, није немогуће да се понови и овдје сценарио Косова, шта чинити?
  нато окупатор има увијек злочиначке амбиције, као у Либији гдје „спашава демократска права“ неке залудне мањине антигадфијеваца, док само овог љета у тој истој Африци умрло од глади 29 000 дјеце без и једне сузе брижног запада!? зашто би овдје били хумани и демократични?

  Ставимо се у памет, будале попут додика под хитно стрпати у лудницу, а онда водити српску политику, а не фразеологију!

 2. Све је добро рекао, осим ових правдања економском кризом! Лоши потези послије приватизације Телекома и нафтне ундустрије, неспособност да се тај новац искористи, расипништво… не могу да се правдају економском кризом!

 3. „БиХ је према Дејтону државна заједница“

  U članu I Ustava, BiH kao “država” spominje se dva puta. U njemu se navodi da “Republika Bosna i Hercegovina, čije je službeno ime od sada ‘Bosna i Hercegovina’, nastavlja svoje pravno postojanje po međunarodnom pravu kao država”. Daytonski ustav precizira da je “BiH demokratska država” i “sastoji se od dva entiteta”. S druge strane, nigdje u Daytonu nećete naći frazu “državna zajednica”. BiH nije “državna zajednica”, što je različita ustavna struktura od one koja je dogovorena u Daytonu, objašnjava Inzko.

  Samo se budali i glupanu mora vise puta tumaciti jedno te isto….. Ili on igra na kartu nacisticke doktrine da hiljadu puta ponovljena laz postaje istina….

 4. rammstein,таква питања ако си нормалан не би требао постављати ни посланику у Парламенту Републике Српске из свог града а камоли Председнику Републике Српске.
  Ниједан политичар нема потребу да се правда теби или мени.

 5. Ова будала „рамо“ прижељкује „косовски сценарио“о Боже помози оваквим људима док не буде касно.

  Требао би ти „рамо“ пре остављања коментара прочитати текст, па онда нешто коментарисати, али би било пожељно да дискутујеш о теми из текста.

  У том циљу да ти појасним, ово се све подузима да не би доживјели „косовски сценарио“ мада сам сигуран да овдје то није ни могуће.Налазилисмо е ми испред муслимана и Хрвата па шта је било ни НАТО бомбе им нису помогле.

  „“рикси““ Ентитети имају државотворност то би барем морао да знаш, а самим тим БиХ је састављена из два ентитета па се и термин државна заједница може употребљавати што ни МЗ ни ЕУ нису оспорили.

 6. Čudnovate, da čudnije stvari doživljava ovaj narod u Republici Srpskoj, da čovjek ne povjeruje koju moć ali i ljudski nekarakter i mistifikaciju gledamo, slušamo, osjećamo, po leđima osjećamo, od ovog čovjeka je zaista za ne povjerovati. Pa ako ima ova,nazovi Vlada ima Vašu podršku, gospodine predsjedniče, to ne znači da ova Vlada dobro radi,naprotiv i ti to dobro znaš da nije tako, a pogotovo da ima podršku građana koji ne osjećaju u ovoj Vladi sigurnost, ravnopravnost, ravnomjeran razvoj, ekonomski napredak, financijsku potenciju za servisiranje obaveza, niti nadu da će ova Vlada da uradi nešto u interesu naroda. Na našu žalost i nesreću teško. Stalno Dodik traži nove modalitete da nas zabavi, zabrine, odvrati, naoštri, nasmije, da čovjek ne povjeruje koja moć manipulisanja i masu latentnih tehnika ima samo da ne priča i ne daje odgovor na jedno pitanje, kako da preživimo od prvog do prvog.
  Naći posao u ovoj Republici samo možemo na dva načina, jedan da neko ode u penziju i drugi da neko umre(zaista se izvinjavam) treceg nema. To zna 155.ooo njih neradnika, koji čume na Zavodu za zapošljavanje desetinama godina, ali ni to nije važno. Važno je da ova Vlada ima njegovu podršku. Težak je ovaj život, pretežak, jadan, i čemeran, uvijek po jedan spekulant, egoista, prevarant,lažov i lopov, nekad da će mo jesti zlatnim kađikama, a nekad da je svagdje kriza pa sto ne bi bila i kod nas. Žvaka koju je neko žvakao i nema u njoj slasti.
  Aaaaaa, sta to hvali i nama da imamo koju instituciju na istoku RS, sto sve u Banja Luci,imas Milorade dva arsina, centralizacija vlasti BIH u Sarajevu i centralizacija vlasti RS u Banja Luci, iskreno tako je, zar ne.
  I da ne branim Ivanica, nije tacno da je je ugrožen fiskalni suverenitet, naprotiv, otkud onda povećanja prihoda od indirektnih poreza, i otkud da fiskalna mjera dovede do prestanka platnog prometa sa Srbijom.I nije ti smetalo kada je uprava za indirektno oporezivanje smestena u Banja Luci, a mogla je biti naprimjer i u Palama ili drugdje negdje. Nije to Mile bas tako, bojis se ti PDP, iskreno u zadnje vrijeme lupas dobro, al ti i oni ne ostaju dužni, bogami te dobro nerviraju.Pitao te je novinar jasno i glasno…

  На питање колико је реална прича да (предсједник СДП-а) Златко Лагумџија има као план економског исцрпљивања РС и непродате „БХ телеком“ или мостарски „Алуминијум“ као својеврсне адуте, Додик је рекао да продаја „БХ телекома“ не може помоћи ФБиХ да закрпи рупе које су направили, а да је бивши федерални министар финансија недавно говорио да је ФБиХ пред банкротом.

  Nije te pitao dal je Fbih pred bankrotom, vec nesto sto svi ekonomisti znaju sta hoce taj nesretni Lagumdžija, a i Dodik to zna, ej Mile Mile, a kako pokriti bedžetski deficit od blizi 35o miliona KM, kako? Znas ti dobro da bey formiranja Savjeta ministara nema kredita MMF I Svetske banke, a onda nema 2 penyije,2 invalidnine,2 plate bedetskim korisnicima itd itd. Aoni imaju prihod od telekoma, pa ga uzimaju kao pozajmicu za pokrivanje deficita u svom federalnom budetu, itd itd.
  Ostavi nas vise price o Sarajevu, i napada sarajevsku sećiju, a mnogo si džezva kahve i dobrih baklava pojeo na toj istoj sećiji. Daj nam bre, nadu za zivot,za posao, za uspjesno lecenje, dobro skolovanje,dobar sport,sigurnos i bezbednost, a ne price. Ako toga nema, dovidjenja Mile i laku noc Republiko Srpska,odoh ja u Dom naroda,pa nije tako lose ni dolje.

 7. Ništa novo od Mile. Konstantno šuplje priče o tome kako je nama dobro (samo narod toga nije svjestan) i kako je za sve kriva svjetska ekonomska kriza (a pričao je da nas neće zakačiti) , kriv rat (kao da se završio prije mjesec dana , a ne prije petnaest godina) ….. O kurupciji i kriminalu bi mogli pričati danima i noćima , ali izgleda da trebamo biti sretni što nisu u još većem obimu.
  Kako bi rekao Kočićev David – “ Pritisnulo nas dobro sa sviju strana. Od nekakve smo se silne miline umrtvili , pa jedva dišemo.“……

 8. Замолио бих још једном све љубитеље дупета милорада додика, кубе, трубе, динкиће, курчиће, палчиће…да се сконцентришу прије него почну нешто куцкати о свом вољеном вожду јб их он у стау!

  Кад је био угрожен опстанак нас Срба овдје деведесетих, овај исти шупак је трубио, да то није тако важно, да се патриотизам не маже на кришку хљеба, да је ратно паљанско руководство за све криво, да је то великосрпски национализам, „злоупотријебљени“ патриотизам, пјенио је тада како се нико не брине о основним животним потребама појединца, народа и грађана, о економији и то под санкцијама..све у пресудним моментима по нас и нашу РС, сад кад је то све фала Богу далеко иза нас, умјесто да се он бави тим послом за који се прогласио од Бога посланим, он сад изиграва лажног патриоту и тако сву нашу муку обесмилио преко границе мазохизма!

  Ја вас озбиљно питам, шта би предузео он да крену муслимани као што су кренули шиптари на Србе у Митровици?
  Кога се то не тиче, нек иде под шатор са њим и нек пјева оој грмечу…а мени је будала пун ку..ц!
  тадић се на исти начин, а преко леђа косовских Срба са тачијем довијава ЕУ, мени је ово додиково серуцкање иста пјесма, само се питам ко ће на барикаде, а ко на Кипар!?

 9. Извини rammstein али с тобом нема озбиљног разговора.
  Морам ти само рећи да политика СНСД-а неће довести до тога да свака фукара на барикади себе може како ти рече
  „прогласити од Бога посланим“.
  Након „јб их он у стау“ без икаквог разлога јасно је да си луд.

 10. динкићу, зар ти мислиш да ја желим са додиковим пудлицама озбиљно разговарати? Ја само кажем да додик и његове пудле немају право у име свих нас причати, јер ако си ти његов мурат шабановић, ја нисам и не желим бити..нек он говори у своје име и име свог снсд-а, он је ту лудницу и довео на власт у РС, кога нормалног поред дивљања цијена и економског хаоса у РС интересује представништво у Сарајеву, Загребу, Љубљани, Тирани? јел то интересује тебе?

 11. Млађан Динкић, 06.08.2011. 10:53:08 [11361]

  Е Динкићу сад ће „рамо“ да коментарише да се није он питао кад је рађен овај спот и да то нема предјела из „иточног дијела“ и да су дјеца у споту родитеља која су у СНСД и да то није онако како он мисли да би требало да буде.
  Непотребно је овом дебилу било шта објашњавати, пусти га да свене у својој исфрустрираности и отупљеном мозгу ако га и има.
  Поздрав из Добоја.

 12. Додик не зна шта ће од себе, па само лапрда. Рамштајн је груб, али има доста и добрих дијагноза. Мада не волим једнодимензионалне типове били то СНСД-овци или СДС-овци. Постоје људи. Добри и лоши. Све остало је трска и шаш.;)

 13. pink panter, 06.08.2011. 13:18:54

  Нисмо ни ти ни ја криви што послије Радована и Ратка немамо нормалног лидера, вођу, већ ове квазипатриоте, алиби политикологе, варалице и обичне јајаре.

  Ја нисам ни СДС ни снсд-е, мада имам више поштовања према овим првима, док ове стварно презирем, а од њиховог јуначења и шупље приче ми се повраћа, јбт..трагедија са елементима комедије.
  Зато ако не зна стварно шта жели учинити као што предсједник наше несретне РС то не зна, он би бар нас требао испоштовати толико и да му уста не иду прије памети, иако је тај тренутни квислинг-предсједник нема.
  Патриотизам нек остави онима који су га стварали и заслужили, а не њему и његовим паразитима.

  http://www.youtube.com/watch?v=CnySf2C7Dqo&feature=related

 14. Све у свему Рамштајн, мислим да поређење нас и ове ситуације на КиМ није баш најадекватније. Не треба призивати свашта и давати свакоме блесаве идеје, поготово не у име било какве нетрпељивости према политичарима.

 15. Пантер, наравно и то што прије то боље.

  Ања, ако је политика умјетност могућег, зашто је тај идиот претвара у политику немогућег. Ево све и да му неко каже, -отвори то представништво у Сарајеву!- шта мислиш да ће он учинити? Тражиће „структурално“ мишљење кетрин ештон и да му помогне да одустане од тога, јер како он каже словеначким медијима, никад се није ни залагао за сецесију РС из БиХ!?
  Зар то није поигравање са нашом судбином? зар овако нешто слично није сад урадио и борис тадић, за домаће медије говори никад нећемо одустати од Косова, а онда кад процес у ком учествује заглави код царине те квази државе онда он отпутује у Чешку, а косовски Срби на барикадама заврше да спасавају буквално сопствене животе! Јел неко мисли да је додик по питању нас, нешто мудрији и луциднији, да вуче неке смислене потезе? ма дај…пун ми је куфер будала и усрећитеља, ако нешто не знаш да радиш што је очито, онда немој ме убјеђивати да си ти то урадио најбоље, а знам да ниси, нисмо ћорави, ником никакве користи неће бити.
  Ако му је до владања, а очито јесте, накрао се толико пара, да може купити себи још пет мандата, свакако на изборе излазе само страначки послушници, док обичан народ зна да од њихових обећања не може ни ручак подгријати!

 16. pink panter, 06.08.2011. 13:43:39 [11375]

  Нема ништа од те приче, оста овај мајмун до краја… Стока (народ)се увалила у кредите и не смије мукнути, о протестима нико не размишља… Није њима супер, али ћуте и трпе и тако бити све док не крену отпуштања по Влади… Онда ће стока промјенити партијску књижицу и поново зајахати, стрвину од ентитета, да се накупи још колико се може накупити…

  Ми смо народ без будућности, осуђени смо на пропаст и чему да се надамо? Овај народ не воли своје најрођеније, како ће онда вољети ентитет? Какав народ такви и политичари… ћопај још са лешине док се има ШТА!

 17. rammstein, 06.08.2011. 13:13:43 [11370]
  Кад се већ препјевавамо, ево нешто и од мене;

  http://www.youtube.com/watch?v=pc3FORidHso
  http://www.youtube.com/watch?v=hUe6yUsag1w&feature=related
  http://www.youtube.com/watch?v=uTgn6bEFyA4&feature=related

  И данс се код нас пјева и увјек ће се пјеват
  http://www.youtube.com/watch?v=SGmqXjeh-TQ&feature=related

  А пјевамо и овако и увјек ће мо пјевати
  http://www.youtube.com/watch?v=Cju4KmTXRvw
  http://www.youtube.com/watch?v=jCIZC7OylkE&feature=related

  buddha, 06.08.2011. 14:21:25 [11387
  „““““Онда ће стока промјенити партијску књижицу и поново зајахати, стрвину од ентитета, да се накупи још колико се може накупити… „“““
  „“Ми смо народ без будућности, осуђени смо на пропаст и чему да се надамо? Овај народ не воли своје најрођеније, како ће онда вољети ентитет? Какав народ такви и политичари… ћопај још са лешине док се има ШТА!““

  Па аминистраторе да ли је овакав начин писања дозвољен, ако јесте ја бих за овог „раму“ и „буду“ могао написати да се људки отпад из читавог свијета саставио у главама ова два болесника.

 18. „Ниједан политичар нема потребу да се правда теби или мени. „

  Nije najveci problem sto pojedinci tako razmisljaju – problem je sto to misle i ovdasnji politicari i ponasaju se adekvatno.
  Zato i imamo uskrsnuce „Kralja Sunca“ – drzava to sam ja.
  Ili ovdasnji fenomem da se narod zaklinje vodji na vjernost i da ce ga slijediti na njegovom putu – vidi fenomen Vodje od R.Domanovica a ne obrnuto.
  Kako to negdje drugdje dostojanstveno zvuci:“Wir sind das Volk“

 19. kubadors, 06.08.2011. 15:39:26

  ти, као и обично фулиш поенту коментара, није моја жеља да се надпјевавам с тобом и твојим додиком, признајем вама то боље иде шаторска школа је то..
  већ су ово моје поруке том идиоту.
  Прва, „ко не воли Радована, не дочеко Ђурђевдана..“ пошто знам да он не воли Радована, желим му да не дочека Ђурђевдана, или не воли Дабић Рашу, нек попу..ши ки.ту нашу!

  Друга, патриотизам не смије служити за мазање дебелог дупета предсједничког на фотељама, има оних који су свој живот дали за српство и патриотизам, а шта је он ту дао? Кад је било најгоре њега нигдје није било, зар има памети сад да сав наш патриотизам спушта на ниво свог дебилизма кроз ложиона изјаве?

  Нама на оваквој геостратешкој вјетрометини, треба на челу неко мудар ко Владика Данило, неко ко ће увијек постизати јединство, једнакост, правду, слогу и снагу у свом народу, а не покондирена луда као што је твој додик!

 20. kubadors, 06.08.2011. 15:39:26

  „“буду“ могао написати да се људки отпад из читавог свијета саставио у главама ова два болесника.“

  Мени је тебе ЖАО, јадни човјече. Толико си јадан и биједан да тога ниси свјестан. Хвалиш се какао си ратовао а овамо глорификујеш човјека који је изјавио да је ПОНОСАН што није био у рату. Паћениче! О твојој малоумности толико…

  Елем, имам најновији трач МИЛЕ ИМА НОВУ ЖЕНСКУ! Жеки је подудлала… сад леМи фура плавушу, удата, чо’јек таксиста… Име нисам запамтио (није ми ни било битно)… B-)

 21. rammstein, 07.08.2011. 10:34:02 [11398]
  Пази сад ово „рамо“ се јавља, па где си рамо друже, паљевино стара „“““Нама на оваквој геостратешкој вјетрометини, треба на челу неко мудар ко Владика Данило“““
  Имамао владику Грегорија шта то њему фали мудра глава и мудро збори, за неупуећене Данило Шћепевић Његош (1697-1735) Владика Данило
  http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%92%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BA%D0%B0_%D0%94%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BB%D0%BE#.D0.9F.D0.BE.D1.80.D0.B8.D1.98.D0.B5.D0.BA.D0.BB.D0.BE
  Поштовани фронталовци из овог што пише овај „рамо“ је чисто истресање „бува“ хоће човјек да буде паметан и то ти је то.
  Пази молимте владика Данило скраја седамнестог и почетак осамнестог вијека, уз дужно поштовање према владици Данилу али што је пуно пуно је овај „рамо“ и размишља коа да је савременик тога доба.

  buddha, 07.08.2011. 10:53:24 [11399]
  „““““Елем, имам најновији трач МИЛЕ ИМА НОВУ ЖЕНСКУ! Жеки је подудлала… сад леМи фура плавушу, удата, чо’јек таксиста… Име нисам запамтио (није ми ни било битно)…““““

  Ето колико си озбиљан“““Елем, имам најновији трач““ из овога се види да су негдје у болници направили пропуст и дали ти рачунар.

  Не треба теби, мене да буде „ЖАО“ жали ти можда себе, мени је добро свакако ја радим, политика ме не интересује понекад се убацим да видите да неко и другачије размишља и то је све.

  Остајем при тврдњи да сте покупили навећи људски отпад на свијету и преточили га овде на овом фронталу.рс

 22. Куба, у праву си са владиком Григоријем. „Мудра глава“ бизмисмен, мислим баш онако… У тренду, а слаже се са предсједником што се тиче погледа на економију.;)

  Чујем да је ставио херцеговачку Грачаницу под хипотеку да би дигао кредит код шваба за нове винограде!!!?
  Ако је, нека је. Ваља нешто и радити а не само појати у цркви. То ти је дух новог доба, реформисана православна црква и тако то…
  Али, можда је и то само трач, али људи опасно трачају по улицама,а то није добро „гледе“ владика!

  Размисли мало брацо и о ономе што „буда“ каже:…“Овај народ не воли своје најрођеније, како ће онда вољети ентитет…“
  Ево овдје свакодневно читам ријечи гомиле националиста. Надам се да се бар у томе можемо сложити. Национализам је по службеној дефиницији хипертрофирана љубав према свом народу. Ја ту љубав овдје одавно не видим. У цијелом окружењу видим САМО љубав према новцу, материји и моћи! И то моћи која по дефиницији МОРА да потчини ближњег!

 23. Божо Чукеранац, 07.08.2011. 18:47:49 [11410]

  „““Чујем да је ставио херцеговачку Грачаницу под хипотеку да би дигао кредит код шваба за нове винограде!!!?“““

  Е мој Божо, ето ја сам чуо да не може да враћа тај кредит па ће швабе да узму Грачаницу,ово је трач није истина наравно.

  Што се тиче трачања, па зна се ко има времена за такво нешто, јадни и болесни људи, губитниц и они хоштаплери који су и у току рата и мало после ухватили Бога за јаја, па су мислили не може се све изгубити и на крају постадоше „лузери“. Нарвано неки су привредни неки политички а некима је жао пропуштених прилика.
  Ево ја сам у 40-ој години живота имам породицу живим нормалним животом, радим и протежем се колико сам дуг, не треба ми ништа више, имам миран сан и кад изађем у град идем подигнуте главе. Поштујем све, мишљења различита, јер код нас је такав металитет људи, али сложит ћеш се самном да овакаво писање
  „Овај народ не воли своје најрођеније, како ће онда вољети ентитет…“
  може написати само неко ко ме је овоземаљски живот досадио и нарадије би се убио.
  Ево ти примјера;

  „““““Елем, имам најновији трач МИЛЕ ИМА НОВУ ЖЕНСКУ! Жеки је подудлала… сад леМи фура плавушу, удата, чо’јек таксиста… Име нисам запамтио (није ми ни било битно)…““““
  „““Прва, „ко не воли Радована, не дочеко Ђурђевдана..“ пошто знам да он не воли Радована, желим му да не дочека Ђурђевдана, или не воли Дабић Рашу, нек попу..ши ки.ту нашу!“““

  Да ли по теби овако нешто има дозу нормалности.
  Људи су очогледно болесни, ма ја сам луд кад се са будалама и дописујем, остајте ми здраво.

 24. kubadors, 07.08.2011. 14:57:29

  ма сјајно размишљње, не знам дал’ да ти се смијем или плачем над гомилом глупости коју избациш ко поплава внаго из канализације!

  Ево видим да си са тим дичним екуменским владиком григоријем подлетио ко маче под камион код Боже, па не бих даље о том новотарцу и оном који је живог Патријарха Павла прогласио мртвим да би се одржали „избори“ за новог Патријарха!x-(

  Него, држимо се теме и дебилизма твог додика, јел се неко још сјећа приче о подизању крста на Златишту изнад Сарајева?хехехе…најжешћи заговорник је био баш тај додик! Колико година, не само да га никад не постави, него се обрука, и опет слага да ће направити семафоре на стадиону Славије, и то слага док трепнеш, сад нам тражи да промјенимо име града и још неке будибогснами глупости..докле?

  Ако му се отвара та канцеларија, што је не отвори и ћути, шта овако постиже? ко и са крстом на Златишту, ништа, само да глупи и неписмени као што си ти свршавају на сваку његову „буву“!
  а тебе би требало бити срамота, што дијелиш можда и несвјесно мишљење са балијама из федерације! на њиховим форумима пише „миле издржи још мало, ћетници ће поскапати од глади…“, е па сад, нити ће миле издржати, нити ћемо ми поскапати, отјераћемо скота говњивим моткама!

 25. Jovan Ducic, 07.08.2011. 19:17:20

  Није стао турчине, ви га нисте ни престајали водити, само не смијете пуцати, не дају вам газде!B-)

  Рат губи смисао оног момента кад нестане разлог за рат, а што се вас балија тиче, по свему што нам пишете и отписујете и преко медија и преко интернета – Срби још постоје на својим огњиштима, ерго-рат и даље траје!

 26. „Osim Tegeltije, Mrkonjić Gradom, više iz prikrajka, drma i Nedeljko Kesić, bivši načelnik državne bezbednosti, a sada poznat kao direktor zavisnog preduzeća Hidroelektrane „Bočac”. Bitan uticaj u Mrkonjić Gradu ima i Mladen Milanović zvani Kaja, koji ima poznatu firmu „MG mind”, koja se bavi trgovinskom delatnošću, ali i građevinskim poslovima u oblasti niskogradnje.

  Moć Milanovića možda se može izmeriti po tome da je samo za većinsko vlasništvo u banjalučkoj „Tržnici” iskeširao više od 30 miliona KM. Milanović je inače svoju delatnost proširio i na izgradnju i održavanje puteva. Upravo taj trio – Tegeltija-Kesić-Milanović je alfa i omega Mrkonjić Grada. Kažu da onaj ko s njima pije kafu ima neke nade u uspeh.“

  http://www.blic.rs/Vesti/Republika-Srpska/270187/U-Mrkonjicu-sve-poslove-odobrava-Zoran-Tegeltija

 27. Подудлај ми мачка туркесањо, јебем ли ти нану мусаву!!!
  И сву ти фамилију јебем до у треће кољено, ти ћеш Србина називати нацистом шљаму потурчени, били сте најревноснији нацистички кољачи и под Хитлером и под Геншером!!!

  А за то што прљаш свијетло име Јованово својим штрокавим потуричким жвалама МАКСУЗ ТИ СЕ НАЈЕБЕМ МАЈКЕ!
  Нема шта ја да мислим или не мислим, то се види сваког дана, тај се смрад ваше мржње и недовршене освете осјећа к’о у турској ћенифи.
  Надиго вам се да нас покољете и протјерате, па кад сте добили тарабом по њему, мора да боли, и бољеће дуго, немој мислити да ми тога нисмо свјесни!
  И марш у пичку матере своје не забадај нос по српским порталима стоко турска није ћирилица за тебе, могла би те искварити, па још почнеш из чиста мира на ифтар рецитовати: „Иже Херувими…“B-):P

 28. herc64, 08.08.2011. 10:49:43

  U intervjuu «Avazu» kojeg je dao u Dejtonu 16. novembra 1999. godine, ali ovaj put kao predsjednik Vlade RS, Dodik je konstatirao da je «RS u potpunosti otrgnuta od Miloševićevog režima i da u njoj sve više prevladava svijest da je bolje biti entitet u BiH, nego provincija u Srbiji».

  «Republika Srpska nije država», «Bolje je biti entitet u BiH, nego provincija u Srbiji», «Krivci za dešavanja u BiH su nacionalističke stranke», «Dejtonska BiH je naš put», «Karadžić mora odgovarati»…

  Хвала за линк, ријетко читам федералну штампу, па би мени сигурно промакло, а ја се онако ослањам на своје памћење које ме фала Богу увијек добро служи, ово је добро означити за оне са кратком памећу,а не памћењем, као „куба“ и још понеки додикомохиканац!

 29. pa naravno da Dodik prica pricu o „drzavnoj zajednici“ i nekakvoj toboze secesiji samo kako bi zamazao oci primitivnom narodu koji ce opet glasati za njega u nadi da ce biti nekakvog referenduma. Realnost i buducnost BiH i njenih entiteta je skroz drugacija. Njen integritet je neupitan,a samo je upitno koliko cemo jos svi zajedno u Bosni nazadovati…

  Ja cu opet ponoviti tumacenje onog ko je i zaduzen za tumacenje Daytona:

  „U članu I Ustava, BiH kao “država” spominje se dva puta. U njemu se navodi da “Republika Bosna i Hercegovina, čije je službeno ime od sada ‘Bosna i Hercegovina’, nastavlja svoje pravno postojanje po međunarodnom pravu kao država”. Daytonski ustav precizira da je “BiH demokratska država” i “sastoji se od dva entiteta”. S druge strane, nigdje u Daytonu nećete naći frazu “državna zajednica”. BiH nije “državna zajednica”, što je različita ustavna struktura od one koja je dogovorena u Daytonu, objašnjava Inzko. „

  Treba se na vrijeme okaniti nebuloza koje svojim izjavama podgrijava ovaj papan Dodik ali opet pitanje koliko je on papan u ovoj prici. Ipak je njega izabrao narod! A kao sto vidite jos je puno primitivca i nenonacista koji gaje iluziju o nekakvoj secesiji. Ova prica je hrana za nacionaliste iz monoetnicikih mjesta odnosno zabiti.

  Sad bi otvarao nekakva predsjednistva… Samo da je nalektrisati situaciju… nisu ni ovi iz federacije nista bolji… Valjda ce doci jednom na vlast oni koji ce otvarati fabrike po Bosni, nema ih jos na vidiku… na zalost

 30. Реџо, ово сте ви:

  „Čim smo izašli iz automobila, zagrmeli su: „Ovo je Bosna“, pa nakon toga nekoliko puta pljesnuli dlanovima! Usledile su psovke uz reči „Marš iz Bosne“, „Srbe na vrbe“ i slično! Ostali smo zatečeni dočekom, a šokirana ponašanjem rođaka, Maja je rekla: „Striko, zašto to radiš, pa mi smo familija! Kako te nije sramota“. Nakon toga je Emirov polubrat Azmir Brković strčao niz stepenice i napao Maju. „

  http://pressonline.rs/sr/vesti/republika_srpska/story/171235/Odbornik+SDA+hteo+da+kolje+kom%C5%A1iju+Srbina.html

  Запмти: НИКАД СА ПОТУРИЦАМА!!!

  ПСУ И ТУРЧИНУ НИКАД НЕ ВЈЕРУЈ!!!!!!!!!!!!!!

 31. @buddha

  ja ti mogu navesti milion istih primjera sa tvoje strane koji su uzvikivali iste grozote i vrijedjanja na racun moje strane..

  Ali mene to nece pokolebati niti ce mi unistiti nadu. Mi zivimo zajedno u istoj drzavi i zivjecemo zadugo. Nadam se da cemo prevazici razlike kao sto ja i jesam sa mnogim Srbima koji zive u BiH, odnosno sa svojim sunardnjacima.

  Oni koji to ne zele Budha neka crknu jer ja i ti mozemo preci preko tog primitivizma i okrenuti se drugim stvarima, produktivnijim koji ce pomoci u progresu i mene i tebe kao i ostalih bosanaca i hercegovaca…

  Jebes te primitivce Budo druze.. Kad budes dolazio u Bihac, u carsiju vidjeces da neces to dozivjeti i da ces se lijepo provesti. Moj Bihac je i tvoj Bihac kao i bilo koji drugi grad u BiH i nadam se da ces doci kao sto si rekao i da te primitivci nece pokolebati….

 32. @budha

  „ПСУ И ТУРЧИНУ НИКАД НЕ ВЈЕРУЈ!!!!!!!!!!!!!“

  hah nevjerovatno, ja sam cuo i onu od bosnjackih nacionalista koja glasi :“ psu i Srbinu nikad ne vjeruj!!!!“

  Vidis ti Budho budala i primitivaca, oni sami sebe truju sa tim sovinistickim izrazima a ovo okruzenje nam zagadjuju!

  za mene i tebe vrijedi ona : psu i necovjeku ne vjeruj a vjeruj dobrom i postenom covjeku“

  Ipak postoje samo posteni i neposteni i to je jedina razlika medju ljudima u Bosni koju treba postovati

 33. Типичан си репрезент потурица, изврћеш, измишљаш и натураш своје мишљење. Е па лојави не иде тако! Овдје у Бањој Луци прије 5 година неки лојанери (попут овога) су силили се кроз Господску, пјевајући „домољубне“ пјесме… завршили су на хирургији… и од тада не памтим да је неки Србин претукао лојавца, па још тражио и нож да га коље само зато што је балијескара!

 34. @buddha

  Nisi me izgleda najbolje shvatio sto sam pisao…

  Ja isto kao i ti prezirem sve ove nacionaiste u nasoj zemlji i nadam se da ce jednom doci kraj tome i da ce normalni bosanci i hercegovci moci zivjeti i voditi normalan zivot. Cesto mi dodju gosti, Srbi na raft u Bihac. Znam posto im iznajmljujem prenociste. Sve OK prodje, popijemo koje pice, zajedno, prosetamo gradom, vrlo rado glumimim vodica im po gradu i svi odu odusevljeni. Meni je to drago jer je gost gost pa bio on ove ili one vjere. Bihac je uvijek bio otvoren grad.

  Valjda ce doci vrijeme kad ce svi tako hodati i po Banja Luci i po Bihacu a da se ne osjecaju neugodno zbog primitivaca. Kad se to desi onda ce to biti znak da je atmosfera u BiH zdravija

  Dodji na raft na Unu, ako naletis na primitivce ignoriraj ih to je najbolji lijek.. izumrijet ce u svojoj mrznji koja ih izjeda a ti fino uzivaj na slapovima.. Boli te racku za primitivs

  Nadam se da sam sad bio jasan i da me vise neces trpati u kos sa nacionalistima 😉
  pozz

 35. Шта радиш са онима који ти кажу да нису „босанци и херцеговци“, а веле да им је досадио Врбас па хоће мало да провеслају Уном?
  Јел’ зовеш оне своје „примитивс“ да пребијају и даве у Уни?
  Мамицу ти јебем подлу, најгори си!!!
  Нисам видио тако тврдоглавог и упорног скота којем можеш говорити шта год хоћеш и колико хоћеш, а да му ич не смета.
  Кладим се да је такав социопатски манијак као што си ти имао у рату специјална задужења! Као на примјер исљеђивање заробљеника…

  Не знам јаране, све ми је примамљивија твоја понуда да дођем на рафтинг у Бишће. Тражићу „најбољег“ водича…B-)

 36. @bozo

  pa valjda bi bio red da se svako osjeca i govori kako hoce. Zaboli me kako ce se ko nazivati i kojoj vjeri ce se okrenuti. Nisam nikad gledao na to….

  Kad kazem bosanci i hercegovci mislim na sve ljude koji zive u Bosni i Hercegovini… I mene nazivaju krajisnik a nisam im to rekao.. to su sami izveli iz mjesta prebilavista…

  „Кладим се да је такав социопатски манијак као што си ти имао у рату специјална задужења! Као на примјер исљеђивање заробљеника…“

  Onaj ko je to radio danas robija zbog presuda za ratne zlocine i to bi ti trebalo biti jasno. Niti sam cinio zlocine niti podrzavao one koji jesu a nadam se da ce sviju stici kazna zbog takvih dijela

  Ja ne znam sto ja tebi uopste ovako kulturno dgovaram kad ti imas tako primitivan nastup. Primejtio sam da se i drugi forumasi zgrazaju na tvoje izlive nekulture….

  Ako budes mislio dolaziti na raft mozda bi i mogao dobiti batina ali samo zato sto si primitivac..

  vjerovatno si tako prolazio i na drugim mjestima koja si posjecivao (ako i jesi u opste). A sa druge sgtrane ja cesto odem do Bg i mogu ti reci da sam odusevljen gostoprimstvom i uvjek se rado vratim u Bg…

 37. rixadu, 09.08.2011. 20:55:42 [11506]

  „Ako budes mislio dolaziti na raft mozda bi i mogao dobiti batina ali samo zato sto si primitivac..“

  Е ту смо лојави! Значи нашег Божидара ти би мало ишакетао јер ето „primitivac“? Видиш синак да грдно гријешиш. Божо није примитивац, напротив, он са овим ставовима никад ти зло не би учинио, то што он има мало сочније псовке не чини га примитивним, псовке су саставни дио наше културе и идентитета. Божо је здрав националиста, прије ће ти он заштити фамилију него тамо неки београдски (европениски) Србин! А ти си скривени, онај подмукли турцов који продаје тобож’ неку идеју суживота а овамо мрзиш све што има везе са Србима иако знаш да си српски потомак.

  Немам потребу да долазим у ту вукојебину по имену Бихаћ, тамо ми је фамилија најебала и мени не пада на памет да идем теби на ноге. И овдје имамо рафтинг клубове и то неколико комада Бук, Кањон, Кану повољна цијена спуштања код једних је 30 код других 20 марака, мада Пастир да чамац и џаба па ко хоће нека вергла узводу-низводу. Ако хоћеш можеш попити, појести а и не мораш… ко шта воли нико га не присиљава…

  Као што видиш лојави ми не зависимо од вас… А Босна зависи од РС, боље би вам било да гледате властито двориште…

 38. rixadu, 09.08.2011. 20:55:42 [11506]

  Оставите ову будалу „риксија“ да човек сања, он иде у Бг. Твој радијус кретања је око 10 километара од џамије и назад и што те они тамо нафилују ти просипаш овде на ћириличном порталу, иди гони се у нанину.

 39. @buddha

  „Мамицу ти јебем подлу, најгори си!!!“

  To su Bozine rijeci a ne moje, tebi budho ako psovanje nije primtivivno onda ja ne znam sta jeste. Inace mene su ucili da je psovati nekulturno…

  Bio sam na Vrbasu par puta, sin mi je i radio kao pilot na svjetskom prvesntvu u raftingu kao pilot…. dosta cesto dolaze mladi iz Banja Luke na raft preko Strbacog buka, vidim naveo si par klubova koji odlicno saradjujU sa Una aquarius pa ako se predomislis mozes preko njih povoljno na buk, malo je skuplje na Uni ali je bolje to ce ti reci i iskusni rafteri sa vrbasa
  evo ti buka 🙂

  http://kulenvakuf.files.wordpress.com/2008/07/strbackibuk3.jpg

  mnogi ostanu bez teksta kad vide ovu ljepotu a ta ljepota nije muslimanska Srspka ili Hrvatska nego ljepota svih bosanaca i hercegovaca i sire, svih dobrih ljudi pa bujrum brate lijepo ces se provesti, povedi i srpkinja pa da se lijepo druzimo :).. Meni je uvijek drago doci u Banja Luku, nisam dozivio nikakve neugodnosti i uvijek sam lijepo primljen i vrlo rado uzvratimo gostoprimstvo jer ako necemo jedni drugima kako da to ocekujemo od stranaca…

  pozz

 40. rixadu, 10.08.2011. 11:45:04 [11544]

  „To su Bozine rijeci a ne moje, tebi budho ako psovanje nije primtivivno onda ja ne znam sta jeste. Inace mene su ucili da je psovati nekulturno…“

  Нећу да испаднем адвокат Божидара, али ти уопште не знаш шта значи израз примитиван*. Божо такав НИЈЕ! То шта су тебе и шта су све нас учили то ти мачку о реп окачи. Учили су нас све оно што је НЕБИТНО а оно што је битно скривено је и ЗАБРАЊЕНО.

  Та сочна псовка коју је написао је нешто најпожељније код људи. Она служи да замјени сваки облик физичког насиља. Божо није написао ће да те „распори“… То клање и та потреба за клањем коју ви увијек истичете, присвајањем туђе имовине, натурањем мишљења, нације, етикетирањем то је одраз ваше заосталости, у каквим ви временима живите то ни вама није јасно. Нигдје нисте приспјели. Назад не можете, а напријед НЕЋЕТЕ!

  Жао је мени што сте ви такви, из тог разлога ми немамо будућности!

  УП. Јебе се мени за рафтингом и гуменим чамцима, преферирам јахте и бродове 😉

  _________________
  *http://www.vokabular.org/?search=primitivan&lang=sr-lat

 41. @buddha

  to je kultura izrazavanja, postoji lijepsi nacin da se izrazi uz biranje lijepsih rijeci. Oni koji nisu dovoljno elokventni, oni i pribjegavaju tako prostom nacinu izrazavanja a sve je to odraz kulture i vaspitanja

  Pa nema u Bosni jahti niti brodova…

  Za takvu avanturu odi u hrvatsku pa daj im pare a ti znas sta oni misle bosancima kao turistima 🙂

  „То клање и та потреба за клањем коју ви увијек истичете, присвајањем туђе имовине, натурањем мишљења, нације, етикетирањем то је одраз ваше заосталости, у каквим ви временима живите то ни вама није јасно.“

  Oni koji su klali osudjeni su pred medjunarodnim sudovima i tu je stavljena tacka na te zlocince!

  Onaj ko meni natura tudju naciju na vec opisan nacin ili tebi je veoma veoma zaostao i tu se APSOLUTNO slazem i drago mi je sto ti nisi krenuo tim putem naturanja nacije ili jos gore vjere!

  Ne znam ko tebi to radi sto si sve naveo ali protiv takvih ljudi se treba boriti. I ja sam isto dozivio dosta situacija gdje se meni natura da sam nekakav poturceni Srbin od strane srpskih nacionalista ili od hrvatskih nacionalista da sam hrvatsko cvijece… nek sjasu i jedni i drugi i slazem se u potpunosti da bi nam puno bolje bilo kad bi se uvazavalo pravo na slobodu izrazavanja i da svako bude ko sta hoce pa taman da ti bas budes budista. Meni to ne smeta, to je tvoje pravo…

  Tako bi nam svima bilo bolje u BiH i onda bi isli naprijed zajedno svi! Na kraju krajeva u Bosni i Hercegovni po zakonu su konstitutivni svi narodi…. Samo uvazavajmo zakone, nista vise a ni manje!

 42. rixadu, 10.08.2011. 13:17:52 [11554]

  „Oni koji su klali osudjeni su pred medjunarodnim sudovima i tu je stavljena tacka na te zlocince!“

  Опет си лицемјеран, они који су клали нису НИКАД али НИКАд осуђени за своја недјела!!!! И немој бити дволичан!!! У оном рату ни дидо твој, ни дајџа ти, као ни усташе које су командовале клањем у Јасеновцу, Гаравицама, Драгочају. Ни у овом рату нико није процесуран за злочине над Србима. Зато лојанеру, немој бити мајмун да не добијеш следећи пут дочек кад будеш долазио да верглаш гумењак по врбасу…

  Кад смо код вјере, и ту си почео заједљиво да мекећеш! Е па лојави ја сам СРБИН ПРАВОСЛАВАЦ и никако не могу бити бошњак, будиста или каква већ пизда материна што ми предлажеш да будем…

  УП. Јахте и бродове возим ЏАБЕ, и возим СЕ џабе код браће ГРКА…

 43. @buddha

  polako skreces u pravcu Boze i pocinjes vrijedati a to nam nije potrebno…

  Ja sam ti vec rekao da dolazim iz partizanske familije i didu su mi ubili Njemci i ustase nakon sto su ga odveli iz kuce jer je bio partizan a majka mi se jedva spasila kroz sumu (njena prijateljica Pasa Sakic nije bila te srece pa su je odveli u Ausvic kojeg je pretzivjela a inace njen muz Hasan Sakic je bio organizator pobune protiv okupatora…)

  Iako moja familija nema veze sa tim dogadjajima kao sto vidis treba reci da nisam tad ni bio rodjen i bioloski me ne mozes povezati sa tim zlocinima. U ovom ratu sam se borio ali casno i sada glave dignute hodam gdje hocu bez straha da ce me neko uhapsiti.

  Ako kazes da danas hodaju ti koji su cinili zlocine daj mi dokaze i rado cu ih priajviti kad ti vec nisi….

  Sto se tebe tice, iako sam sw ogradio od Pavelica, Kvaternika i drugih zlocinaca koji su nanijeli zlo drugim narodima jos nisam vidio da si se ti ogradio od Mladica ili Karadzica koji su cinili iste zlocine..?

  Nisam ni rekao da si bosnjak nego da si bosanac kao i ja odnosno vjerovatno i krajisnik ako si zapadno od Banja Luke…

  „Јахте и бродове возим ЏАБЕ, и возим СЕ џабе код браће ГРКА… „
  Jes vala jedva cekaju da im dodjes i da te vozaju jahtama, cak ti i dadnu pare da poneses kad krenes za Bosnu…. Haj pa necemo se lagati 🙂

 44. rixadu, 10.08.2011. 15:30:52 [11561]

  „Jes vala jedva cekaju da im dodjes i da te vozaju jahtama, cak ti i dadnu pare da poneses kad krenes za Bosnu…. Haj pa necemo se lagati“

  Е мој лојави па ти си тотлано неурачунљив! Буда је 9 година провео радећи по грчким бродовима… Кум ми је бродовласник… А ха ха ха хааа…

  Младића се НИКАД нећу ОДРЕЋИ ни Републике Српске, жао ми је само што он није имао достојног политичког вожда, па да смо вас самљели момачки, сад би ти другу пјесму пјевао… Овако ти ћеш као пас режати на Младића, а моја душа ће крварити због те издаје српских територија од стране Радована… Зато ти и говорим држи се ти твог дворишта, ове расправе одвешће нас само до новог крвопролића. Пусти нека ране зацијеле…

 45. @buddha

  A pravis brodove grcima…. OK krivo sam te razumio ja sam milsio da si rekao da „braca“ Grci samo cekaju „bracu“ Srbe da im dodju pa dam grci kuhaju i prepuste svoje brodvoe 🙂

  Sto je najgore svi ce bosanci ubrzo ici raditi u drugim zemljama i graditi drugima brodove… Sve vise napusta ovu Bosnu ljudi a narocito ljudi iz RS

  ……

  Ja se ogradjujem od UStaskog zlocina nad Srbima i sa ponosom isticem da mi je porodica doprinijela oslobodjenju od zlocinaca i ponosom isticem da sam sa puskom u ruci borio se protiv zlocinaca u ovom ratu braneci svoj Bihac a ti se ne zelis odreci zlocinaca koji su radili iste zlocine kao i ustase samo drugim narodima i kojih se cijeli svijet stidi….

  Sto je najgore mene prozivas da mrzim druge i drugacije i da sam ustasa a ja tebe nesmatram zlocincom iako velicas one koji su pocinili najstrasniji zlocin poslije Drugog sv rata u Evropi!?

  Pa sta je pogresno u ovo slici…

  Ako sam ikoga i ubio u ovom ratu to je bilo u borbi braneci svoj grad od zlocinaca da mu ne ucine ono sto su uradili u Srebrenici…. Danas su svi ljudi dobre volje dobrodosli u Bihac i drago mi je sto dolazi omladina iz cijele BiH na rafting pa tako i omladina iz RS

 46. @buddha

  „Младића се НИКАД нећу ОДРЕЋИ ни Републике Српске, жао ми је само што он није имао достојног политичког вожда, па да смо вас самљели момачки, сад би ти другу пјесму пјевао“

  Pa zapravo vam ni Mladic nije pomogao da zauzmente grad. Cak sto vise najblize pogiblji Mladic je bio bas na ovom ratistu oko Buzima kada su ih Buzimljani razbili a Mladica ranili u operaciji Breza 94.

  Sudeci po borbama koje su se odvijale i sa obzirom na ogroman broj zrtsava VRS oko Bihaca Mladic se i nije pokazao nekim vojskovodjom jer je mnoge svoje vojnike odveo u smrt. Jedino se pokazao kao zlocinac nikako kao borac i strateg!

 47. У твом стилу балијесино: „Па цијели свијет зна да вам се Ратко најебао мајке и смрсио конце и вама и вашим натофашистичким газдама!“ Можеш ти срати док се не прекинеш…
  Зато се и нису смирили док га нису добили у тамницу! И мртав ће вам долазити на сан, нану вам усташку!!!B-)

 48. @bozo

  Pa ne bih se bas slozio!

  Ono sto cijeli svijet zna je to da je pocinio najveci zlocin poslije Drugog sv rata odnosno da je pocinio GENOCID.

  Ja bih se sramio da je mene u ratu vodio general takvog zlocinackog i bolesnog uma.

  Osim toga zlocinac je i veliki broj svojih ljudi odveo u smrt. Nek Bog dragi zna koliko je samo Srba poginulo ovuda oko Bihackuh brda a sve zbog pogresnog vodjenja.

  Nedavno na RTRSu govore o nekoj krupskoj brigadi, rece poginulih 800 i nesto pa to je pola koliko je cijelog 5og korpusa izginulo od VRS,a rijec je samo o cifri jedne brigade…

  To da je Mladic vojskovodja pricaj majkama tih poginulih srpskih vojnika……

 49. То да ви балије оствариште свој циљ, поклаште „ћетнике“ и оствариште „једну и једину“ босну поХносну само за себе и оне брадоње што сте преко америке увезли да шире ислам мачетама, е то ти приЋај „мајкама сребренице“ и мајкама ових ваших шехита…
  Па се спремите јопе’…:D
  Како лајеш и провоцираш, не гине вам башка геноцид, толико сте нам се огадили. Да имаш ишта у глави, схватио би да сте изгинули три пута више него и Срби и Хрвати, а „медијска припрема“ за такво крвопролиће није трајала једва годину дана!
  А сада, двадесет година траје ваше упорно и приљежно „максуз“ гађење и загађивање овога простора и самих себе свима у околини! Чему се надате убудуће! Не мислиш ваљда да ћете опет свезати заставу са латинима?

  ЈЕЗИК ЗА ЗУБЕ ТУРКЕСАЊО НАНУ ТИ ЈЕБЕМ ЛАЖЉИВУ и чувај унучиће ако си стек’о! НЕ ЛАЈ!!!x-(

 50. pa podaci govore da je navise poginulo bosnjaka i to u omjeru 2/3 civila i 1/3 vojnika. Kod Srpskih zrtava je obrnuto odnosno 1/3 vojnika a 2/3 vojnika. To govori ko je sta radio i zbog cega je danas Srba najvise osudjenih za ratne zlocine!

  U Bihacu nije bilo bradonja. Mi smo vas sami odbijali svaki put kad bi krenuli a onda smo, poslije oluje u mjesec dana dosli do Banja Luke.

  Da nisam uzeo pusku u ruke i odbijao zlocince oni bi sigurno pocinili genocid kao sto su pocinili i u Srebrneici. To je bila moja duznost. Da sprijecim da moja mama ostane bez cjelokupnog muskog roda. Uzeo sam pusku u ruke i zasutavio zlocinca i opet bih.

 51. ako se tebi gade muslimani to je tvoj problem. Slicno su se Jevreji gadili Njemcima ili Srbi ustasama. I jedni i drugi pocinise najstravicnije zlocine.. bas kao sto Srbi pocinise u ovom zadnjem ratu.. Zao mi je sto u mojoj zemlji jos postoje takvi fasisti ali prihvatio sam tu realnost Bosne. Ima jos uvjek fasista i u Njemackoj kao i rasita u SAD…. Tesko je pobijediti bilo koji vid diskriminacije…

 52. риксаде,
  не гаде се нама Србима муслимани, као муслимани, ко ти је то слагао, ето ми више поштујемо Гадафија муслимана, него што то ви сами муслимани радите, нама се гади то што сте ви генетски оријентисани као нечији привјесци!
  И сваки пут, чим се неко зло около спрема, ви му први потрчите у сусрет да то поздравите и призовете себи у помоћ и увијек против Срба!
  Од косовског боја, никад ми нисмо били на истој страни!
  У задња два вијека посебно и тада су настали толики анимозитети, да је сасвим оправдано и реално што ми вас данас не можемо ни смислити!
  Не помаже вам ништа ту помоћи ни параван звани Босна и Херцеговина, јер волимо ми нашу стару српску земљу Котроманића, Косачину, али вас никако, јер сте ви синоним нестанка и пропасти те наше средњовјековне земље! Исто као што сте недавно били раме уз раме са онима који су национални програм базирали на разбијању СФРЈ!

 53. у јбт теби писати о поријеклу нација? теби који ни своју нацију не знаш? не знаш ни коме припадаш? нема већег дангубљења него национално неписменом тутумраку објашњавати поријекло нација, а по теби да ли је Његош црногорац или Србин?
  Само одговори на то питање и ништа више!

 54. Poslednji pozdrav ovom seljacko nacionalistickom portalu koji tolerise psovke i primitivluke genocidasa kao sto je ovaj bozo cundaralac i ostali koji nasmetano rasipaju izljeve mrznje prema drugima.administratore ti umjesto da sankcionises i posaljes psihijatru kretene,ti ostavljas njihove komentare.normalnim osobama ovde nije mjesto zato bog vam dao bolju pamet…

 55. а то је мало превише од њега тражити? владавина сталежа? француска револуција? национални покрети у Европи? итд. итд. ма нема шансоне да се он снађе у тим ребусима, исто као што је сконто изведеницу од појма Босна-бошњаци и сад оно кује кованицу о нацији, а што се Котроманић исто потписиво ко и Цар Душан цар Срба и Грка, или Котроманић краљ Срба, иако је у њихово вријеме владало племство, како у Зети, Дукљи, Босни, Травунији, Захумљу, Косову,..тако и касније у Моравској Србији и Београду.

 56. Сви народи старе Европе сматрају свој национализам НЕ неморалним, него родољубном врлином, само се код Срба тај облик израза припадности групи, етницитету, „ентитету“ са заједничким језиком, културом, вјером, митологијом, историјом…на крају крајева, породичним везама, сматра НЕМОРАЛНИМ???!

  То је допринос ИСКЉУЧИВО титоистичког наслијеђа планске ОСВЕТЕ која креће незаустављиво послије 1918. године и воде је германском упорношћу они који се данас као главнокомандујући окупационих снага на Космету, жене са подведеним свастикама „премијера“ Змије Тачија!

  Ни по муке што се српски национализам тако третира од германа и осталих Титових послодаваца и „властодржитеља“, ни по муке што то промовишу до хистерије хибриди „нација“ које је на територији српске краљевине успоставио управо Броз! ПРАВА пошаст су они који тренутно владају Србијом, њеним медијима и јавном ријечи! То је аутоимуна болест од које се Срби тешко могу излијечити осим агресивним, хируршким методама!!!

 57. Зато си ту ти Божидаре да лајањем на мјесец подигнеш српство, накарадна сподобо. Отворио си лабрњу па сијеш говна без престанка. Је ли ти и у јесен 1995. године лабрња била тако отворена, смрдљива мајмунска гузицо? Тада си као задњи шупак био испод женине сукње и гледао како да спасиш живу ту твоју шугаву главу испод металне кише, па сад кад си заборавио како то изгледа опет серендаш без престанка. Апорт, стара џукело!

 58. @buddha

  Pa kako je moguce da vi Kotromanica smatrate Srbinom kad je on sebe nazivao Bosnjaninom. To nije nacija slazem se, nacije i nacinalni pokreti su puno kasnije nastale.. ali otkud vama onda zakljucak da je on Srbin. Mozda vi pretpostavljate da turci nisu osvojili Bosnu da bi u tom slucaju u 19om vijeku Kotromanic postao Srbin uz Srpski nacionalni pokret! :)… Da li je taj mit zasnovan na pretpostavci?

  Kako mozete smatrati ovsasnje muslimane poturcenim Srbima kad je rijec o stanovnistvu koje je zivjelo prije nacionalnih pokreta i koje je zivjelo u Srednjovjekovnoj Bosni koja je bila ravnopravna zemljama u okrzenju! Pa na Drini je granica bila i izmedju dva carstava a kamoli izmedju dvije dezave ili dva naroda!

  Mi smo izgleda poturceni Srbi jer smo nastali od ljudi koji da nisu primili Islam onda bi za jedno 400 godina postali Srbi… :):)……….

  Jedino sto je sigurno da dok je u Srbiji i hrvatskoj cvjetao nacionalni pokret kod nas u Bosni nije i otud sad i podjele. Jedni se vezu sa istocnim susjedima Bosne a drugi sa Hrvatskom. Pola vas niti vas predaka nije nikad ni bilo istocno od drine…..

  @rAmmstain
  “ а по теби да ли је Његош црногорац или Србин?“

  Ma ja nemam pojma ko je Njegos niti se on tice mene i Bosne. Vidim ti vise znas o nekakvim njegosima nego o svojim odnosno Bosanskim banovima i kraljevima….

  imao sam prilike pricati sa nekoliko crnogoraca koji su mi rekli da Srbija isto svojata neke crnogorske historijske licnosti na isti nacin kao sto i svojataju i nase Bosanske licnosti……

 59. rixadu, 12.08.2011. 18:11:28

  „Ma ja nemam pojma..“

  Па тако реци, шта се развлачиш онда овдје ко пичка по самару, немаш појма ко је Његош? а све знаш о црногорцима, рече ти „један црногорац“! о оца му очињег, нашла се два говнета новокомпонована уз халида да причају о црногорству и српству!?

  А што је цјелокупна црногорска владарска породица и династија Петровића, из које је и Његош, а сви скупа поријеклом од Зенице из Босне, а што је Његош све то описивао у својим дјелима и цијелим својим бићем исказивао своје српство, српску нацију и припадност српству, а што је то за тебе шпанско село, из тих истих разлога, неписмености и некултуре, неким групама људи попут твоје грпуације треба забранити да се национално изјашњавају!

 60. Ad hoc, 12.08.2011. 17:51:53

  „…металне кише…“ АУХХХХХ!!!!:D:D:D

  Како то гордо холивудски, како инквизиторски дапаче, како америчко – усташки звучи! Бррррр…

  Импотентни жуто-плави ватикански ПЕДЕРУ! Па зар не видиш да вас се НЕ БОЈИМО?! Шта год да урадите, шта год да просерете и колико год „рамба“, „топ ганова“, „битки за ЛА“ и „битки на неретви“ снимите, ускоро вам НЕ ГИНЕ ОСВЕТА !!!

  За све оно у Крајини, за цијели период деведесетих, ближи вам се наплата: „Стан’ Неретво, рикверц водо ‘ладна“!!!
  Мајку вам јебем фашистичку и УСТАШКУ!

 61. Божидаре, врећетино пуна смећа, већа си будала и хвалисавац од свих осталих будала које се могу наћи по порталима заједно. Гдје ли си био у јесен 1995, јуначино? Тада си вирио из мишје рупе или си негдје шверцовао, а сада си се разгрлатио. Ти си примјер најподмуклијег ђубрета које би првом приликом киднуло, као што си и у прошлости. Знаш се јуначити само са безбједне временске и просторне удаљености, а нека леђа подмећу други!

 62. Ad hoc, 13.08.2011. 12:04:50

  НАЦИСЛАВЕ, ти си ОЗБИЉНО поремећена особа! Теби не може помоћи ни читав КОНЗИЛИЈУМ бечких психијатара! Ти наравно, по природи ствари, НЕ МОЖЕШ да сагледаш колико је аутодеструктивна ТОЛИКА МАНИЈА ВЕЛИЧИНЕ која је погодила твоју психу. Она ће те неминовно одвести у злочин! Надам се да ћеш само ти бити жртва тог злочина и да ће то бити злочин према Богу, једног дана, кад више не могнеш да истрпиш неправду свијета који је слијеп и просто НЕ ВИДИ таквог спасиоца и не препознаје толику величину као што си ти, па коначно дигнеш руку на себе…

  Не чуди ме што те подгурује и да ти се „намјешта с леђа“ ова обрезана сподоба некоћ „зулкедин“, алахугребедин или како већ, то су старе коалиције…:D

  Питао сам се често, стварно; како администрација овог портала допушта такве увреде овом испаћеном народу као што си ти или онај „усранду“ и сличне гује и серпенти, а онда се сјетим да постоји и холистички приступ медицини, да се и хомеотерапија успјешно „хаплицира“ онда кад све друго оде до ђавола, па се мале количине очигледног отрова користе да би организам стекао имунитет!B-)

  Идиоти попут тебе НАЦИСЛАВЕ и остали мање начитани НАЦИ ФАКОВИ ватиканске, техеранске (а богами и жуте бриселске) провенијенције, који нас убјеђују у оригиналне концепте да Кина плаћа Сједињеним Државама бомбардовање Срба (сигурно и Либијаца, али си то заборавио напоменути), имају немјерљив допринос у ОТВАРАЊУ ОЧИЈУ Србима ЈЕДНОМ ЗАУВИЈЕК!
  Хвала ти НАЦИСЛАВЕ, сву ти фамилију усташку јебем!!!

 63. @rammstain

  zalosno je to sto ti znas vise o njegosu, Beogradu, Nisu, Srpskim ustancima, njihovim planinama i rijekama a nemas pojma o Bosanskim unikatima. Znas vise o drugima nego o sebi i svojoj zemlji.

  Da, nemam pojma Njegosu jer se on ne tice niti mene niti tebe.

  Nek o tome raspravljaju Srbijanci i Crnogorci a ne mi iz Bosne…

  Ovo je jos jedan apsurd bosanski…

 64. Шта друго народ може да очекује него да се напати кад му главу пуне идеолози као што си ти, Божидаре? Толике године накљукавања причама које су на трагу овога што ти прскаш као прољев по овом порталу су направиле изоловане магараце од којих су дигли руке и исток и запад, који данас не знају ни гдје хоће, ни гдје неће и који кад ударе главом у зид немају способности да схвате да то није добро, већ и даље ударају и чекају неке освете, реванше, поваратак златних кашика и остала срања из бајки. Стотину година си спрцао у гузицу, а још вјерујеш у бајке. Од када идеолози који су тебе подучили „знању“ својим идејама отварају очи Србима, Срба је све мање и све мању територију могу звати својом, посрани имбецилу. Таква идеологија и ти сте највећи српски непријатељи. Окрени се око себе и погледај шта је нова реалност. Пропутуј, упознај људе и живи живот умјесто што трунеш у тамничком подруму и бијеш давно изгубљене битке. Извади из главе то дрвље, камење и говна која су ти зачепила мозак.

 65. Samo jaka ideologija je mogla dovesti do takvog aspruda da ti kao autohtoni bosanac (ukoliko nisi dosao iz Srbije u Bosnu) velicas neke licnosti kao svoje iako nemaju niakve veze sa tobom i Bosnom kao sto je rijec o Njegosu!

  ebo te on i ti njega tako glupa. Vjerovatno znas cijelu istoriju Srbije ( i Cg) a ne znas ko je bio prvi bosanski ban….

  bosanskih glupaka je puna Bosna….

 66. Ad hoc,

  „Окрени се око себе и погледај шта је нова реалност.“

  Извини, нисам рад да се мјешам у туше дијалоге, али бих волио неко појашњење око питања „нова реалност“!?

  Да то није ово сад у Лондону, гдје премијер својим и баба краљичиним поданицима поручује, омогућили смо вам да живите у бједи и сиромаштву, а ви нећете то, па правите протесте, сад ћемо да одлучимо да не живите никако!?
  Да ли је та нова реалност Италија, Грчка, Шпанија, Ирска, Португал,…што стоје у реду пред банкротом? Да ли је нова реалност што швајцарски франак расте, јер људи немају повјерења у евро!?
  Да ли је нова реалност, нарко-држава коју војном силом ствара терористичка група звана НАТО на Косову?
  Да ли је та нова реалност свакодневно бомбардовање градова Либије, за црно злато?
  Да ли је нова реалност, амерички економски и финансијски циркус, привредни колапс и морално посрнуће нације!?
  Да ли је …нема шта није, и шта нас све још чека, а овако ми неки Срби изгледамо прогоњени као први хришћани у римском царству!

 67. Ма неееее Рамштајне, нова реалност је мрежа аутопутева од Добрљина до Автовца којом кад прођеш видиш велике градове и села срећних људи који зарађују велике паре и уживају у најновијим производима и услугама, а све захваљујући томе што је одлична српска политика привукла најбоље инвеститоре од Велингтона до Торонта којима су Хонг Конг и Лондон постали без везе, па ће своју имовину сачувати улажући у глобалне концерне чија су сједишта у Палама и Калиновику.

  Лондон је несумњиви финансијски центар цијелог свијета и тамо желе доћи сви, и Арапи и Јапанци и Кинези и Руси и Африканци и Пакистанци и Индијци. Лондон је свијет, и то ће још јако дуго остати без обзира шта разни гологузани из босанских шума о томе мисли и желе. До сада су то схватили и тај твој надриљекар и друид из аватара и његов министар вањских послова, она будала Буха који је у налету манијакалне еуфорије својствене само јако предозираним овисницима од хероина мислио да може бомбардовати тај центар свијета и срушити Комонвелт. Нова реалност би за почетак била и бар данас коначно схватити да Срби то нити могу нити требају радити. Ако ти мислиш да становници Лондона живе у биједи, а истовремено се јављаш са обронака неке планине гдје људи нестају и изумиру јер су им погрешном српском политиком животи уништени, онда ти ниси далеко од ове џукеле Божидара.

  Изузев Италије и донекле Шпаније те земље које си навео су били биједни гологузани, а данац просјечан Грк оде у пензију са 55 година и сваки мјесец добије 1600 евра. Ако ишта знаш да повезујеш, из ове претходне реченице ћеш схватити гдје су резерве за превазилажење неких проблема. Презадуженост и начин како је она настала су велики проблем данашње економије који ће примјеном лабавих монетарних и рестриктивних фискалних мјера бити ријешен у наредних највише 10 година без великих ломова који су били карактеристични за прошлост. Начин на који функционише девизно тржиште и структуру трговаца на њему ти не разумијеш, па ти зато ни не може бити јасно како се одређује цијена франка и шта она значи, и зашто ће пасти у наредном дугорочном периоду. Ето да напоменем, у посљедњих недељу дана франак је према евру пао за више од 10% од своје вршне вриједности.

  Све патње које Срби имају са највећим силама свијета (па и на Косови и Метохији данас) адресирај том твом из аватара. Он је био сљедбеник једне од најгорих политика које су икад постојале на свијету и можда би ти он могао објаснити шта су биле грешке. Мени ионако нећеш вјеровати. Тај шумар познат по томе што је носио Армани одијело и гумене чизме је био дио тима који је контрирао цијелом свијету као некад Енвер Хоџа. Умјесто да су схватили реалност након пада совјетске империје, они су нашли да се боду са западом и јадним људима причају бајке о небеском народу и златним кашикама. Видим ти у њих и дање вјерујеш.

  Дај уозбиљи се кад говориш о америчком колапсу. Немој правити будалу од себе кад говориш о највећој политичкој и војној сили на свијету. Економска слика свијета пролази кроз велике промјене у првом реду због сјајног успона Азије (Индија и Кина). Било би јако добро да схватиш да успон Азије не значи никакву смрт или нестанак Америке и пад Америке баш тој Азији сад никако не одговара. Нпр. упознај се са појмом Кимерика (Кина и Америка) и врло дуготрајном процесу њиховог привредног раздвајања који неће бити лаган. Досадило ми је да о томе више пишем.

  Ако ти се свиђа да будеш прогоњен, а ти онда лијепо уживај у томе као што су уживали први хришћани у Римском царству. Настави по старом, ударај главом у зид, препричавај бајке, али немој да се жалиш на тешкоће.

 68. rixadu, осјећај националне припадности је ствар унутрашњих дешавања у личности и отуда ти није добро да негираш могућност да неко у Босни осјећа да припада Србији, као што постоје људи у Србији који осјећају да припадају Босни. То није ништа необично. Ради се само о томе да такви људи не смију упасти у замку жеље да силом мијењају границе, већ напротив треба да буду искоришћени за јаче везе и бољи напредак обје државе.

 69. @Ad Hoc

  Slazem se jer bi u tom slucaju postovijetio sebe sa onima koji negiraju Bosnjake i nazivaju ih poturcenim Srbima.

  Ovdje samo skrecem paznju na nasu relanost da priapdnici pojedinih naroda koji su konstitutivni u BiH znaju vise o istorijskim i geografskim cinjenicama susjednih drzava nego o svojoj…

  Ja svakok gradjanina BiH smatram jednakopravnim sa svim drugim gradjanima, bez obzira na vjeru, naciju i rasu ali me razocarava tako nemaran i neuk pristup svom zavicaju…

 70. Нација и историја ти иду једно са другим. Можда и у Србији има Бошњака који више воле и боље знају Мула Мустрафу Башескију него Вука Караџића, зар не? Само по себи то ништа не значи, све док се ради о уљудним грађанима државе у којој се налазе.

 71. Ad hoc, 14.08.2011. 10:26:50

  „Ради се само о томе да такви људи не смију упасти у замку жеље да силом мијењају границе, већ напротив треба да буду искоришћени за јаче везе и бољи напредак обје државе.“

  За љубав је потребно најмање двоје.Сад кад су муслимани насилно уништили Југославију избацивши изван граница државе и добар дио својих сународника у Србији и Црној Гори,сада не би требало слично да се догађа?Па БиХ је држава која се одржава искључиво силом.То је противприродни блуд.Не требају муслимани бринути да ће је Миле Додик укинути,јер њему и овако фали мјеста гдје ће убацити своје другове чланове,а да изгуби све оне силне позиције у Сарајеву,гдје би с толиким кадровима.Ионако га боли глава гдје сада да убаци Шпирића.
  Као и СФРЈ,БиХ је склепана држава с роком трајања.Твоје идеје јесу племените,али си наиван,јер су с друге стране они који имају мало другачије намјере.Ти можеш годинама да гладиш пашче,а на крају ће ти одгристи руку којом си га гладио.Џаба теби што ниси примитиван,кад друга страна јесте.Што се они толико боре да и Српска буде у саставу БиХ кад их јако мало живи у Српској?Па јасно је да чекају да пребаце 51% и да успоставе исламску државу,да о свему они одлучују,а Срби и Хрвати им бду украс.То нас вуче уназад.Они не желе нови попис,већ да живимо и даље у 1991.години.Страх их је да ће све њихове лажи о једној жртви и једном џелату пасти у воду.Попис би показао колико Срба данас живи у Сарајеву,Тузли,Зеници и Бихаћу.Која је то разлика у односу на проценат муслимана у Бањалуци?
  Немогуће је да Срби воде политику какву ти заговараш,а да друга страна игра другачије.Резултат такве политике ће бити неки нови прогон Срба или нови Јасеновац.

  И читао сам шта си писао о Караџићу и Милошевићу.Јесу у неку руку трагичари свог народа,али заборављаш да су били играчи истог тог запада.Сјети се само како је Милошевић 1995.године у западним медијима представљан као највећи миротворац.Та прича да су Амери,Швабе и Енглези свеци,а Срби најгори народ не пије воде.Ја бих рекао да се ови наши само нису снашли у великој игри.

  Знаш ли ти ишта о сарадњи удбе са страним службама? http://www.pressonline.rs/sr/vesti/PresMagazin/story/171714/Pressmagazin+pomera+granice%3A+DB+najmra%C4%8Dnija+strana+srpske+istorije.html

  Не,за тебе су то све теорије завјере параноичних људи.Свијет никако није црнобијели,мада бих ја то као навијач Партизана волио.Запитај се колико твоји извори личних финансија имају везе с твојим личним ставовима и колико можеш бити реалан у процјењивању.
  Жив био!

 72. Ad hoc, 14.08.2011. 13:38:49

  Јако је ружно како потцјењујеш саговорнике.Запамти да ти нико неће прогледати кроз прсте зато што имаш овакве ставове.Нож ће ти превући преко грла само зато што си Србин (ако си уопште Србин).Примитивцу је то једина битна чињеница.
  То што знаш у теорији,било би добро да покажеш и у пракси.Колико си произвео неког производа,запослио радника и увећао на тај начин капитал?Не,сигуран сам да примаш плату захваљујући својим интелектуалним услугама,као неки консултант,савјетник.Имали смо ми докторе економских наука на челу Владе,па се нису пуно боље показали од партијски дошколованог месара.
  Понашаш се као да само ти знаш све,а други немају појма.Арогантно је то превише,а можда ту има и елемената суманутости величине.Спусти се мало човјече на земљу.Једно је теорија,а друго пракса.Причаш како је долар неуништив,а људи који имају милион долара су у двије године пали око 500 000 евра.Трећина им је откинута захваљујући слабљењу долара.Једно је то што си учио на Масаћушетсу,а друго оно што се дешава у реалности.
  И немој ми причати да је кућна економија наука.Волио бих да те видим како би преживио мјесец дана са 160 КМ.Навикао си ти на много више, и нека имаш,хвала Богу,али постоји нешто што се зове искуство.Ја сам се некад бавио воћарством,сам производио,сам продавао,сам направио пару.Колико ти имаш искуства у стварању нечег новог или млатиш паре само захваљујући препорукама које дајеш?

 73. Све што си сада исписао и мени адресирао, а посебно причу о економији и производњи, пошаљи оном друиду који те је водио и његовим насљедницима. Ја ти све вријеме говорим да њихова одвратна политика у духу Енвера Хоџе води деградацији српског народа и да људи овдје то морају одмах да схвате и радикално мијењају ствари, а ти онда своју фрустрацију пресипаш на мене. Сад сам ја крив и арогантан зато што су Срби доњи и сви их шакетају као врећу, је ли? Прст у око Америци, прст у око Енглезима, прст у око Њемцима, само смо ми паметни и знамо најбоље. Ено ти Грка, нису ништа мањи правослаци од тебе, него и већи, на граници су им Турци, али њихов пензионер лагано 1600 евра у џеп сваки мјесец и нико му не ставља нож под грло. Али њихова политика се не курчи. Руси се не курче, Кинези се не курче, али српски друиди хоће да се курче, па кад се добије по лабрњи – куку мајко.

  О односу валута нећу да пишем, и ти и остали имате књиге, па учите. Очигледно је да имате проблем јер не схватате разлику између инфлације и депрецијације, а ја вам то не могу објашњавати. No hard feelings. Ти ако знаш шта ће бити даље, ти онда продај доларе и купи евре и ето лаке зараде. Или још боље, купи руске рубље. Ту ћеш бити и духовно нахрањен.

 74. Ad hoc, 14.08.2011. 15:58:43

  „Све што си сада исписао и мени адресирао, а посебно причу о економији и производњи, пошаљи оном друиду који те је водио и његовим насљедницима.“

  Друже,упадаш у параноју.Нико мене није водио.Ја сам одрастао човјек,нисам овца.Ти ми говориш гдје води „њихова одвратна политика“,али избјегаваш да кажеш нешто о улози запада у свему.Ето,они јесу водили погрешну политику,али западне земље су зажмириле на највеће етничко чишћење у Европи,прогон Срба из Хрватске.Вјероватно си и заборавио када су Ватикан и Њемачка признале независност Хрватској и Словенији.Није ти чудно ни што Холанђани мирно посматрају дешавања у Сребреници.Ни Рачак као повод за посипање бомби по Србији.Ти сигурно имаш и оправдање за „хуманитарно бомбардовање,зар не.Луди Срби их изазивали.Нису им дали да отму српску земљу.А заборављаш да је Милошевић био представљен од истих тих зликоваца као миротворац.
  Кажеш „прст у око Њемцима“,а вјероватно ниси историју изучавао као монетарни систем,па не знаш да су Британци изрежирали „Боље рат,него пакт“ и гурнули Србе у пакао.Јесу то одрадили уз помоћ поткупљивих српских гњида,али такве можеш наћи у сваком народу.Погледај само Либију данас,па ДОС,Кандићку,Чеду и осталу гамад по Србији,па „наранџасте револуционаре“ у Украјини.Нашли су они и у Афганистану и Ираку послушнике.
  Ајде ми реци искрено,да ли би ти драже било да је Република Српска држава или оваква,шугава БиХ,насилно склепана,да траје вјечно?
  Само ти размисли колико твој извор финансирања утиче на твоје ставове,па ћеш бити сам себи јаснији.И запамти да ће те Зулкедин питати само за име,а неће га интересовати што си се залагао за мултиетничку.Њему треба Босна 100%,а ти му не требаш.

 75. @Ad Hoc

  Upravo skrecem paznju na uljudno ponasanje i postovanje drzave u kojoj zive. Niko nikoga ne moze i ne treba tjerati na ljubav prema necemu, pa ni prema drzavi

  Iskreno mi se ne svidja ideja da se svi muslimani u Srbiji istovjecuju sa „Bosnjakom“. Mi (bosnjaci) bi kao trebali da pripadamo istoj naciji iako pola njih niti su bili u Bosni niti im je korijenje iz Bosne sto nema logike. To bi bilo kao da se bilo koji musliman izjasanjava kao Bosnjak. Naravno uvazavam ono sto je prizanto a to je da su oni nacionalna manjina i da kako kazes znaju vise o Baseskiji ali bi mi bilo degutantno kad bi se odnosili prema svojoj zemlji kao Bosanski Srbi prema svojoj.

  Neupitno je da uvazavam i prava Srba u Bosni ne kao manjina nego kao konstitutivan narod ali me nervira taj degutantan nadasve primitivan odnos prema vlastitoj drzavi ( „drzavi u kojoj zive“ bi u ovom slucaju bilo pogresno napistati jer bi izledalo kao da su Srbi imigranti u BiH)

  Puno vise imamo ja i ti zajednickog nego ja i „Bosnjak“ iz Srbije

 76. Једите код Џоа, 14.08.2011. 13:58:14

  Ја сам мислио да се ради о човјеку који се представљао као Имортал раније на Фронталу, па сам га цијенио, али ово је можда и неко из Федерације. Онај ко се представља као „ад хок“ нема поштовања према људима који имају другачије размишљање и често прибјегава вријеђању.
  Могу потписати ово што си написао:
  „И запамти да ће те Зулкедин питати само за име,а неће га интересовати што си се залагао за мултиетничку.Њему треба Босна 100%,а ти му не требаш.“
  Ми, Срби смо овдје сметња у стварању државе по вољи једног народа. Несрећан сам што немамо на челу Републике Српске људе, који би нас економски ојачали, и учинили неуништивим у БиХ, што би нам подигло наталитет. „Ад хок“ је у праву да смо имали лоше политике и да смо добрим дијелом, захваљујући себи самима, дошли на ниво на којем смо, али ништа то није било без утицаја са стране. Волио бих ја да је остала СФРЈ и сви срећни у њој, али срушили су је и ЛАЖУ да желе БиХ равноправних народа. Имали су то у СФРЈ. Неколико пута смо и овдје на порталу позивани да одемо у Србију, кад је толико волимо.
  Нису ствари баш тако једноставне како се желе приказати. Баш ме занима шта би „ад хок“ урадио и како би се снашао у улози Радована Караџића 1992.године.

 77. rixadu, 14.08.2011. 23:59:15

  Не бих полемисао са вама из ФБиХ, али морате једном да схватите да је оваква БиХ силом формирана, да сте нас против наше воље отргли од Србије. Можњш бити заљубљен до неба, али кад те треба неће, џаба ти све.
  Добро си запазио да Бољњаци из Рашке немају везе с Босном и да је апсурд да су и они Бошњаци. Они су исто Срби, само Срби из Србије. Људи прешли на ислам, али су Срби. Шта мислиш шта је био Меша Селимовић? Србин, исламске вјероисповјести! Проблем је настао кад су се нације почеле поистовјећивати са вјером, па су нестали Срби исламске вјероисповјести и Срби католичке вјероисповјести. Једни су постали муслимани, а други Хрвати.
  Не требаш имати комплексе због тога, само требаш да схватиш да смо ми крвно везани народи и да је апсурд све што нам се дешавало.

 78. Ad hoc, 14.08.2011. 15:58:43

  Ено ти Борис Тадић се не курчи,па је довео заједно са својом камарилом Србију на ивицу пропасти,задужио је вишеструко више него Милошевић,а привреду упропастио скроз.Теби је сигурно добар.Објасни нам његову економску филозофију и докле ће довести Србију!

  drazen78bl, 15.08.2011. 00:02:54

  Мислим да превише имаш респекта према људима који налазе оправдање за своје финансијере и кад бацају бомбе по либијској,ирачкој,српској дјеци.И још нам се подсмјева како смо као сви заведени били.Њему сигурно нико није страдао у Јасеновцу или Јадовну.Рат је вјероватно провео под женином сукњом,па данас исмијава борбу српског народа за опстанак.Нас 1992. године нико није питао.Да се нисмо организовали,поновила би нам се ’41.
  БиХ јесте немогућа држава и сигурно да има рок трајања.Што краће,то боље.

 79. @drazen78bl

  Pa kad bi covjek zakljucivao po ovom tvom zadnjem postu ispade da si ti Bosnjak pravoslavne vjeroispovjeti jer ni ti nemas nikakve veze sa Srbijom:).. (osim jako mlaog broja)

  Sam si se uple0 u zamku..

  Mislim da je najbolje ostaviti njima pravo da se izjasnjavaju kao Bosnjaci a tebi i drugima kao Srbin… Na kraju krajeva ustavom je to zagarantovano a kad sam govorio o postovanju, ako vec nemamo kulturu postovanja onda postujmo zakon.. Toliko o tome. Ja postujem tvoje samoporedijeljenje i nacionalnu osvijestenost

  „Баш ме занима шта би „ад хок“ урадио и како би се снашао у улози Радована Караџића 1992.године“

  Ovo kao da je neko pitao tebe kako bi se nasao Willy Brant da je bio na mjestu Adolfa Hitlera 1941?!

  „требаш да схватиш да смо ми крвно везани народи и да је апсурд све што нам се дешавало.“

  Mi jesmo krvni narod (ako su i tvoji preci zivjeli u Bosni) i normalno je da ja i ti imamo vise zajednickog nego ja i Bosnjak iz Sandzaka ili ti i Srbijanac. Treba staviti tacku na 90te i okrenuti se jacanju ekonomije u BiH kako bi nam djeca zivjela po boljim standardima….

  Meni ne treba Bosna samo muslimanska jer ona to nikad nije bila….. Ti i ja imamo ista prava u njoj.. jedino se drugacije molimo Bogu….

 80. Једите код Џоа, 15.08.2011. 00:21:40

  Ja сам с дотичним господином имао коректну расправу на другој теми преије десетак дана. Није ме било неко вријеме, а данас сам прочитао расправе на овој теми. Твоја и његова полемика ме је и подстакла да му се обратим. Засметала ми је прозивка да смо 1992. године ишли за „друидом“, јер мене ниједна политика није завела, а увијек сам критички наступао према власти, јер је свака имала много мана. Цијеним људе који су организовали народ да нам се не понови погром из 2.свјетског рата, али никог не амнестирам за криминал или евентуалне ратне злочине. Ја мислим да се могло боље и више, да смо имали снаге да рат окончамо још 1992. године.

  Учите се другачијим ставовима! Не треба вријеђати нити скидати главу некоме што другачије мисли и пише. Биће ми драго да ме неко увјери да сам у заблуди у вези нечега, али требају ми аргументи,а не потцјењивање и увреде.

 81. rixadu, 15.08.2011. 00:26:45

  Човјече, знаш ли ти да су Срби прије два свјетска рата били већинско становништво у БиХ, и то изнад 50%, да је Мостар био српски град. Ко су били владари у Босни? Јесу ли Котроманићи били муслимани?
  Ја имам велике везе са Србијом и Црном Гором, јер су неки моји преци бјежали из Рашке (по очевој страни) и околине Никшића (по мајчиној страни) пред Турцима и на крају завршили овдје.

  „Treba staviti tacku na 90te i okrenuti se jacanju ekonomije u BiH kako bi nam djeca zivjela po boljim standardima…“

  Видиш, ја бих давно ставио тачку на 90-е, али ви нећете попис 2011-е, већ желите да живите по 90-им. Ваше власти се боје резултата пописа, јер би показао да Срба нема у Сарајеву или Мостару и тешко би било објаснити како су Муслимани и Хрвати протјеривани из Бање Луке и Приједора, а Срби добровољно напуштали градове у ФБиХ. Видиш да се не може формирати власт на нивоу БиХ толико мјесеци. Лош брак нас кочи да напредујемо. Дјеца не могу бити срећна у таквој заједници.

  СФРЈ је постојала и након отцјепљења Словеније. Алија Изетбеговић је могао да сачува БиХ у СФРЈ, али су му Амери (као и Караџићу) обећали да ће имати њихову подршку и гурнули нас све у пакао рата. Било би добро да се и „ад хок“ присјети како је по наговору америчког амбасадора Цимермана Алија Изетбеговић повукао потпис с Кутиљеровог плана и да схвати да је ситуација била мало комплекснија.

 82. Када се људи нормалног моралног става сударе са агресивном мржњом и презиром „без алтернативе“ једног егоманијака и социопате какав је овај „ад хок“ усташа, онда је немогуће водити полемику или остати равнодушан пошто су намјере у тој „расправи“ БОЛЕСНЕ и постављене од почетка у смислу лијечења и иживљавања…

  Овај дегенерик који је вулгарно фасциниран бруталном МОЋИ и НОВЦЕМ Запада, јесте неко из педерације, јер је тај психолошки профил, све што је рекао овдје и чиме се легитимисао, управо парадигматичан кроки српског изрода на крају двадесетог вијека. Свих српских изрода било потурчених, било покатоличених, или „поцрногорчених“ који су срушили једну земљу, ПОДАЛИ се вјековним освајачима до имбецилности, и непрестано оптужују нас „ДА НЕМАМО ПАМЕТИ“, „нисмо паметни“ па гурамо прсте у око силницима!!!B-)

  „Ад хок“ усташа, нескривени НАЦИСЛАВ, нема потребу да провјерава чињеницу или да ,недајбоже испитује морални став, он бјесомучно БОМБАРДУЈЕ „тврдњама“ које ми морамо прогутати јер ето, долазе са стране оног који је „паметан“ и зна се приклонити силнику који „шакета ко врећу“ онога који не слуша и не клечи на кољенима са отвореним устима!
  Женски аспект његове личности, односно његова педерастија, не дозвољава му да се сукобљава са неистомишљеником на нивоу чињенице и доказа, него дјелује хистерично, исмијавајући некакве „поразе“ и „митове“ нерационалне гомиле „коју воде друиди“…итд.

  Курвин син нема нити трунку поштовања према нама па покушава чак бити и духовит у своме сарказму! Он нам не говори да су један Принц Чарлс од Британије или Ђерђ Сорош, његов љубљени финансијер и гуру, УПРАВО ЧЛАНОВИ најмоћније илуминатске ложе зване „друиди западног…“ неког тамо курца-палца, не да ми се тражити по интернету и паламудити… Дакле, они сами себе називају „друидима“, а наш се НАРЦИСЛАВ изругује „српским друидима“!? Шизофренија!!!
  Кад затражиш од гада да ДОКАЖЕ неку своју тврдњу попут оне о кинеском финансирању американаца у циљу бомбардовања Србије, оглуши се к’о кучка!
  Он нас не прозива ЗА ЛАЖ, или за чињење злочина, него због тзв. „глупости“ и „неподаништва“ сили и неправди којој је он одан као пас и горљиво мрзи сваког оног који се насмије у лице дегенерицима „са западне стране“!:D
  НАЦИСЛАВ је као комарац заслијепљен неоном, он не разумије нас који смо критични према ђинђувама, шљокицама и ледерицама Запада, њему не пада на памет да се запита: „шта кад ми прође рок употребе?!“ Или: „шта ако се нађем на погрешном мјесту у погрешно вријеме?“
  Или: „Шта ако одрадим крваво прљав посао, а медији почну њушкати па постанем незгодан свједок?“ као ова група морнаричких „фока“ који су се „уловили и убили Бин Ладена“, а онда се СЛУЧАЈНО нашли сви у истом хеликоптеру који је опет СЛУЧАЈНО оборен од стране „талибана“, а који су експресно „побијени“. Мртва уста не говоре, ко с ђаволом тикве сади…
  То зна свака „балканска будала“ осим препаметног НАРЦИСЛАВА и балканске покондирене ТИКВЕ!http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/157577/Foke-koje-su-likvidirale-Bin-Ladena-misteriozno-ubijene

 83. Божо Чукеранац, 15.08.2011. 10:02:15 [11753]
  Када се људи нормалног моралног става сударе са агресивном мржњом и презиром „без алтернативе“ једног егоманијака и социопате какав је овај „ад хок“ усташа, онда је немогуће водити полемику или остати равнодушан пошто су намјере у тој „расправи“ БОЛЕСНЕ и постављене од почетка у смислу лијечења и иживљавања…

  Игнорисати пса? НЕма му веће казне… или престати коментарисати?

 84. @drazen

  “ Јесу ли Котроманићи били муслимани?“

  Kotromanici nisu bili muslimani vec su bili vladari Bosne. Vjera rimokatulici ali su bili Bosnjani… Danas na zalost malo imas nemuslimana u Bosni koji se nazivaju bosnjanima ili bosnjacima… ALi ne bitno dinastija Kotromanic je bila vladarska u Bosni i jak pecat udarila srednjovjekovnoj drzavi Bosni.. Nije Bosna nastala dolaskom Islama vec je dugo vremena imala tradiciju postojanja ravnopravno sa susjednim zemljama zapadno kao i istocno od Drine… Dinastija Kotromanica nema veze sa Srpkom istorijom nego sa BOsnom…. (osim sto su ponekad svajali podrucja zapadno od Drine, ili su nekad i suradjivali sa svojim susjedima..)

  Pa i Banja Luka je nekad bila vecinski muslimanska pa sta??

  Sad bi opet trebala biti jel?

  Nije bitno ko je vecinski. Banja Luka je uvijek bila u Bosni i to je nabitnije. Bosna je nekad bila u samostalna, pa pod turcima, austrougarima, SHS, JUgosalvija pa sad samostalna opet… nadam se da ce ovaj slijed nastaviti EU…

  Evo ti kakva je francuska bila nekad a kakva je sad… ali opet to je francuska

  http://www.trojka.rs/files.php?file=francuska_1959_124408864.jpg

  http://www.h-alter.org/img/repository/2010/07/vertical_thumb/francuska.jpg

  Poenta je na boju koze nekad i sad. Pa sad bi oni trebali postati rasiticka zemlja kao mi nacionalisticka….

 85. @drazen

  Moras shvatiti da je prije dolaska Turaka postojala srednjovjekovna drzava Bosna, dakle ne Srbija, (ili Hrvatska jer nas i oni svojataju). Postojala je jedna drzava koju pokorise Turci i unistise kraljevsku lozu. Ali to niu bili Srbi nego narod koji je ovdje zivjeo i krunisao svog kralja, ranije banove koji su bili BOSANSKI. Oni nisu bili muslimani jer Islam dolazi tek sa turcima ali ono najbitnije u cijeloj prici je ta da su Bosnom vladali krscani te je ravijali i unaprijedivjali shodno vremenu u kojem su zivjeli i suradjivali sa susjedima koji su ih okruzivali…

  Na zalost danasnji nemuslimani u Bosni nisu nastavili tu tradiciju te cak sto vise negiraju Bosnu.. Kotromanici ce okrecu u grobu…..

  Srbi i hrvati (kao nacija) su nastali kasnije, jako kasnije i ta prica o poturcivanju Srba u 15 stoljecu je van svake pameti….

 86. Препоручио бих један видео који је радио човјек из Бање Луке:

  http://www.youtube.com/watch?v=sw9N7z8sof0

  Посебно обратите пажњу од 11. минуте на причу о национализму (патриотизму), и послије тога, о циљевима друштава која имају за циљ формирање „свјетске владе“. Колико год била теорија завјере, све се у милиметар поклапа са оним што нам се дешава.

  Препоручио бих свима да погледају и друге радове на тему Француске и Октобарске револуције, 1. и 2. свјетског рата,…

 87. „Oni nisu bili muslimani jer Islam dolazi tek sa turcima ali ono najbitnije u cijeloj prici je ta da su Bosnom vladali krscani“

  Ваша сва историја почиње од ОСМАНЛИЈА! Ту је ваш несклад, и то је ОНО што вас јебе. Негирање постојања СРБА на овом простору аутоматски вас ДИСКРЕДИТУЈЕ. Иначе ове приче које ти причаш никад али никад ниједан историчар прије рата није забиљежио јер су НЕАРГУМЕНТОВАНЕ. Ви негирате и чињеницу да се Котроманић крунисао у Милешеву по ПРАВОСЛАВНОМ обичају!

  У оној Југославији тек 1968 или 1972 захваљујући Џемалу Биједићу добили сте велико М услимани, до тада су вас писали са малим м.

 88. „Tvrtko Kotromanic se krunisao za kralja Srba, Bosne, Pomorja i Zapadnih strana na grobu Svetog Save u manastiru Mileseva. Krunisan je po pravoslavnom obredu, iako je bio katolik. Da bi istakao jednorodnost dinastije Nemanjica i Kotromanica, Tvrtko stavlja ispred svog krstenog imena i ime Stefan, sto znaci „vencani“ (onaj koji je krunisan). U ovoj povelji Tvrtkovo ime Stefan se istice veoma cesto (pogledati recimo poslednju rec u prvom redu), kao sto se u povelji cesto istice srpska zemlja ili Srblje kao jedina etnicka odrednica. Na primer u petom redu Tvrtko jasno istice poreklo „roditelja mojih gospode srpske“. Isto tako, na dnu povelje, na desnoj strani, je ogromnim slovima istaknuto, na prvom mestu – kralj Srba.“

 89. Срби и Хрвати настали касније? Човјече, Срби су 1219. године добили аутокефалност Српске православне цркве, имали владајућу династију. Вукан Немањић је владао Зетом, српском земљом и ово што данас имамо око црногорске нације јесте подвала, као и за Босну. Шта ћемо са Захумљем, Ерцеговином? Јесу ли и ту били Бошњаци?
  Србе Порфирогенит помиње још у 10. вијеку. Данашњи Бошњаци, до рата Муслимани, су мјешавина свега и свачега. Комшија од мог дједе се презивао пашалић, и он је трвдио да зна да су поријеклом Хрвати. Много више их знам што знају тачно своје српско поријекло. али генерално имате причу да сте Богумили. Богумили нису народ, него вјера. Сигурно јесте да је велики број њих прешао на ислам, али и огроман број Срба и нешто мање Хрвата. И није ни то проблем. Проблем је што се од себе не може побјећи.
  Кад схватите да сте крвни сродници Србима, биће мање мржње, која је парадоксална.
  Мехмед-паша Соколовић је брат патријарха Макарија Соколовића. Колико знам, није Богумил.
  Кад бисте се вратили на православље, могли бисмо сви срећно живјети у БиХ уједињеној са Србијом и Црном Гором. Никад није касно да се исправе грешке.

 90. Писање суманутог папкара Божидара јесте увесељавајуће, али га даље коментарисати губи сваки смисао. Јадни малоумник се сатра да схвати како Кина финансира америчке походе, али није то лако кад су знања на нивоу заосталог црквењака из средњег вијека. Божидаре, убједљиво си највећи глупан овог портала, а такав си сигурно и у реалном окружењу у којем се налазиш изузев кад се распојасаш под шаторима. Шаторска публика је твоја мјера, крезубане.

  buddha, веома си му сличан, али си за разлику од Божидара и досадан.

  Дражен: „али западне земље су зажмириле на највеће етничко чишћење у Европи,прогон Срба из Хрватске.“

  Да те ја питам: зашто се десило ово горе? Кад себи на то питање одговориш на тачан начин, а не средњевјековним бајкама о златним кашикама и небеском народу, тада ће ти бити много лакше. То је кључно питање, како су се на челу српске политике нашли идиоти који су српски народ по први пут у историји одвели на губитничку страну????????? Како?????? Иначе, у тебе постоји та нека црта романтизма из деветнаестог вијека која вјерује да је овај свијет цијели лош, а само смо ми добри, али то ти нема упоришта у реалности. Покушаваш проблеме 21. вијека да рјешаваш позивајући се на моделе из 1938. Чим прије се тога ослободиш, то ће ти прије бити боље. Кога боли она ствар што се теби не свиђа распад Југославије и настанак нове Босне? Кога боли она ствар што би ти волио да је Русија најјача на свијету? То што би ти волио, онај ко се пита о глобалној политици не јебе ни за суву шљиву.

  Затворити се у себе као некад Енвер Хоџа, не признавати нову реалност свијета, пријетити западу бомбардовањем Рима и Лондона, мислити да се може стати на пут Англосаксонцима који су ломили кичму свима од Наполеона, преко Хитлера до совјетске империје и то у тренутку кад им је снага била на апсолутном максимуму, могу само малоумне будале. Политика Милошевића и његових сљедбеника у Босни је била малоумна. Ту нема никаквог али… То је била малоумна политика, једнако као што је овај Божидар сада малоуман. Водити малоумну политику против нечег најјачег што је свијет икад видио, а надати се добром исходу и чудити се што сада копамо по муљевитом дну без иједног излаза је бесмислена контрадикторност. Исто тако се цијелом свијету чуде у још само неколико тачака: Сјеверна Кореја, Бурма и можда Венецулела. И они мисле да су најпаметнији и да могу сами. Сви остали желе добре односе са најјачом силом. Контру ударају само будале. Кад контрираш најјачем, све остало су само посљедице. Ко воли, нек изволи! Само без кукњаве и жалопојки послије пораза!

  Ко зна, можда Срби и растуре нови свјестки поредак и они завладају свијетом. Кад видим перјаницу Божидара, ја у то ипак посумњам.

 91. buddha, 15.08.2011. 10:22:02

  Слажем се…:D Са првим приједлогом.

  rixadu, 15.08.2011. 11:06:59

  Усранду! Али ти ниси:normaalan !!!
  Твоја сладострасна подјебавања тобож „воспитана и уљуђена“ на првом, простом и писаном нивоу досад нису имала конкуренцију!B-)

  Досада, док овдје није треснуо успутни НАЦИСТА без отвореног падобрана. Равно на тврду усташку тикву!!!:D:D:D

 92. Ad hoc, 14.08.2011. 10:17:31

  кхмм..лијепо си ти сјуфко ту неолибералну питу од гована, реалност исту видимо само различитим погледима. Мене не интересује хоће ли пропасти финансијски центар у Лондону, или хоће ли пропасти она стрвина од сједињених држава, чак шта више равнодушан сам према томе, све да гори не бих је ни попишао да је угасим!
  То што се по Лондону и ВБ масе попале за тили час, више говори о стању њихове нације, а твоје флоскуле да су то „пакистанци“, „мохиканци“..к..ци, палци, па ко је њих утјеро у тај комонвелт? Нису они добровољно постајали њиховом колонијом, а кад су их „британци“ једном усвојили, онда се не могу одрећи наслеђа бивших колонија, јер је то био степен цивилизације тада, зашто не би био и сада када су им ти колонисти дошли у извориште колонијалне силе, Лондон!
  Или се то одавно зове само ксенофобија!?

  Све друго што се нас тиче, ако си читао ја сам највише писао (част Дражену, он је више од мене писао) против овог ђавола што је на челу РС и он је одговоран за ту нашу економску слику, највише!
  Одавно је ово ђавоље двориште, а нама лопта отишла на трешњу, е ту се нашао онај ђаво из лакташа са причом да је једини он зна скинути и од тада уби јадно дрво покушавајући скинути лопту, а никако му не иде!

  Сад из тога што ти изводиш неки алиби закључак, за све је крив друид са слике мог аватара, објасни процес? Како је он крив? Како је то он гурао прст у око америци и британији?
  Јел зато што се није придружио оним што су рушили устав бивше заједничке домовине и њене институције и свој народ својом политиком добровољно сводио на националне мањине у неким будућим-бившим клеро фашистичким државицама!?
  Шта су његове пјесме које је писао, људи са којима се дружио имали против ВБ или америке? Да нисмо можда са Радованом избацивали пароле „доле америка!“, „смрт краљици британије“?
  Јесмо ли можда позивали у рат против америке, британије?
  Јесмо ли ми бацали бомбе на њихове градове и мостове?
  Шта би по теби био тај апгрејд у односу на онај период између два сјетска рата, кад смо били уз Британију, а изгинули ко љеса по логорима у ЈАСЕНОВЦУ и другим стратиштима? Јесмо ли тад били руку под руку са истом том британијом, а прошли смо катастрофално!
  Па ето и ако нисмо овај пут били руку под руку са њима, боље је, бар смо избјегли нови ЈАСЕНОВАЦ и остале голготе које су нам спремали исти они који су спровели и тада пут у независност хрватског пућанства без српског реметилачког фактора!?

  Од 1995 спустили смо гард, спустили оружје, прихватили њихова правила игре, прихватили њихове високе и ниске представнике, и јесмо ли добили тај очекивани апгрејд у било ком смислу!?
  Ја првенствено мислим на свој народ, а највише ме изнервира кад неко каже у односу на регион, па јбт, ако је у региону лоше, није нашом кривицом, зашто ми сами од себе не би учинили да нама буде боље? Зашто не би постигли бар толико да и овој мојој „планинчини“ тече живот достојан човјека, нити тражим да ми буде као лондонцу, и не желим то, да желим отишао бих тамо, нек нама овдје буде онако како треба и како желимо да нам буде, ма како то било или изгледало?
  Најмање ће мене одавде из „планине“ болети патка хоће ли Кина и америка правити заједничку стратегију, да ли ће Грци банкротирати или ће држати тих 1600 евра пензије, да ли ће талијани и шпанци избјећи банкрот, нити било шта од тога..једноставно савршено ме заболи, а да им се ја нешто дивим, не желим и нећу и немам за шта!

  Кад американци доведу припаднике ал-каиде на гроунд зеро, да обиљежавају скупа са њима рушење торњева и истим талибанима се ти исти американци извине што су им гурали прст у око, па су им ови у бесу срушили та два небодера симбола америчке погрешне политике, е онда ћу и ја прихватити да смо и ми гурали прст у око американцима па су они у бесу рушили наше куће, мостове, фабрике,..убијали дјецу и цивиле, правећи „колатералну штету“!?

 93. Кад „малоумна“ политика групе „малоумника“ оствари ПРВИ ПУТ у повијести од краја петнаестог вијека – господо усташе, обрезано цвијеће и остали НАЦИ ФАКОВИ, Српску државност западно од ријеке Дрине, а противу воље и силе „Англосаксонаца који су ломили кичму и бла бла-трућ“…
  онда не можемо овако „малоумни“ а да не осјећамо понос „што нам надима груд'“!!!:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

  А све успркос и противу „металних киша“, „немоћних Русија“, гурања прстију, педерастих савјетника код куће и окружењу…

  То могу САМО СРБИ, постати свјетска тениска ВЕЛЕСИЛА уинат СВЕМУ и свима!!!

  Шта бисмо све и кога бисмо све понабијали на неомашћено коље да још нисмо „малоумни“… Недај Боже…!B-)

 94. rixadu, 15.08.2011. 11:06:59

  Ко бре теби дрма кавез? по чему си ти достојан да закучиш и слово на овом потралу? хвалиш се да не знаш ко је Његош? хоћеш да ти аплаудирамо одавде? хммм..добићеш аплауз иза ушију! хоћеш од администратора или од нас учесника? свеједно!

 95. Ad hoc, 15.08.2011. 12:57:05

  Пријатељу, превише поједностављујеш ствари.
  Понављам ти да су Ватикан и Њемачка први признали отцјепљење Хрватске и Словеније. Католичка црква је финансијески веома моћна. Циљ сваке религије јесте ширење. Оно што смо имали у задњем рату јесте континуитет онога из 2.свјетског рата. Католичка црква се шири према истоку. Хрватска је истријебила и протјерала православно становништво и свела га на безначајан проценат.
  Не мислиш ли да је то било могуће увлачењем српских челника у причу? Слобо је био банкар у Америци. Мислим да су и он и Караџић били амерички играчи Запада. Они желе да контолишу власт у свакој држави, али са роком трајања. На крају све своје „савезнике“ „пусте низ воду“. Сјети се само краја Милошевића, Караџића, Плавшићке, Гадафија,… Да су жељели, могли су зауставити рат још 1991. године. Али њима је одговарало да се распадне СФРЈ, како би могли данас за шаку долара експлоатисати наша природна богатства. Ти не желиш да причаш о неоколонијализму. Ти не желиш да признаш да је Борис Тадић више уништио српску привреду у миру, него Милошевић водећи ратове, да су Србија и Српска далеко више задужене данас након дугогодишње владавине „демократске власти“. Погледај примјер Грчке, чије пензије хвалиш. Данас траже од њих да продају острва, водоводе, електопривреду,… Ми смо такође на прагу дужничког ропства и сутра ћемо морати дати нашу електропривреду и воде, руднике и обрадиву земљу.
  Јеси ли примјетио да Џорџ Сорош купује руднике угља на Косову? Да је одавно „бацио око“ на Трепчу? Мислиш да је све случајно? Да је независност Косова бесплатна? Ко мислиш да контролише производњу и транспорт хероина од Авганистана преко Косова ка Западној Европи.

  Питам Те поново шта би Ти учинио да си био на мјесту Радована Караџића и Слободана Милошевића? Како би сачувао народ од новог геноцида? Како би задржао Косово у саставу Србије? Како би добио Републику Српску?
  Ја сам дубоко свјестан слабости и мана и једног и другог. Нисам их готивио као велика већина, јер сам био свјестан да захваљујући шверцу и трговању с противничком страном можемо изгубити све. Рат се могао добити на почетку, војно, без иједног злочина. Али данас се питам, да ли је то све било могуће уз тадашњу политику свјетских моћника? Сигуран сам да је и њима одговарало да такво стање траје.
  Већ сам Ти писао да ништа није случајно, па тако ни српска политика, која је увијек била под неким утицајима, најчешће Британије. Зар Ти ниси сконтао да су у злочину у Сребреници и Ахмићима прсте умијешале и стране обавјештајне службе? Мислиш ли да српска ДБ није била под утицајем ЦИА, као и већина обавјештајних служби малих држава?
  Чисто сумњам да би неко пустио Србе да се „размашу“ на крају 20. вијека. Све је то представа. Милошевића и Караџића су потрошили, па их „пустили низ воду“. Касније је Плавшићка била у улози Андрићеве Аске, играла како им је одговарало, и на крају, зна се.

 96. Ево поново, па погледајте од 11. минуте зашто некима смета национализам (патриотизам), који није исто што и шовинизам, зашто им смета породица, приватни посједи,… зашто нас уводе у дужничко ропство. http://www.youtube.com/watch?v=sw9N7z8sof0

  Колико сам схватио, ти си да се покоримо и уживамо у ропском положају, да своју струју сутра плаћамо 200 КМ по домаћинству, своју воду пијемо по 50 КМ мјесечно.
  Нити мрзим Енглезе, Нијемце и Амере, нити превише волим Русе. Политика је интерес, а не љубав. Треба се окренути земљама БРИК-а, а не Западу, који лагано тоне.

  Скоро сам имао једну расправу са мадим интелектуалцима, и један од челних људи омладинских организација ме убјеђује да је добро што се задужујемо и улазимо у дужничко ропство, јер ко се томе успротиви, бива бомбардован. Значи ипак „БОЉЕ РОБ, НЕГО ГРОБ!“.
  А гроб свакако слиједи, јер не можеш стварати дјецу у сиромаштву и радећи за робовласника од јутра до мрака за кору хљеба.

 97. rammstein, 15.08.2011. 13:29:29

  Каже најподмуклија усташина којој је титула одузета доласком успутног усташе:

  …“jer njegovo tendenciozno vrijedanje i nazivanje svakog nesrbina na ovom forumu ustasom samo steti vasem portalu jer ostavljate sliku da je ovdje dozvoljeno vrijdjati druge i drugacije a to je imidz koji danas niko normaalan ne zeli..“

  Како неко може знати ко је овдје несрбин???! Како неко може овдје увриједити „персону“, лик, име и презиме, кад се овдје куцкају АНОНИМНИ КОМЕНТАРИ?!

  Анонимни коментар РЕАГУЈЕ на анонимни коментар, тј. на САДРЖАЈ написаног!:-o
  У овој врсти комуникације само СТАВОВИ уобличени у реченице и можда понеки лапсуси, типфелери МОГУ да одају персону која стоји иза и његово тренутно ментално стање!
  Ево, овај „Усранду“ се сваки пут открива гомилом бесмислица и гомилом правописних грешака. Ја тада знам да сам му помјерио гузицу!B-)B-)B-)

  Овај ад хок НАЦИСЛАВ је тежи случај…
  Али и један и други ставовима које бране и „логиком“ коју промовишу а која је РЕВОЛУЦИОНАРНА и на трагу свеопште логике међународног права, поретка и односа на почетку 21. вијека, веома утичу и као што рекох, благотворно дјелују на ОТВАРАЊЕ ОЧИЈУ ЈЕДНОМ ЗА СВАГДА сваком Србину који није још продао име и вјеру за вечеру, коме је миран сан и чист образ ВАЖНИЈИ од дебелог цријева!x-(

 98. @drazen

  Ali Drazene imas bana Stjepana Kotromanica koji se nazivao BOSNJANINOM i to tad 1332 godine nije bilo sporno. Ja necu da negiram postojanje Srba (i Hrvata u Bosni) pa nisam ja maoumnik!

  Ali pogresan je stav da su Bosnjaci poturceni Srbi. Takva mitomanija je i dovela do fasistickog odnosa prema muslimanima u ovom zadnjem ratu. Pa sam Mladic je prije pocinjenog genocida u Srebrenici rekao da se ide osvetiti dahijama. Pa covjece on pobi jedan cijeli narod zbog nekakve osvete dahijama a ljude koje je pobio ne mogu se ni bioloski povezati sa tim dahijama….

  Poenta je da su u Bosni zivjeli i vladali ljudi koji su njegovali Bosnu a nisu bili muslimani. To danas nije slucaj. ti isti danas vise vole susjedne drzave nego svoju i zemlju svojih predaka.

  Ne zelim da udjem u rasprave o tome koje vjere je bio prvi covjek ali skrecem paznju da diskriminacija drugih bosanskih naroda je vidi fasizma na cijim temeljima se i desio i genocid u Srebrenici a i drugi zlocini.

  Nisam da se pokorimo nego da prvo rijesimo neke stvari u Bosni;

  Ja priznam tvoje pravo da se izjasnjavas kako zelis ali ti moras meni to pravo priznati a ne kopati po istoriji cije je tumacenje u najmanju ruku sumnjivo i isrivljeno… Samo tako cemo krenuti ka boljem a ovoj Bosni i Hercegovini skinuti imidz „nacionalisticke i zemlje konfliktnih, ratobornih ljudi.

  Pokazao sam ti sliku francuske repke nekad i sad pa ako oni nemaju problem sa rasama zasto mi imamo problem sa nacijama!? Samo jer smo primitivni

  Nemoj krenuti stopama ovog Boze primtivca ciji su stavovi puni fasizma i diskriminacije….

 99. Божо Чукеранац, 15.08.2011. 13:52:15

  Тачно тако, да ли се нечија мантра мијењала од почетка претпрошлог вијека до сад? Немамо више морално право да будемо црвенкапице, а они курјаци, а свако ће се најбоље препознати у овоме:

  Ђе је зрно клицу заметнуло,
  онде нека и плодом почине.
  је ли инстинкт ал’ духовни вођа,
  Овде људско запире познање!
  Вук на овцу своје право има
  ка тирјанин на слаба човјека.
  Ал’ тирјанству стати ногом за врат,
  довести га к познанију права,
  то је људска дужност најсветија!

  Мед за уста и хладна приоња,
  а камоли млада и ватрена!
  Слатка мама, но би на удицу:
  Пиј шербета из чаше свечеве,
  ал’ сјекиру чекај међу уши!
  Страх животу каља образ често;
  слабостима смо земљи привезани,
  ништава је, него тврда веза.
  Али тице те су најслабије
  лови свјетлост лисичијех очих,
  него орла кријући гледају.

 100. Немам снаге одговарати на све глупости које се овдје могу наћи у изобиљу. Ево шта мене ипак интересује,

  Дражен: „Треба се окренути земљама БРИК-а, а не Западу, који лагано тоне.“

  Како замишљаш окретање земљама БРИК-а? Треба се женити Бразилкама или прећи на руску рубљу умјесто евра или наше програмере послати да раде на индијском тржишту или увести безвизни режим са Кином? Шта конкретно?

  И,

  Рамштајн: „Зашто не би постигли бар толико да и овој мојој „планинчини“ тече живот достојан човјека“

  Док се и најзаосталији дијелови свијета који су схватили да од затварања нема ништа и да се треба укључити у све јединственије свјетско тржиште подижу, ти пропадаш. Имаш два крајња објашњења: „Цијели свијет се због неког мистичног разлога окомио баш на тебе“ и „У дугом низу година си погрешно поставио своју политику према свијету“. Божидар би изабрао прво објашњење, а ти?

 101. Ad hoc, 15.08.2011. 14:38:05

  Добро бре човече, ајд’ да кажем наслијепо и ја сам ЗА, али за шта конкретно? Да будемо економска колонија неком другом љепшем и паметнијем од нас? Зашто?
  Зато што је наша лопта отишла на трешњу, а ми и даље наслијепо хоћемо да играмо ту тржишну утакмицу са свима!?
  Нисам и не могу бити слијепи пратилац нечијих интереса, да ли ти интереси преовладавају већином америчким, британским, руским, кинеским, јапанским,… па ваљда мајку му имамо и ми неки интерес, ако не тражимо превише!?

  Ова порука је универзална, а сад дал’ писана у десетерцу, петерцу, шеснаестерцу,..свеједно, порука је битна, а стил је мање важан! Порука је СЛОБОДА, она универзално нема цијену не може се ни купити ни платити, њој или припадаш или не припадаш, друго ништа не постоји изван тога!

 102. „Добро бре човече, ајд’ да кажем наслијепо и ја сам ЗА, али за шта конкретно?“

  Ти си низашта. Ништа ћеш и добити у наредним годинама. Али нема везе, немој да бринеш. Ту су ти под једном руком слобода, а под другом десетерци из 19.вијека. Више ти и не треба.

 103. „Док се и најзаосталији дијелови свијета који су схватили да од затварања нема ништа и да се треба укључити у све јединственије свјетско тржиште подижу, ти пропадаш.“

  Под Милошевићем смо били затворени и усагласили смо се да то није било добро. Али не можете рећи да смо у задњих 10 година затворени према свијету, а данас се у Србији и Републици Српској живи горе него за вријеме Милошевића и санкција, који је истовремено и водио ратове. Ови данас нису способни ни жито за народ да произведу и данас је много више глади него за вријеме Милошевића.
  Отварање тржишта и јесте фора да неоколонијалисти „поклопе“ мале економије. Оно што је вриједило, они су купили за мале новце. Данас нам дају безвриједне новце за кредите уводећи нас у дужничко ропство помоћу својих људи на челу Србије и Републике Српске. Европска унија није никаква срећа за мале народе. Она јесте облик неоколионијализма. Ја сам увијек био да се од ЕУ репише све оно позитивно и примјени код нас, али да ЕУ не смије бити императив и без алтернативе. Ти заступаш ставове неоколонијализма, слобода ти није битна. Упорно одбијаш да нам напишеш шта је то Србији добро донио Тадић, а Републици Српској Додик, проводећи политику неоколонијалних сила. Шта нам је донијело отворено тржиште? Колики нам је спољно-трговински дефицит са земљама Запада?
  У земље БРИК-а се може извести храна с ових простора. Могла би још лакше у ЕУ, али ЕУ је створена да Швабо прода нама своју робу, а не ми њему. Запиташ ли се икад зашто се српско воће не пласира на тржиште ЕУ, кад имамо јефтинију радну снагу и квалитет? Опет си циничан у односу према земљама у успону. Наша географска близина земљама ЕУ може довести бројне инвеститоре земаља БРИК-а, који би овдје производили робу за тржиште ЕУ. Само што ми имамо на власти оне који су постављени од Запада и то је немогуће.
  Твој лични интерес те чини пристрасним и за новац си спреман љубити онога ко је сипао бомбе по српској и ко то данас ради либијској дјеци. Увијек ћеш наћи оправдање за оног ко ти даје новац, али постоје људи код којих није све на продају.

 104. Велика ти је заблуда да је глобализација уништила мале привреде. Уништене су оне привреде и нације које су покушале да се затворе и одупру глобализацији. Индија и Кина су ти примјери како глобализација може да подигне оне који су били у блату и муљу неколико вијекова уназад. Промјене нико никад није успио да заустави. Управо је један од унутрашњих проблема са којим се данас суочавају САД њихов покушај затварања према осталом свијету. Ако не схвате да гријеше покушавајући зауставити улазак капитала и људи из вана у САД, почеће да падају. Али до њиховог пада још много воде ће проћи.

  То што причаш о ЕУ није тачно, јер се не слаже са реалношћу. Срби немају куд него у ЕУ. ЕУ је свуда око нас, а ми нисмо Швајцарци да бисмо се могли курчити. Има бизона који кажу да треба у Руску Федерацију, али је то толико глупо, да не вриједи ни полемисати о томе. За такво нешто би се могао залагати само мозак у Божидаровој глави.

  Тадић и Додик нису баш примјер неке посебне бистрине кад је народна политика у питању (за свој џеп су ипак јако бистри и ја то поштујем, док имају волова за возање, само нека деру). Није њима потпуно јасно шта треба радити глобално. Мало причају о ЕУ, па мало призивају Русију, па Кину. Највећи проблем није што су дезоријентисани, већ што углавном лажу. Па је ли неко мисли да ћемо ми навући Кинезе и преварити их за неку велику лову? Брацо мој, зна се како Кинез долази. Да ти кредит који касније враћаш са каматом, па ти још каже – мораш да запослиш кинеске компаније на пројектима. Нема ту мрдања. И то је потпуно у реду. Узми или остави. Ми хоћемо да неко дође и да нам паре, а да му ми постављамо услове. Опрости се са том илузијом. Ми смо један јако мали и јако безначајан и сиромашан народ. Нисмо се на вријеме уклопили, па сад нам ваља или скинути гаће или уживати у слободи са 100 евра пензије и 50% незапослених. Али онда послије нема цмиздрења као да смо какве пиздурине. Рећи ћу ти и до када ће овај систем животарити. Све док буде за продају онога што је Тито оставио и док буде џепарца од ових што одоше на мрски запад, па тамо могу да зараде и да пошаљу биједи што је остала код куће. Кад то пресуши, онда ћеш тек видјети помажу ли десетерци и понос.

 105. Још си овдје дегенерињо???! Ниси одјеб’о са овог портала гдје ти се ништа није примило, нико те не јебе, нису те „папкари“ прихватили за економског гуруа, ниједан упљувак ти неће „убацити црва“ – сви су се посушили!B-) А ти више немаш снаге?

  Шта је за рећи? Јел’ ред бул или кокс?!:-o
  Чиме се груваш НАЦИСЛАВЕ?!

 106. Реџо ово је проблем http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0 одреци се Алије Изедбеговића и његове Исламске деклерације…

  Божо Чукеранац, 15.08.2011. 21:22:38 [11793]
  „Чиме се груваш НАЦИСЛАВЕ?!“

  Њега црње грувају у пак, а чика Ђерђ му редовно „прди у вену“ 😉

 107. @budha

  Nemam se ja cega odreci kad ja nikad nisam bio za islamsku Bosnu ali evo da tebi bude jasnije; odricem se islamske dekelracije i islamizirane Bosne.

  Bosna i Hercegovina pripada svim njenim gradjanima bez obzira na vjeru!

  Eh sad kad bi se ti odrekao ljudi osudjenih za ratne zlocine poput Mladica ili Karadzica..

  Pa da se onda okrenemo pravljenju drzave Bosne i Hercegovine podobne za sve njene gradjane….

 108. Ad hoc, 15.08.2011. 19:41:12

  „Велика ти је заблуда да је глобализација уништила мале привреде. Уништене су оне привреде и нације које су покушале да се затворе и одупру глобализацији. Индија и Кина су ти примјери како глобализација може да подигне оне који су били у блату и муљу неколико вијекова уназад.“

  Индија и Кина нипошто нису мале привреде, а подигли су се из блата, јер имају најјефтинију радну снагу. Срби нису јефтина радна снага чак ни у европским оквирима. Можда ће их нужда натјерати да то постану. Некима је сметала извозно орјентисана моћна војна индустрија СФРЈ, а данас је нема. Велики не трпе конкуренцију. Отварање тржишта је Србима донијло само већи спољнотргвински дефицит. Нисам за затвореност, али сам за реципроцитет.

  „Срби немају куд него у ЕУ.“

  Зар ми морамо бити чланица ЕУ? Зашто не бисмо без обавеза и ради нашег добра преписали све што ваља, усвојили све квалитетне законе и стандарде, и исте примјењивали? ЕУ је за мене неоколонијални пројекат и сигурно да постоји ради интереса Њемачке, Британије и Француске, а не ради интереса Срба, Румуна и Бугара. Да ли чинимо гријех, ако попут Норвешке, не желимо да будемо у саставу ЕУ, која ће нам одређивати цијене меса и струје по својим стандардима. Вјероватно знате какво је стање данас у Словенији, која је биал у огромној предности над свим другим екс СФРЈ републикама. Имају веће плате, али имају много веће трошкове живота (струја, плин, телефон,…). Погледајте колико је пао животни стандард у Бугарској након уласка у ЕУ.

  „Брацо мој, зна се како Кинез долази. Да ти кредит који касније враћаш са каматом, па ти још каже – мораш да запослиш кинеске компаније на пројектима. Нема ту мрдања. И то је потпуно у реду. Узми или остави. Ми хоћемо да неко дође и да нам паре, а да му ми постављамо услове. Опрости се са том илузијом.“

  Ја познајем наша негативна искуства у овом смислу са ММФ-ом, Светском банком и Европском банком за обнову и развој. Кредите враћамо с каматом, а они нам одређују да морамо да крешемо трошкове на социјали и борачким примањима. При томе им не смета ако се кредитна средства троше за нереално високе исплате пренатрпаној администрацији. И није као код Кинеза „узми или остави“, већ имају овдје своје послушнике који нас задужују изнад дозвољених граница, бацају тај новац у бунар и уводе нас у дужничко ропство. Власницима тих банака и јесте циљ да не можемо отплатити дуг и да постану власници наших природних ресурса.
  Треба разликовати и ситуацију кад неко ДАЈЕ и ПОЗАЈМЉУЈЕ новац. Нама нико не даје новац, него нам позајмљује. А није му проблем да га дијели свим државама, кад има штампарију, па за безвриједни папир на крају постаје власник националних богатстава. Не ради се о завјери против Срба, већ то раде цијелом свијету. Чак се може рећи да су и Американци жртве у цијелој причи.

  „Нисмо се на вријеме уклопили, па сад нам ваља или скинути гаће или уживати у слободи са 100 евра пензије и 50% незапослених.“

  Борис Тадић је „скинуо гаће“ и „уклопио се“, али су му пензије и даље 100 евра и незапосленост близу 50%. Нема ни слободу нити теби толико битан новац.

  „Све док буде за продају онога што је Тито оставио и док буде џепарца од ових што одоше на мрски запад, па тамо могу да зараде и да пошаљу биједи што је остала код куће. Кад то пресуши, онда ћеш тек видјети помажу ли десетерци и понос.“

  Овдје дијелимо мишљење, с тим да Запад није мрски нити је ксенофобичан према радној снази која му је потребна. Моја струка је добродошла на Западу и није им проблем ни да ме плате јако добро, али је овдје проблем односа према малим народима, малим економијама, проблем неоколонијализма, експлоатације туђих природних богатстава. Енглези вијековима живе као паразити и не желим да им се дивим. Гдје би били данас да нису користили силу вијековима?
  Ја не могу бити срећан ако је око мене биједа, ма колико да имам нвца и богатства. Моја је жеља да имамо пристојан стандард, јер нас нема много и имамо нека природна богатства. Мало нам недостаје за срећу. Међутим, показало се да циљ западних сила није просперитет народа на територији екс СФРЈ. Борис Тадић и Милорад Додик су људи по њиховој мјери. Зашто преко њих, послушника, нису донијели благостање, већ се ради контра. Све екс Ју државе су преко 10 пута више задужене него бивша држава.

 109. Реџо ово је проблем http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0 одреци се Алије Изедбеговића и његове Исламске деклерације…

  Божо Чукеранац, 15.08.2011. 21:22:38 [11793]
  „Чиме се груваш НАЦИСЛАВЕ?!“

  Њега црње грувају у пак, а чика Ђерђ му редовно „прди у вену“ 😉

 110. Ad hoc, 15.08.2011. 15:46:34 [11785]
  „.. а под другом десетерци из 19.вијека. Више ти и не треба. „

  Ма тако је бре, шта ће нама неки тутумраци из 19 вијека!? јок море!
  Шта тај Његош, Тесла, Пупин,..како они могу бити мудри људи, тамо из прошлог стољећа? а још Срби!? кхммм..тај Тесла, нешто дрвио о електромагнетним таласима, а никад даљински управљач није видио, да јесте знао би да је то просто ко пасуљ, кад ‘оћеш 1 притиснеш 1, кад зажелиш 2 само притиснеш 2, волуме+…-, проста ствар, а он измишљо топлу воду!? И право су имали американци што су га покрали до голе коже, он је сам за човјечанство желио дати све, па све су му и узели и име му краду и данас!
  Његови трансформатори, кога данас брига, ти кад хоћеш струју само притиснеш пуљку и сијалица шљашти!?
  Шта је требао Моргану његов бежични пренос енергије? Зато и дан данас, трошимо огромне паре на далеководе, јер не умијемо да протумачимо шта је тај тутумрак хтио да осмисли!
  а и Његош, то само повлаштене нације могу имати, Достојевског, Гетеа, Холмса, Хемингвеја, Ремарка,…гдје ми Срби смијемо имати свог поету свијетске класе!?

  јбт сунце, одох у 19 вијек, смјеста, боље него слушати неолибералну сплачину из првобитне заједнице хомосапијенса, пука сила(буздован-ракета) је универзална моћ човјечанства!?

 111. Дражене, ако нећеш на јединствено тржиште свијета, а ти се онда држи свог тржишта. Јави кад га успијеш развити.

  Можемо као Норвешка? Са просјечним размишљањем и нивоом личног развоја као у овог Божидара, Рамштајна и Буде!? Добро, ајде да и то видимо.

  Ово што већ на поприлично мјеста пишеш о парама и штампаријама у суштини показује да уопште, дакле не слабо, него уопште не знаш ништа о монетарним системима. Ево још једном, па нећу више понављати: ИНФЛАЦИЈА У ОВОМ ТРЕНУТКУ НИЈЕ ПРОБЛЕМ МОДЕРНЕ ЕКОНОМИЈЕ РАЗВИЈЕНОГ СВИЈЕТА. Безвриједних пара има. Ено их у Сјеверној Кореји, Венецуели, Бурми и Зимбабвеу. Долар и евро нису у тој категорији.

  Што се дуга тиче, нема проблема. Ако можемо сами, а да се не задужујемо – супер. Ево Божидар, Рамштајн и Буда ће својим идејама помоћи у томе. На шта се троше паре од дуга? Мислиш да то мозгове ове тројице интересује? Њима дај десетераца и они су сити. Таквима и треба дерати кожу и зато је мени Додик супер. Запријети им терористима, мрским свијетом који је против нас и Федерацијом, отпјева им десетерац, узме лову и сви срећни иду кући. То је то. Па ти се онда пореди са Норвешком.

 112. Ad hoc, 16.08.2011. 08:42:34

  Па ти да хоћеш шта да видиш, видио би да мој принцип не функционише са додиковим, нити са иним, већ на простом принципу једнакости међу људима, подједнаке шансе за све..или то из Његошевог времена, патријархално родољубље, јесу ли Његошеви јунаци из доба Владике Данила, били тајкуни? Је ли им новац био мјера и снага утицаја? или чојство и јунаштво? ово јунаштво не значи буздован у руци, него мјера људског карактера величина људскости, а тога свега у данашњем свијету или осињем тајкунском гнијезду НЕМА!

 113. elep81, 15.08.2011. 23:39:11

  Хвала ти за ово прика, Галоа је све рекао. То је посљедњи мохиканац ОНЕ Европе и ОНОГ Запада у којег смо се клели док смо мислили да је тиранија и злочин само на истоку!

 114. дражен
  „Ја познајем наша негативна искуства у овом смислу са ММФ-ом“

  Наша су беззначајна у односу на афричка искуства. Па тај ММФ је Африку бацио у сиромаштво са својим захтијевима. Ишли су до те границе да су натјерали становништво да се одрекне свог сјемена житарица, дали им неко ново, боље сјеме које кад су посијали НИЈЕ КЛИЈАЛО!!!!!! Људи су се убијали јер породице нису имале хране да преживе.

  И овај АД КОК (ака дајгузопримач, пушикурача, сророшва профукњача) објашњава о врлом новом свијету. x-(

 115. rixadu, 15.08.2011. 23:04:48 [11798]
  „@budha

  Nemam se ja cega odreci kad ja nikad nisam bio za islamsku Bosnu ali evo da tebi bude jasnije; odricem se islamske dekelracije i islamizirane Bosne. „

  Имаш, имаш и те како имаш…. На твом фејсбук профилу си „лајково“ и постао фан групе ‘штовалаца Алије Изедбеговића!

  Јебем ли ти хануму на Исламској декларацији, мене си хтио зајебати! Ђубре фундаменталистичко!!!!
  x-(

 116. Шта ти знаш о ММФ-у, свијету и глобалним покретима, будало? Да ишта знаш гледао би како да почнеш да размишљаш да се развијеш заједно са друштвом у којем се налазиш, а не да будеш талибан и бринеш о свјетској правди и неправди. Док ти бринеш о Африци, не видиш да чак и многе државе тамо иду бржим корацима напријед од ове твоје. Видим пресадио си Божидаров мозак у главу, па си и ти почео да прскаш ријетка говна. Мислиш бићеш паметнији ако дркаш док пишеш те своје накараде од постова. Нећеш у тој доле глави наћи памети, џаба га циједиш.

 117. Ха, ха, ха! Какав си ти попишани магарац и будала, баш у корак пратиш Божидара. Вас сте двојица перјанице талибанског покрета у Срба. Ниси ти далеко од кошуље коју ће ти на леђима копчати. Сав си недовршен, накарадан, дезорјентисан, мали и безначајни фрустрирани смрдљивац. А тек ћеш да видиш шта је фрустрација кад ти дође из гузице у ту твоју сјебану главу.

 118. buddha, 16.08.2011. 10:08:19

  Тај ГМО програм производње хране је унишито фармере у Индији, а Африка је гладна једноставно зато што је америка храни! Пресиромашни су они за америчке интересе и инвеститоре, да би у њима видјели било какву корист, чак ни као робови им више нису занимљиви, продали су им обећање да ће уз помоћ генетски модификоване хране спасити становништво Африке од глади..и јбг нису наравно!

 119. rixadu, 16.08.2011. 10:36:39 [11829]

  какав си ти паћеник, теби није лако… Читај хануму ти јебем, читај:

  „Najstariji je spomen o hrišćanskoj crkvi u Bosni 530 i 532. god. na crkvenim saborima u Solinu, kad su Bosnom vladali Istočni Goti (Klaić, Poviest Bosne str. 40); tu se govori o ecclesia bestoensis (crkva zenička) i njezinom episkopu Andriji, ali tek od 960. god., kad je Bosna poslije smrti srpskog vladaoca Časlava postala privremeno samostalna, jer je dotle bila pod Srbijom, i iz XI stoljeća kad se je konačno odijelila od Srbije, poslije zetskog kralja Bodina (1085. g.), imamo više vijesti. Bosna je već za Časlavove vlade bila hrišćanska; njezina je crkva najprije bila pod dračkom i spljetskom arhiepiskopijom, do 1067. god. pod barskom, a od 1078. god. pripala je dubrovačkom arhiepiskopu, kome to pravo potvrđuje papa Urban III (1187)[9], jer je na bosansku episkopiju (tada bješe samo jedna) isticao svoje pretenzije i spljetski arhiepiskop, koga su štitili ugarski kraljevi. Oko 1154-1163. god. vladaše Bosnom i Zahumljem sa Stonom ban Borić kao prvi samostalni bosanski vladala i mađarski saveznik protiv vizantijskom caru Emanuilu, a poslije Borića znameniti Kulin ban (1180-1204), u Bosni u ostalim tadašnjim srpskim državama i u Hrvatskoj[10], sve do kraja XII vijeka borili su se istočni i zapadni uticaj. „

  http://www.rastko.rs/rastko-bl/istorija/sdavidovic-spc_bih_l.html

 120. @buddha

  joj buddha smaras i skaces sa teme na temu

  Evo necu se truditi pobijati tvoj post.

  Tu pise „u Bosni i ostalim Srpskim drzava“ evo slazem se, bilo je prije 10 stoljeca srpsko carstvo sa mnogobrojnim drzavama. Carstvo se raspalo prije 10 stoljeca, pa hajmo se sad okrenuti drugim stvarima. Nemamo vise nista sa Srbijom osim susjedskih odnosa pa bolje da onda gajimo dobrosusjedske odnose sa svima, da i da pravimo bolju Bosnu za sve bosance i hercegove.

  Pa nemoj temelj svoje mrznje udarati na dogadjajima koji su van racionalnog i vremenskog povezivanja! Pa i Bosna je svojevremeno (bosanski kralj Tvrtko) zauzela pola Srbije i Dalmaciju pa bi ja sad trebao imati pretezije za taj teritorij!? Pa naravno da ne!

  Bolje je tako vjeruj mi nego da glumis ovdje malog Hitlera i prosipas svoj strah i prijezir prema muslimanima.. Sta ce ti to, to su tvoji sugradjani!

 121. …“majmumna, etvoj entitet …“

  Опет си почео брљавити усранду, „партизанска усташино“, паритерска балијесино!

  Кад ли ћеш ти наћи свој смирај???:D:D:D
  Чуј, „смирај“!!! Ооооо, скоте болесни одјеби са српског портала и пронаћи ћеш смирај будало, зар не схваташ да је проблем у ТЕБИ !!!x-(

  Док се год шуњаш по српским порталима и храниш своју болест опште познату као МАЗОХИЗАМ, нећеш наћи свој „смирај“!
  Ја лично НИКАД нисам отворио неки зелено усташки или Ћисто усташки сајт. Не занимају ме. НЕ ЖЕЛИМ људима сметати. НЕ МОГУ на том мјесту НИШТА промјенити! Промјене се догађају ГЛОБАЛНО, и СФРЈ се распала на ГЛОБАЛНОМ ПРЕЛОМУ историје. Па ће се и обнова српских земаља и уједињење свих Срба опет у једну државу десити на сљедећем глобалном лому.
  То су историјски процеси, природни и зависни од закона историјске инерције. Мало шта можеш промијенити својим трабуњањем о босни и босанству овдје међу нама, јербо је та прича пропала одавно, још од Калаја! А швабо је и онда био јак, чинило се непобједив!
  Једине сигурне константе историје ових простора су швапска хегемонија и освета због пораза, и српски слободарски отпор и побједа. Правда и Бог су увијек на страни онога који се брани.

 122. Је ли могуће? И Божидар је почео да схвата!!!??? У једном дијелу иначе потпуно бескорисног текстића увидио је везу између незаустављивих глобалних дешавања и распада Југославије. Мали корак за човјечанство, али велики за Божидара. Само ме чуди како то наш супер Божидар из пете галаксије сав овако прејак није успио зауставити глобалне токове и регресију српства на крају 20. вијека. Заиста чудно.

 123. @bozo

  Bozo ja se ne sunjam ovdje jer nemam potrebe. Imam puno pravo da pisem ovdje kolio hocu kao i na bilo kojem drugom portalu u Bosni i Hercegovini a pozivam se na kostitutivnost sva tri naroda Bosne i Hercegovine

  Nemas potrebu ni ti da se sunjas. Malo me podsjecas na onog Japanca iz 1974 godine koji je mislio da rat sa amerikancima jos traje….

  Bas si bosanska tragikomedija

 124. риксаде, имаш право само са аргументима да пишеш и да тако успјешно браниш свој „мањински“ став, а умјесто тога ти овдје износиш фрустрирајуће изјаве, шовинистичко, пацолико, фалсификаторски, провоцирајући здрав разум и чисту логику, глорификујући свој балуџистан настао баш од таквих суманутих идеја на гробу некадашње средњовјековне српске Босне!

 125. @ramstain

  „некадашње средњовјековне српске Босне!“

  Opet cu staviti povelju iz 1332 vgodine u kojoj se vidi da se Kotromanic naziva Bosnjaninom a Srbinom i tu prestaje svaka razumna diskusija o tome!

  http://www.zemljabosna.com/povelja_stjepana_kotromanica.html

  Ja kazem da je Bosna i Hercegovina drzava svih njenih gradjana bez obzira na vjeru naciju i rasu

  Bozo kaze da ovdje samo Srbi imaju pravo pisati

  I ti iz ta dva stava zakljucujes da sam ja sovinista a Bozo ne!????

  Al sta drugo ocekivati od covjeka koji za profilnu sliku ima covjeka koji je iptuzen za najveci zlocin u evropi poslije Drugog sv rata odnosno za genocid u Srebrenici!

  Gori sam ja sto odgovaram tebi koji ne razlikuje sovinizam od tolerancije

  Sto se mene tice mozes umjesto Karadzica staviti i Hitlera.. Ustalom nema razlike. Oba su odgovorna za GENOCID!

 126. rixadu, 16.08.2011. 13:41:12

  видиш ли ти да си у завађи са сопственим мозгом, ето ти би сваког ко носи слику Радована по кратком поступку прекло иза врата, само кад би тебе неко питао ко је теби подобан, а ко не? Зато ти ја савјетујем да се изгубиш мало са ових наших тема! Није то за тебе иди на џуму, јел пратиш тај ваш рамазански пост, остави се писања није то за тебе!

 127. Усранду, најподлија и најрепрезентативнија балијска МРЦИНО!
  Божо НИКАД није рекао нити одређивао ко гдје има право писати! Божо НИКАД није рекао да мрзи муслимане нити глобално нити као етничку групу на територији БиХ!
  Божо отворено и јасно говори да мрзи СВЕ убице из прошлог и претпрошлог рата који су му 1942. ИСТРИЈЕБИЛИ читав заселак саплеменика под Козаром који је бројао 29 (словом: двадесет девет) кућа и домаћинстава! Божо каже да не може да схвати како вјерски а „бошњански“ разјарене убице који су му 1993. убили једног брата у Добоју, а 1995. другог у Мркоњићу још нису одговарале за злочин!!!x-(
  Божо такође тврди да си ти један од убица из прошлога рата јер си неописиво болестан, склон лажима, подметањима, извртањима чињеница и стварности као што си и сад показао свима који могу прочитати шта ја пишем и шта ти од тога у својој манитој глави конструишеш – „БОШЊАНИНЕ“

  Кад ти опсујем нану или хануму онако сочно и по србски, е то управо ТО значи! Да бих ти се радо најебао женске фамилије, и НИШТА ДРУГО! Другим ријечима, РАДОВАО БИХ ТИ хануму и не би јој ништа фалило!!!

  А то да си болесни гад, то стоји, јер како другачије објаснити толики мазохизам???!:D

 128. [email protected], 16.08.2011. 15:52:57

  Или реци ко шта лаже и подмеће, или СИКТЕР ОДАВДЕ мајмуне!
  Ако ти се гади, а ти иди на сајт РТС-а или БЕЕЕЕ92, тамо се све темељито филтрира и псују САМО „nacionaliti ili šovinisti“ а кретенизам еврофанатизма је доведен до савршенства!:P

 129. Само их одржавате овде полемишући са њима. Колико пута треба да вам се каже? Божо? Дражене? Рамштајн? 😀

  Озбиљно! Нема сврхе објашњавати некоме нешто што он врло добро, да не кажем одлично, зна. Трошите своју енергију и вријеме. Све они то знају, само се праве да не знају!

 130. @anja

  sram te bilo pa Drazena trpas u isti kos sa Bozom

  Nemas potrebe vrijedati jednog finog i civiliziranog covjeka koji civilizirano diskutuje kad on to zeli u kos sa primitivcima ciji su svaki postovi puni nekulture sovinizma ili velicanja genocidasa!

  Administratore sta cekas vise? ovdje je izgleda dopusteno vrijedati na nacionalnoj, vjerskoj ili bilo kojoj drugoj osnovi.

  Pa kao da sam se vratio u RS 1992 godine kad su rusili nerspske bogomolje te protjerivali i ubijali nersbi!

 131. Ања: „Само их одржавате овде полемишући са њима. Колико пута треба да вам се каже? Божо? Дражене? Рамштајн?“

  Политичка филозофија чија си ти сљедбеница је полемисала сама са собом, па је Србе довела у септичку јаму Европе, лајава фригидна госпођице. За такве као што си ти, то је најбоље мјесто. Остали би ипак можда хтјели да изађу.

 132. Јеси ли ти оптимус или оптимуш? Који је твој конкретан проблем изузев што су и теби изгледа мозак преплавила говна, па ти се око тебе привиђају потурице? Пробај за почетак да се пребациш у 21. вијек. Видјећеш како ћеш се боље осјећати.

 133. Pa kao da sam se vratio u RS 1992 godine kad su rusili nerspske bogomolje te protjerivali i ubijali nersbi!
  Ниси се ти вратио у рс,већ си остао у тој својој касаби гдје сте побили и протјерали све Србеhttp://www.youtube.com/watch?v=8BDejlSoIac има тога још,пун ти је интернет оваквих злочина од стране ваше војске мултиетничка будало!

 134. Уз овакав доток блентовина, има ли још некога ко се чуди да смо гузица Европе!? Магарче глупи, добро је да си и ти претакао кад је погрешна политика све силе које су нешто значиле окренула против нас. Сви су нас тукли по гузици 1995, а никога није било да нас брани. Имаш ли идеју зашто, морончино ретардирана? Да сјеверноамерички луди коњи нису рекли: „Доста“, сада би ти био негдје тамо далеко, као она биједа из Хрватске. За који курац вадиш све те линкове? Извади ти линк који ће ти објаснити како остадосмо без иједног савезника на свијету бијеломе. Колико је таквих сиротих биједника на свијету?

 135. Почетком 90-их је личило да уз оружану премоћ можемо стићи до Токија, количина курчења на врхунцу, освојићемо ово, осветићемо се за оно… Кад прође покоја година пендрек мудре политике се скратио, све силе свијета које нешто значе ударише на нас, они које се мислило лако стући ударише контру, па бјежи одавде, бјежи оданде. И сад вадиш неке курчеве линкове, плачипичко. Уз све и даље мислиш да ће доћи неки нови обрачун, па ћеш онда имати више среће. Имаћеш, ал у курцу тако ретардиран. Фристрација је то велика, али то ти је реалност коју живиш. Ипак ти прво дођи у 21. вијек. То ти је једина нада.

 136. Ad hoc,ти као да си дојио свог бабу умјесто маму,зашто не опереш тај вазелин из уста видиш да ти језик проклизује због тога и само испадаш ретард!Линкове постављам због тога да усташе,балије,комуњаре и остала гамад виде шта су урадили мом народу!Разлог због кога нисмо имали савезнике је тај што су нас водили ретардирани комунисти који нису имали капацитет да прихвате промјене које се дешавају око насhttp://www.dragas.biz/index.php?option=com_content&view=article&id=8408:katarza&catid=104:komentari&Itemid=69 на овом линку можеш да прочиташ какве су све будале водиле и воде српски народ а на овом линку можеш да видиш сву бескрупулозност и демагогију твог светог западабудало ретардиранаhttp://www.youtube.com/watch?v=76p-YWG6rGE&feature=mh_lolz&list=HL1313444260

 137. Шта уопште значи елеп? Каква се људска наказа крије иза ових слова која ништа не значе? Само да није тих проклетих усташа, балија, комуњара и остале гамади (баш ме интересује шта су остала гамад?), ТВОЈ НАРОД би уживао? Јеботе, па ти користиш терминологију као да си Вилхелм Херман Геринг лично! Све док буде таквих идиота као што си ти, биће и добијања по ушима. И нека – и треба да буде.

 138. @elep81

  auuuuu pa ti si bas pao pod uticaj srspke ratne masinerije koja se proslavila lazima poput one da srspku djecu bacaju lavovima u sarjaevu i da su srpske glave nabijene na gradski most u Bihacu….

  Kao prvo za navedeni snimak odmah da kazem da General Atif naredjuje pali sve po Srbima rijec je o samoj borbenoj liniji i sukobu dvije vojske a ne ubijanju civilila kao sto je tvoj kukavicki generalcic koji je popusio oko Bihaca, Ratko Mladic radio po Srebrenici.

  Kao drugo o zlocinima crnih mambi i pripadnika 505 brigade u dvoru na Uni nije tacno da niko nije procesurian jer je oko 10 pripadnika uhapsenom optuzeno a neki vec i osudjeni za taj zlocin.

  Sto se tice onih golih ljudi na dzipu rijec je Vukovicu i Sabicu zasto su prvo Srspki mediji izvjestili da su ibijeni a oni su i dan danas zivi. Za njihovo malteritanje trocija pripadnika 5og korpusa su otpuzeni i proces je u toku!

  Za takve i slicne lazi kao ovaj tvoj snimak RT Srbije je nedavno uputila izvinjenje zbog izrecenih lazi u toku rata!

  Gebelsova taktika da kad se laz ponovi vise puta postane istina izgleda da je upalila od tebe!

 139. @elep81

  e sad o tom pitanju ko je u 92og godini a ko ne! U Bihacu danas dolaze ljudi svih nacionalnosti, dolaze na rafting, druze se zajebavaju i uzivaju kao svaki normalan insan i niko nikom ne smeta

  Ovdje postoji par likova poput Boze a vecim dijelom i Budhe kojima odmah pjena na usta skace kad vide da tamo neki nesrbi pisu po forumu jer toboze samo Srbi imaju pravo ovdje ostavljati svoje stavove… bas kao 92 druge kad ste mislili da samo Srbi imaju pravo zivjeti u tom dijelu Bosne pa vas je zato sad pun Hag i spadate u narod sa najvise zivucih ratnih zlocinaca na planeti!

  Upravo zbog toga apeliram na administratora jer put sapiranja ljage sa svoga naroda je dug i tezak ali ako su uspijeli njemci nakon nacista mozete i vi nakon svojih fasita ali ovo nije pravi put!

 140. Занимљиво је како главни промотери „западних вриједности“ имају потребу да демонстрирају примитивизам. Проевропски оријентисани и наводно Срби…, али са оваквим рјечником… некако то баш и не иде заједно. Али, шта ја знам о томе! 😀

 141. rixadu, 16.08.2011. 19:28:41

  Мајстор за извртање онога што други кажу!

  Дражен и Божо јесу за мене у истом кошу јер су ми обојица драги и без обзра на различите стилове којима пишу важно ми је да чујем њихово мишљење. Нико не вријеђа Дражена нити му забрањује, нити има право да му забрањује да дискутује… Моје миљење је да на тебе не треба обраћати пажњу јер си провокатор, ни сам не вјерујеш у то што пишеш, константно провоцираш и не треба ти давати простор да измишљаш историју, језик и сл., а то се управо ради када се уђе у полемику са тобом!

 142. хех..јесмо ми Срби баш злочести, ми једноставно нећемо да вјерујемо, мислимо и осјећамо оно што овдје пише неки муслиман из напаћеног бихаћа..е јбг баш, ваља теби риксаде сад читав дан сједити поред компјутера и секирати се због тога..ха ха ха..

 143. @anja

  moje misljenje je da ti nas sviju provociras svojim piskaranjem…

  Jedno od tvojih provokativnih pisanja je bilo i ono kad si da ce RS postati nezavisna u roku od 4 godine!

  Prosla je jedna godina i u naredne 3 godine slobodno lupetaj po forumu jer veceg lupanja od navedenog neces ostvariti…

  Kad se to ne ostvari molim te nemoj vise ovdje ostavljati svoje komentare, povedi svog bozu na jedno putovanje i pusti nas da u miru komentarisemo!

 144. rixadu, 17.08.2011. 09:30:07

  хе хе хе..јесам ли рекао да ћеш се ти читав дан нервирати што ја не вјерујем теби већ свом Радовану, с којим сам био кад је требало бити исто као и сада, а он за разлику од тебе, баш тебе ни једном ријечи није поменуо, док ти о њему мељеш непрекидно, сањаш, проклињеш за сву своју неспособност и умоболност крив ти је Радован..хехехе..баш ми је драго што имаш кошмар у глави!

 145. :D:D:D

  Ево још једног „средњовјековног витеза из септичке јаме“, али овај пут та јама није у Европи него на Хермановом институту Колумбија универзитета Њујорк – држава Њу Јорк!B-)

  Име му је Гордон Бардош а помоћник је директора Института и објашњава нам како то да и он и Ангела Меркел и сва Западна Европа сада одједном пишају у исту тикву „гледе“ мултикултурализма, како то да вјерски поглавар босанских муслимана сматра мјешовите бракове „још једним геноцидом над муслиманима“, па како је тренутно важећи став међу муслиманским „интелектуалцима“ у географији званој БиХ, да су над њима досад извршена 11 геноцида (???)…итд.

  Каже:“Proveli smo skoro 20 godina u pokušajima da stvorimo centralizovanu državu, zasnovanu na pogrešnoj predstavi o Bosni i suprotno volji barem polovine njenih stanovnika…“
  http://www.standard.rs/vesti/41-svet/8143-gordon-bardo-vreme-je-da-se-prekine-sa-multietnikim-fantazijama-u-bosni-.html

  Додуше, у овој запиздини гдје се забрањује Деда Мраз и фарбају тротоари у зелено, ‘ладно се за Кисинџера каже да је „тамо неки“ фићфирић ако изјави да од босне „нејма“ ништа, а Монтгомери је „ситни српски лобиста“…
  B-)B-)B-)

 146. rixadu, 17.08.2011. 09:27:02

  Ања и ја можемо имати свакаквих несугласица, али кад се јави тамо неки бошњанин 😛 да прича о томе ко је позван, шта и како треба да коментарише, онда ћу у сваком случају, па макар био и опанак-асфалт сељачина, стати у заштиту Српкиње!

  Запамти, и то врло добро, ниси у Америци, нити си ти ни твоја братија довољно паметни да направе оно што су они успјели, а што ви упорно покушавате. Пројекат твоје грађанске БиХ, никада и ни под којим условима неће доживјети свјетло дана, јер 60% ХРИШЋАНСКЕ БиХ, зна шта то значи!

  У БиХ, док је има, а даће БОГ да ни то не буде тако дуго, живе Хрвати, Срби и муслимани: Статус нације вам је дао онај ћопо у сумраку своје мрачне владавине, а као и свака власт и посљедице исте, ни ти његови продукти неће заувијек трајати!

  Е сад кад си већ имао петље да дирнеш МОЈУ Српкињу (иако сам за то да сви имају за право да кажу оно што желе и хоће), а то не може тако, само да знаш, запитај се ко је ТЕБЕ УОПШТЕ ЗВАО ОВАМО ДА КОМЕНТАРИШЕШ!!!

  Онај ко познаје прилике, рекао би ШИБЕ! 😛

 147. Божо Чукеранац, 17.08.2011. 11:36:10

  „.. да су над њима досад извршена 11 геноцида (???)…“

  хехехехе..иди у к.. Божо, штрецнуо сам се скроз, па шта је тих 11 геноцида, јбт па ја сам сам направио десет пута више замисли све оне моје школске и околошколске другарице сарајчице муслиманске провиненције, па оно иза школе, испред медицинске на Бјелавама, испред женског дома, па прва гимназија Бранко Лазић Дрвенија..па хоп рукице, ајмо..шетњица до Дариве, тамо иза базена Бембаша, мало из прикрајка покажи шта знаш..или вожња требевићком жичаром, да се пењу на врхове сарајевског љепотана…;)
  ако би ме сад тужиле све редом за завођење и све остале атрибуте смишљеног великосрбиновог сексоцида над каснијим врлим бошњакињама, неће бити мјеста тамо за све нас у Хагу!

 148. Ad hoc,

  па ти ко куче, јбт..

  XD

  ал ајд, пошто сидобар, само мало глупав, ђе ћеш рећи да је ања фригидна? 😮 ал ајд нема везе…
  него, паз овог дерпеа,
  „igorbl, 17.08.2011. 09:16:23 [11889]
  Ad hoc, svaka cast na energiji i entuzijazmu.„

  и он те прозива!? као све што си ти написао, то је голи кардан, шатро ти си лупао небулозе, ал си ето упоран, па ти он признаје труд… ја би му свашта рекао да сам на твом мјесту…а ти како хоћеш.. ја ти никад не би рекао тако нешто. а и овај администратор… стварно беззе.. чуј на енергији и ентузијазму… 🙁

 149. Nisam mislio, ali moram malo i ja deseterčiti. Svaki put kad vidim ovog lika iznad, suze mi na oči krenu od smijeha.

  „Кад се Јапан са Русијом срете,
  Лексо ступи као добровољац,
  као сваки стари Црногорац.
  Руској флоти заповједник бјеше,
  На Пацифик борбу започеше.

  Ne znam je li ovaj Lekso iz pjesme i sa avatara gore, koji očigledno u nekima od nas još uvijek pobuđuje strasne emocije, stvarno komandovao ruskom flotom 1904-1905. ili se narodni pjesnik sa njim zajebavao (ovo drugo je vjerovatnije), ali ako jeste komandovao, ruska flota je u Rusko-japanskom ratu i prošla onako kakav joj je bio komandant. Ne samo da nijedan ruski brod nije uspio ni da pobjegne kući, jer ih je japanski admiral Togo poderao kao svinja masnu vreću, već im je nastradalo i najmanje 5000 mornara u bitkama protiv Japanaca (ovih drugih samo 100-ak).

 150. rammstein, 17.08.2011. 12:10:54

  Не знам ја ништа около тијех „геноцида“, нити ходам по Сарај’ву, нити пратим њи’ову периодику, нити посјећујем сајтове…:D
  Ето лијепо чо’ек са Колумбија Јунивресити слушо шта говоре будале и све фино позаписив’о…;)
  Читај чланак.
  А ево ти и нешто па послушај за своју душу:http://www.youtube.com/watch?v=f7AblTjKTHk
  B-)B-)B-)

 151. Ма само опуштено. Лако је мени са Лексом. А то са педером као врхунском увриједом је лако објаснити. Педер је уз балију (израз од миља за Бошњака), усташу (израз од миља за Хрвата), Шиптара, комунисту и атeисту (од 2006. у игру улази и Црногорац) јединица мјере анти-српства. Само да није њих, све би било потаман и сви Срби би били срећни. Та догма се вуче негдје од cca. 1990.

 152. @psihodelija

  „сваком случају, па макар био и опанак-асфалт сељачина, стати у заштиту Српкиње!“

  Znam da je to tako i da ces braniti svakog Srbina pa taman on bio ratni zlocinac i to po rangu zlocina Adolfa Hitlera kao sto vas dosta brani Karadzica ili Mladica ili neku trecu Srpsku spodobu..

  To je ono sto je i najveca tragedja u ovome svemu

  Mene niko nije zvao da komentarisem ovdje kao sto nije ni tebe. Ali ako iko ima pravo da komentarise onda su tu u prvom redu bosanci i hercegovci koga se ticu ova pitanja…

 153. anja banja luka, 18.08.2011. 00:47:16

  Нема на чему!Сваки пут!

  rixadu, 17.08.2011. 18:48:59

  Ниси у праву. Познајем ја и ОК муслимане, боље од неких Срба! Само вас је.е једна ствар, и у томе сте сви исти, нема разлике. Оптерећени сте са оним што смо створили на ономе што ви и само ви сматрате само и искључиво вашом прћијом! Пит’о бих те ја да ли би био толико гласан поборник грађанске БиХ да се нпр. примјењују резултати пописа из ’61!? Бунили сте се почетком ’90 против доминације Срба у бившој Југи, сад хоћеш да примјениш ту исту доминацију пласирајући причу о некаквим тамо Босанцима и Херцеговцима!

  Ма шта се ја уопште трудим да ти објасним теби необјашњиво и непојмиво. Кад схватиш две ствари, а то је:
  1. да су Срби народ који је највише наје.о на овим просторима, од турског земана па наовамо, у толикој мјери да ваша бројка од 8.000 (која је више него упитна) спада у домен статистичке грешке;
  2. да нам наша Република Српска гарант заштите од таквих као што си ти и сличних теби, који би из сарајевске кухиње одређивали на шта ће ми живот личити, шта ће ми дијете радити и сл. Е видиш ту је суштина. Једина мржа ствар од мојих криминалаца, лопова и дерикожа су „сарајевски“ пандан истих!

  Сконтај ове премисе, па ми се јави! B-)

 154. @pshiodelija

  1. jednio sto nije upitno jeste da je u Srebrenici ubijeno 8372 muskarca i djecaka i to je dokazano za razliku od silnih zlocina u Drugom sv ratu (najvise pocinjenih na Srbima na ovom podrucju od strane ustasa) pa zato danas imas polemike u Jasenovcu od 40 000 do 800 000 ljudi.. Hvala Bogu pa je ovaj zlocin genocida otkriven do kraja uz poznata imena sve i jednog nastradalog (zbgo cega je i uspjesno dokazan genocid. Inace isti scenarij je vidjen diljem RS a norcito u PRiejdoru gdje je i veci broj ljudi ubijen na isti nacin kao u Srebrenici. Medjutim ovo je jos uvijek u dokaznom postupku pa rijec genocid nije opravdano koristiti a nadam se da ce se genocid u jos sest opcina dokazati u procersu protiv Mladica (samo da ovaj hitlercic jos pozivi u Hagu)

  2. Na nivou cijele BiH zagarantovana je konstitutivnost svih njenih naroda a ta prica o ugrozenosti i zagarantovanim pravima je mlacenje prazne slame koju ste progutali od Dodika i drugih kabadahija koji su vas i doveli do prosijackog stapa pa sad za svaku penziju morate dizati kredit da bi ih ispatili.. Doduse u cijeloj BiH je slicna situacija ali ja bar znam da mit o ugrozenosti jednih a blagostanju drugih ne postoji

 155. i ne vidim potrebu da se stalno vracamo pitanju potrebe RS. To je samo posljedica namjerno odrzavane atmosfere o potrebi zastite jednog od naroda od drugoh naroda…

  Meni je RS neupitna kategorija unutar BiH. Entitet koji je potpisan i priznat od strane vodja sva tri naroda i tu prica staje.

  Mislim da bi puno pametnije bilo kad bi digli ruke od stalnih polemisanja o ukidanju RS ili raspadu BiH. I jedno i drugo je nerelano. POstujmo ustav, okrenimo se bitnijim zivotnim pitanjima. BiH nije uredjena kao gradjanska drzava ali mi jesmo gradjani ove drzave i kad se pocnemo ponastati kao takvi onda cemo i krenuti ka boljem svi mi u Bosni i Herecegovini

 156. „8372 muskarca i djecaka“

  кхммм..колико мушкараца? а колико дјечака? ако већ неко зна да дјечак није мушкарац, а није ни дјевојчица?
  ко је то тачно пребројао?
  Пошто се једино „поуздано“ у Хагу говорило по признању ердемовића о 1200 побијених на фарми у Пилици, од тог наводног броја пронађено је свега 130 остатака!?
  Остали „геноцидисани“ су скупљени са свих ратишта од 1992 до 1995 и опет их нема ни 5 хиљада, а нарочито оних „геноцидисаних“ у борбеном покрету, војној формацији на маршу према Тузли, у ратној пракси страдали од гелера гранате (што је доказано код велике већине страдалих) никако не спадају у категорију намјерног злочина, а поготово не геноцида!

 157. @rammstain

  Međunarodna komisija za nestale osobe dosad identificirala 6.598 ubijenih Srebreničana.

  Erdemovic je obicni egzekutor koji je svjedocio i priznao samo jedan dijelic cijelog procesa vrsenja genocida…

  http://www.bicent.com/novosti/medunarodna-komisija-za-nestale-osobe-dosad-identificirala-6-598-ubijenih-srebrenicana

  „Prvo podudarenje DNK ICMP je ostvario 16. novembra 2001. godine, a bio je to petnaestogodišnji dječak iz Srebrenice.“

  Pravo pitanje je ko je premjestao tolike zrtve i sa kojim razlogom. Ustvari zna se razlog! Prikrivanje zlocina. Ovo je prvi slucaj u istoriji da se susrelo sa sekundarnim i tercijarnim grobnicama. Za premjestanje tolikog broja posmrtnih ostataka potrebna je cijela jedna masinerija, ljudstvo, logistika….

  To je fenomen koji nije postojao do ovog rata, tacnije Srebrenice. Fenomen kojeg su definisali pripadnici VRS, tacnije Mladic, covjek koji je i odgovroan za najveci zlocin u evropi poslije 2 sv rata odnosno za Srebreniciki genocid!

 158. rixadu, 18.08.2011. 09:25:20

  1. Шта желиш тиме да кажеш!? Па и да је најмања цифра у питању од оне које си имао безобразне петље поменути у Јасеновцу, опет је за 5 пута већа од ове „твоје“. А „твоја“ подразумијева и страдале војнике у пробоју према Туѕли, за које и данас бројни Срби одговарају иако су били легитиман војни циљ. Међутим, кад су тузланска колона или Добровољачка улица у питању, онда је то друга прича, то је био легитиман војни циљ, по теби и твојима.
  И шта то трабуњаш о Приједору, шта ти уопште знаш о Приједору!? Знаш ли да су у Приједору пронађени спискови виђенијих Срба за ликвидацију. Знаш ли да је кланица Срба требао бити градски стадион а главни кољач извјесни Мехо, иначе месар по занимању!? Знаш ли да је прва глава која је пала у Приједору српска (као уосталом и у БиХ уопште)!? Знаш ли да су голобрадим младићима у Приједору одсијецали ону ствар и убацивали је у уста а потом их ликвидирали!? Знаш ли да су муслимани у Приједору у одређене „логоре“ (Трнопоље)одлазили својевољно, само да би се што прије регистровали и пребацили на њихову територију!?
  Запамти једну ствар, а то је да у овом рату постоје два па чак и три виђења, а истина је углавном негдје између. Страдало је пуно невиних људи, истина, али ако ћеш стално и константно понављати причу како сте ви јадни и неуки нападнути од стране брадатих и крволочних Срба, онда ћу прећи ниво културног и рећи „м’рш стоко!“ а оразложити са „мислили сте да ће Срби, као ’41. чекати као овце да их кољете, а нисте ни знали да ударате на јачег. Добили сте шта сте хтјели, и сад кукате као какве пи.ке“. Да није било тако, ГАРАНТУЈЕМ ТИ да би Срби са ове стране Дрине доживјели још један Јасеновац! Запамти, ти и твоји лелему.и који желите да штитите мене од мене самог.
  Сити су Срби ваших флоскула и фраза, нисте хтјели Југославију, нећемо ни ми БиХ, која је за нас нужно зло, као што је Југославија била за вас. Ко зна шта ће бити за 50. година, а можда и раније? 😉

  2.Опет ти кажем, дража су ми српска го.на него ваше цвијеће! Добро смо ми и крваво научили шта значи суживот са вама, изађи на улицу па питај у свом Бихаћу, „да ли се слажете са мном да је ‘RS neupitna kategorija unutar BiH'“! Изненадићеш се…кад добијеш батине! Уствари, можда добро и прођеш са батинама! Ма погледај само ФТВ која је препуна мржње према Србима, и све ће ти бити јасно. Уствари, можда и неће. 😀

  Заиста више не очекујем ништа да схватиш, једини разлог због којег комуницирам са тобом је да ти омогућим да вјежбаш ћирилицу која вам је толико мрска па је здушно гулите са табли саобраћајних знакова! 😉

 159. Симптомачино ми је ово да се пречесто прозива Приједор од стране геноцидисаних?
  Што? јел’ то жао балијама и усташама што се није тамо поново догодила Козара? да кољете и трпате голоруку српску сиротињу у возове за Градишку и Јасеновац? Да им покупите оно имовине, цркавице и стоке што су имали и тиме хране усташке фаланге ндх? маму ли вам мамину..

 160. 1. Ne po meni i mojima nego po medjuanrodnom sudu pravde u Strasburu, po medjunarodnom sudu i u Hagu pa cak i po sudu za ratne zlocine u Beogradu koji je oslobodio Jurisica sramotne presude u montiranom procesu
  2. Jos nisam cuo za tog „Mehu“ a ako je taj Meho opravdan razlog masovnog ubijanja nesrba u Prijedoru onda to dovoljno govori o tebi

  Milomir Stakić – 40 godina
  Radoslav Brđanin – 32 godine
  Zoran Žigić – 25 godina
  Mlađo Radić – 20 godina
  Duško Tadić – 20 godina
  Duško Sikirica – 15 godina

  Ovo znam ja i cijeli svijet koga znaima sta se desavalo u Prijedoru….. Ako neko kaze da su muslimani ubijani zato sto su Srbi ubijani prije 50 godina pa da su zato Srbi napravili genocid u Srebrenici ili ove stravicne zlocine onda taj isti se ne razlikuje od ovih nabrojanih zlocinaca…

  Jos ovdje nisu navedeni krivci za koricnaske stijene….

  2. Svako normalan ce ti potvrditi da je RS neupitna kategorija kao sto ce svako normalan potvrditit da je RS entitet unutar drtzave BiH i hajde da stavimo vise tacku na tome… Naravno imas idiota koji bi i dalje ratovali na sve strane ili primitivaca poput Boze ili neupucenih poput „tvjoe srpkinje“ Anje koja rece da je RS postati nezavisna za 3 godine. Rece i osta ziva… U sta ce joj zivot proci…… u razocaravanju …pih

 161. rixadu, 18.08.2011. 18:02:54
  rixadu, 18.08.2011. 18:04:32
  rixadu, 18.08.2011. 18:05:20

  Ти само коментаришеш оно што теби одговара, за шта сматраш да имаш довољно јаке контрааргументе. Није ми проблем да прихватим и твоју игру, па ево:

  Мени није проблем признати је било покоља у овом рату. Нс све стране. Рат је иначе вријеме када испливава сав онај људски шљам, који, у нормалним условима никад и нигдје не би могао бити запажен. Зато ћу увијек рећи, некад било, не поновило се.
  Али оно што ти не желиш признати је да је и на вашој „праведничкој“ страни било једнаког таквог шљама који је радио јаднаке такве ствари које су се десиле на Корићанским стијенама!? Ти не желиш схватити да сте и ви били једнако крволочни и да сте убијали недужне и невине!
  Ако ти је једини и главни аргумент како су Срби једини лоши момци овог рата неке тамо пресуде, онда ти се пи.ам на такав аргумент! Јер тај су суд формирали и плаћају га исти они што су нас бомбардовали осиромашеним уранијумом, што су нас изглађивали, исти они што су убили 12 невиних беба у КБЦ-у Бања Лука, исти они што су уништили претходну државу, исти они што и дан данас харају и пљачкају широм планете (Авганистан, Ирак, Либија…). Тај исти суд је ослободио ТВОГ Насера Орића, злочинца, крволока, доказаног криминалца и зеленаша за чијег је земана у околини Сребренице убијено преко 3.000 људи, након чега сте га дочекали као хероја! И још хоћеш рећи да су напади у тузланској или добровољачкој спонтани, да их нико није наредио!? Да логор Челебићи није постојао по нечијој наредби, а да су Срби у Сарајеву, Бихаћу, Тузли, испарили по истом принципу као што су испарили из Хрватске, због лоше економске ситуације!!!???
  И даље, и послије свега ти очекујеш да ја вјерујем да су те пресуде правичне, и да су засноване само и искључиво на правном тумачењу релевантних доказа!!!??? Очекујеш да вјерујем да су моје вође једини кривци за све а да је твој Алија, био јадник праведник, који никада и нигдје ништа лоше у животу није направио!?
  И послије свега овога што сам ти рекао и што ја сам перципирам ти очекујеш да мени неко овдје од Хрвата и муслимана уопштено жели добро!? ОДРАСТИ!
  Што се Приједора тиче, тамо се десило то што се десило. Желим само рећи да није било тако, било би другачије. И не само у Приједору него свугдје, широм РС и БиХ. Нормални људи су бранили своје животе и животе својих ближњих, послије њих су будале и кретени убијали и пљачкали. ШИРОМ РС И БиХ.
  Е кад то схватиш, не само ти, него читав муслимански корпус, кад осудите људе попут Алије, Насера, Ејупа, Атифа, Јусуфа и њима сличних, људе које су довели МУЏАХЕДИНЕ у земљу у којој исламски фундаментализам никада прије није могао да се „ухвати“, а који су данас створили вехабијски и селефијски покрет у БиХ, због којег нас данас доказано гледају као државу једнако одговорну за 11/09/2001, онда можеш очекивати да и Срби прихвате свој терет!
  И за твоју информацију, латиница на нашим знаковима није проблем, него се и код нас уништава ћирилица, и то замисли гдје. У тзв „повратничким насељима“!!! ДОКАЗАНО, немој се трудити да оправдаш нити побијеш! Што довољно говори о вашој мржњи према свему што је српско, чак и у Српској!

 162. @psihodelija

  Ma naravno da ljudskog sljama ima na sve strane, to je neupitno. Nikad nisam ni smatrao da smo mi bili kao pozitivci a vi kao negativci u ovom ratu, bilo je zlocina na sve strane ali zaista postoje neke sustinske razlike koje su pokuati objasniti…..

  Diljem RS su ljudi protjerivani a bogomolje rusene planski uz organizaciju iz opcinskog nivoa kroz dirketive i odredbe….

  Nema ni jednog grada unutar FBiH koji je srusio crkve kroz takve dirketive niti ljude organizirano protjerivao iz gradova..

  Posto sam iz Bihaca pa mogu o tome govoriti, u Bihacu je zivjelo oko 15 000 Srba i oni su pred rat otisli, ostalo je njih mozda 1 000, od te cifre neki su tokom rata raznim kanalima izlazili iz Bihaca a neki su ostali i do kraja rata, neki su tu i danas (na zalost jako mali broj)….

  Ono sto je sigurno ti ljudi nisu protjerivani niti zatvarani u kojekave logore..

  Sto se tice Sarajeva svi znamo sta je Musan Topalovic radio sarajevskim Srbima ali ono sto je on radio radio je jer je bio zvjer i zlocinac koji je ubijao jer je ubica a na kraju su ga i priveli i ubili. Nije rijec o organiziranim progonima Srba.

 163. @psihodelija

  Treba pratiti sudjenja u Hagu. Iako je cijeli proces pokusan da bude diskreditiran od strane ovasnjih cobana ti procesi se odvijaju daleko od interesa ovdasnjih mocnih struja sto je i dobro zbog dokazivnja samih zlocina

  Pogledaj covjece pa ces vidjeti obicne ljude koji svjedoce o progonima iz Priedora, Visegrada, Foce,, Banja Luke, rusenje dzamija, dokazni pisani materijali i direktive sa potpisima sefova SDSa….

  Ti ljudi svjedoce o komsijama koji su dolazili po njih i odvodili ih u logore, zene kako su ih masovno slilovali po Foci, Visegradu, Zvorniku…

  To su obicni bosanski ljudi koji su poluobrazovani i koji su prozivjeli golgote ali ne od umobolnika vec kao posljedica porganiziranog zlocinackog poduhvata koji je podrazumjevao teror i egzodus tih ljudi… To nisu desavanja koja se odvijaju nad civilima na koje je negdje na nekom brdu u toku bitke naetjela vojska bjesnih pasa vec su to desavanja u njhvom dvoristu u gradovima koja nisu bila izlozena anarhiji prve linije i pjesadije….

 164. Ja sam bio vojnik u 5 koprusu. Po cijele dane su padale granate po mom gradu a nikad mi nije palo na pamet da trazim nekog Srbina po Biahcu i da mu se svetim a sto je nabitnije niko, ni Atif niti bilo ko drugi iz civilne strukture nije niti meni niti bilo kome drugom naredio da napadam te ljude, protjerivam ili zlostavljam….

  „Што се Приједора тиче, тамо се десило то што се десило. Желим само рећи да није било тако, било би другачије“

  Vjerovatno mislis da ti ljudi nisu protjerivani i ubijani da bi oni to uradili Srbima“

  Da sam ja to radio Srbima jedino sto bi danas bilo drugacije je to da bi ja bio ratni zlocinac!

 165. Ово сте ви Реџо јебем ли ти хануму

  “ Mi znamo šta je otprilike filozofija i psihologija islama. Oni kada su u manjem broju umeju da se ponašaju i da budu korektni. Kada postanu ravni po broju, oni već tada dižu glavu, a kada postanu nadmoćni i superiorni, čine pritisak ili da se isele ili da se priđe njima. To je filozofija islama – rekao je Irinej.“

  http://pressonline.rs/sr/vesti/republika_srpska/story/172401/I+patrijarha+optu%C5%BEili+da+je+islamofob%21.html

 166. rixadu, 19.08.2011. 10:55:06

  ма не сери више, па тај Хаг ког финансира саудијска арабија и јесте формиран тако да би ти и такви као ти имали на шта да се позивају!
  Говориш о Корићанским стијенама, а сарајевске стијене на Казанима гдје је „отиснуто“ неколико хиљада сарајевских Срба, споменеш тек кад ти неко од нас овдје помене, другачије никад. То је зато што Казани никад нису пред хашким криминалом процесуирани, зато то теби даје алиби и легитимитет да не спомињеш, а за деесетак година ће голгота сарајевских Срба на Казанима бити заборављена, са ваше стране намјерно, а са наше нажалост не намјерно, јер нико неће моћи тако као ти укуцати:www.icty.org/
  и пронаћи „доказе“ по жељи и потреби!

  Сва та прича око хашке правде мени потпуно исто изгледа као и она брозова са бетонирањем јама по херцеговини и Далмацији у које су претходно побацане стотине хиљада Срба, само да би се сачувао неки лажни мир и лажни суживот који кад је дошло вријеме да пукне, онако како је пуко, тако да је био само још мрачнији и још погубнији од оног претходног.
  Зато сам убјеђен да никад хашки криминал неће растеретити наше односе од наше прошлости, само ће досипати уље на ватру по потреби и како коме кад буде требало!

 167. @buddha rammstain

  Ocigledno ne baratas inforamcijama jer bi znao da je Musan glavni i odgvorni za kazane dakle ne mora mi niko napominjati sta su Kazani (ili mozda ne citas dobro pa propusatas tekst)….

  Ne mora meni niko govoriti sta se desilo tamo kad su svi mediji objavili pricu o kazanima a niti je bilo ko u Sarajevu negira!

  A zamisli sta bi bilo sa Srebrenicom da nije dokazan genocid kad ga i ovako pored presuda negirate! Bojim se i pomisliti….

  „па тај Хаг ког финансира саудијска арабија“

  Pa ja ne znam ko vam je usadio ove lazi u vase glave….

  U toku rata mi smo slusali da vi pravite zlocine a vi ste slusali da mi bacamo srspku djecu lavovima te da ih nabijamo na direke po gradu i da se sami gadjamo i masakriramo…

  odlucili ste vjerovati u ove gluposti pa sad vam u nedostatku dokaza ostaje jedino da raznim lazima osporavate dokazane optuzbe i presude….

  Pa cak vas je i sud u Beogradu neigrao proglasujuci proces Jurisicu montiranim!

 168. rixadu, 19.08.2011. 12:07:25

  „Pa cak vas je i sud u Beogradu neigrao proglasujuci proces Jurisicu montiranim!“

  уф ‘еботе, па ти си у горем кур.цу него што сам мислио, али ниси ти само мала љукава лисица, ти си пацолики сијач лажи, ма све је то монтирано, и они камиони горели сами од себе, док су јуришић и јуришићева багра сједили по кафанама и расхлађивали се около нудећи и тим припадницима ЈНА хладну лимунаду и друга освјежења, а они би сад да напакосте праведницима и сиротим муслиманчићима исто ко и они у Добровољачкој, ма какви убијани војници у колони, они су ишли трамвајом тројком сасвим мирно и безбједно, ово су измислили подли Срби и ратно руководство са Пала опет да би напакостили ни кривим ни дужним муслиманчићима!

  Чуј како је то важно да ја знам да ти знаш да је мушан побио неколико хиљада Срба, о јбт па јел он био чак норис, сам пронашао одвео и ликвидиро 10 хиљада Срба, а тамо у некаквој сребреничкој рупи за неколико хиљада муџахедина, морао је прво Добрица Ћосић да осмисли план, па САНУ да га одобри кроз меморандум, па да се то све постави пред Милошевића да он то спроведе како зна и умије, а онда он позове све и позицију и опозцију и војску и паравојску и попове из цркава и онда нареди још приде Радовану и Ратку да се у сребреници побије све што се може побити, да би некако сачинили план спречавања постављања границе на Дрини!?

  о јбм ли ти да ти јбм и вама и вашој злочиначкој сорти, једном злочинци увијек злочинци, то сте ви наши драги бивши рођаци муслимански, а сад адио и гудбај!

 169. @rammstain

  Jurisic naredio „na vatru odgovoriti vatrom“

  I po tebi je ratni zlocinac….. Ne znam cemo takvo iskrivljavanje istine..

  Sreca pa postoje sudovi koji o tome govore glavnu rijec a ne ti..

  „Чуј како је то важно да ја знам да ти знаш да је мушан побио неколико хиљада Срба“

  Tvojoj mrznji i zAtvorenosti nema kraja!

  Prvo me napadas kako n spominjem kazane a kad ti ukazem da sam pisao o kazanima i Musano onda relativiziras to kroz nebitnost poznavanja te cinjenice..
  E pa dragi moj mozda je tebi to ne bitno ali meni je jako bitno kako bi mogao sagledati cijelu pricu…

  Meni je i bitno da se prestane sa negiranjem Srebrenice.. meni i cijelom normalnom sivjetu…

  A zato su potrebni sudovi…..

 170. @rammstain
  poravljanje i ukazivanje na istinu brojnim dokazima tebi ne moze pomoci ramstajne….. Ti si odlucio vjerovati da su Sebi bacani lavovima, da je ubijeno 10 000 srba u kazanima i da je atif naredio ubijanje civila…. Dzaba sto niko nije to dokazao tebi je bitno sta je tebi tvoja propagandna masinerija rekla…

  Na svu srecu to je bitno samo tebi i nekolicini ovdje na balkanu… Ekvivalent ste neonacistima koji oupiraju Youtube raznim materijalima o negiranju holokausta…

  Dokazi su uvijek bitniji od propagande a narocito ratne.

 171. КАДА ВАС БУДАЛЕ ГРДЕ, ТО ЈЕ КАО ДА СУ ВАС ЦАРЕМ ПРОГЛАСИЛИ!

  („A fool’s reproach! A kingly title!“ енглески песник Вилијам Блејк [William Blake], The Marriage of Heaven and Hell (1790-93)

  Да су ови лојави павијани читали ово што си им понудио елепе, нашли би и ову мисао…
  А шта очекивати од „нације“ павијана који само што су сишли са гране, а заборавили како да се на грану врате!?

 172. rixadu, 19.08.2011. 12:36:56

  алоо…одјеб више, ти си ми неко ко ће паламудити о холокаусту пи.чка ти материна, причај о Јасеновцу, о томе те бабука боље подучаво, како сте клали по Козари мамицу вам вашу, и сад цвилиш овдје за Приједором кад те Божо испресавија, жао ти што нисте поновили 1941?
  Што га нисте „ослободили“ од Срба ко што сте Сански Мост?
  Мени савршено пуца туки и за тобом и за твојом правдом и за хашким криминалом, једино што ме тамо интересује кад вам Рашо изнесе правду у фацу и они пацолики мишеви је морају бар тако чути, а мени драго, срце оволико, јер и ту доказујемо своју оправдану борбу, а њихове тзв. „пресуде“ мене се не тичу, могу они мислити да су осудили Радована или Шешеља или Младића, али истину нити могу нити ће кад успјети осудити, а та истина је на нама и у нама!

 173. @rammstain

  Mene je moj babo naucio da su garavice i jasenovac mjesto stradanja Srba i Jevreja od ustaskog odnosno nacistickog rezima i da oni koji su to radili su zlocinci i da takvo nesto niko nikome ne smije ciniti!

  Ja svoju djecu ucim da je Srebrenica isto sto i Jasenovac ali da su tu stradali muslimani od ratnih zlocinaca poput Generala VRS Ratka Mladica sa VRS i Radovana Karadzica kap predsjednika RS. Ucim ga da takvo nesto nikome i nikada ne smije da se desi i da ovu Bosnu mora graditi sa svim njenim gradjanima bez obzira na vjeru i naciju..

  Ocigledno da si ti ucen da se mora osvetiti za Jasenovac pa zato negiras i pravdas zlocine Srba u ovom ratu poput genocida u Srebrenici pa si sada u skukobu sa samim sobom jer vidis da se cijeli svijet zgraza na ono sto je tvoja vojska i masinerija ucinila….

 174. @elep

  Vrlo cesto cujem da je Srebrenica i genocid montiran kako bi se DEMONIZIRALI Srbi…

  Evo sta kazu oni koji negiraju Holokaust

  „Stories of the Holocaust were a myth initially created by the Allies of World War II to demonize Germans“

  http://en.wikipedia.org/wiki/Holocaust_denial

  Jes vala bas je cili svijet demonizirao Srbe i Njemce

  Ja se jos sjecam prije 2005 godine da je komisija RS sastavljena s namjerom da sastavi službeni stav o masakru je prvo utvrdila da masakra nije bilo, odnosno da su bošnjački muškarci počinili kolektivno samoubistvo!

  Tvoje negiranje je opsteprihvacveno kao i negiranje neonacista o holokoasutu..

  Vrlo zanimljiv clanak i vidjeces iste metode negiranje Genocida u Srebrenici i nacistickog genocida!

  Tkave metode i prica da su se muslimani kolektivno samopoubijali moze biti smatrana istinom samo od notornog idiota poput tebe koji govori o nekakvoj Zapadnoj Srbiji!? Ides iz idiotizma u idiotizam

  Skini lilium bosniacum, brukas bosance i hercegovce!

 175. bozojenjasv,питам се само ко је гузио курве из твоје породице?Стоко једна глупа,па јел ти мислиш да су се твоји преци потурчили истог трена када су османлије дошле у твоју селендру или им је твоја пра пра бака одрадила фелацио да је не чачкају по шупку?Ваш предсједник је ишао у УН да тужака србенде да су нагузили 300 000 хиљада ваших жена,па колико су вам нагузили шокци,па они црнци што су се борили на вашој страни за вријеме рата,па ви сами себи док сте ратовали против Абдића?Размисли о томе!

 176. rixadu,ти брукаш грб Котроманића јер си потомак издајника који су продали своју вјеру и прешли под турске скуте и постали конвертити и издајници хришћанске босне!Већ сам ти рекао,да неко може да оживи Котроманиће и да им власт над даншњом босном твоја би глава била на колцу јер си потомак издајника и сарадник османлијских окупатора!

 177. rixadu,што се тиче твог поређења Срба и нациста поставићу ти линк да видиш ко су фашисти и хрватски цвијетићи http://www.youtube.com/watch?v=BMLzEHUZjM4&feature=related сада је власт у федерацији формирана са овим психопатама и серијским убицама,што значи да и остале странке платформе нису ништа боље http://www.youtube.com/watch?v=j3ELBe6KhrI&feature=related.Уживај хрватски цвијетићу!

 178. @elep

  ej nacionalisto (fasisto) moras se dogovoriti sa hrvatskim fasitama odnosno ustasama jer oni nas nazivaju hrvatskim cvijecem a ne vi, srpski fasiti 🙂

  Jedni me svojataju ko cvjece a drugi me svojataju ko da sam poturceni srbin, pa sjednite i dogovorite se sa ustasama jer ne mozemo i vamo i tamo, premda nam godi ovo svojatanje moracu te rastuziti jer mi nismo ni tamo ni vamo vec bosanjaci koji su nosili ljiljane u ovom ratu a vama je ljiljan simbol bosnjastva (jer je to bio simbol bosnjanina i Bosne koji vi prezirete)….

 179. vjera je ovdje relativna. Muhamed ALi nije izdajnik jer je promijenio vjeru. Danas sirom svijeta ljudi prelaze sa vjere na vjeru a narocito na ISlam!

  Jedini sti izadjnik si ti jer si htio podijeliti Bosnu i razoriti je a mi pod zastavom ljiljana nismo to dopustili i sacuvali smo tradiciju i kontinuitet koji seze do Kotromanica i ljiljana pa i puno prije….

 180. @bozo

  ne bozo ja to nisam smislio nego su osnovna nacela demokratije pravo na izbor vjere i sloboda izrazavanja kao i tolerancija prema ljudima drugacije vjere, nacije i boje koze..

  To vjerovatno nije doslo jos do tvog sela pa su ti ta nacela nepoznata a isto tako nije ti jasno zasto su tvoji heroji Mladic u Karadzic u Hagu zasto su mnogi Srbi osudjeni za najteze zlocine poslije Drugog sv rata… Ni njima ta nacela nisu bila jasna 90ih godina pa se sad cijeli svijet zgraza na pomen Mladica kao i na pomen Hitlera!

 181. Опет врдаш и петљаш турчине, питам те за „национални програм“ :
  „…Jedini sti izadjnik si ti jer si htio podijeliti Bosnu i razoriti je a mi pod zastavom ljiljana nismo to dopustili i sacuvali smo tradiciju i kontinuitet koji seze do Kotromanica i ljiljana pa i puno prije….“B-)

  А што се тиче основних права демократије, ја сам учио да су то слобода збора и договора, право на имовину и животне ресурсе!

  Очито је да националисти имају један извор, а нацикомунисти и глобалисти други извор учења о демократији!?:P

 182. rixadu, 21.08.2011. 00:29:10

  Тачно, и ја се грозим тешких злочина у и око Сребренице, али оних почињених над ни кривим ни дужним српским народом, па се питам да ли је онај народ који је све то могао починити својим комшијама заслужио икакво жаљење и права је штета ако је неко од тих муслиманских крволока преживио 1995!

 183. Лексо Саичић, 21.08.2011. 13:07:08

  ма да, мсм.. после ће рећи да смо их ми дотле довели, јер нисмо хтјели да са њима бројимо њихове жртве, умјесто тога, ми се окренули бројању наших жртава.. па сад, оно није око за око, мада опет понављам жао ми је ако се и један од тих крволочних балија извукао некажњено 1995!

 184. „…a mi pod zastavom ljiljana nismo to dopustili i sacuvali smo tradiciju i kontinuitet koji seze do Kotromanica i ljiljana pa i puno prije….“

  Чак и овај доказани умоболник и паћеник који се боји мрака па звижди непрестано: „босанци и херцеговци, бошњани…“ и слична срања, јадан није баш толико полудио па да каже да су испунили ратне циљеве,сачували „државу“, границе, државност или недјељивост (које додуше никад није ни било)!

  Него тртља о некаквом континуитету Котроманића?!:D
  Јадна мајко… Чуднијех сватова…

 185. @rammstain

  Odgovor na zlocin nije osveta. Pa sad bi po tebi muslimani trebali ubijati Srbe po Srebrenici ili Jevreji nijemce jer je isto i jedni i drugi su dozivjeli genocid u Srba odnosno Njemaca… Ali osveta nije pravi odgovor!

  „А што се тиче основних права демократије, ја сам учио да су то слобода збора и договора, право на имовину и животне ресурсе!“

  Ja ne znam ko tebi to brani….. Ti si bas polupao zlocine!