Додик: Башчаршија тражи од Вучића да ме ухапси

Лидер РС Милорад Додик изјавио је да већ годину дана зна да Сарајево од Србије захтијева његово привођење.

среда, јануар 24, 2018 / 10:39

„И не само то, постоји налог да се, кад летим негдје, од земаља у региону тражи да приземље владин авион и претресу га, “ рекао је Додик за „Вечерње новости“.

Осим тога, Додик је истакао и да је захвалан предсједнику Србије Александру Вучићу што је то објавио.

Он каже да се константно налази на удару „разних мешетара“, међу којима, тврди, има и његових политичких противника из редова српских странака у РС. „У недостатку доказа о томе да постоји било шта нерегуларно око некретнине коју посједујем у Београду, они измишљају и фабрикују приче о мени и мојој породици.

Покренули су истрагу, ангажовали судског вјештака из Тузле, а кад нису били задовољни његовим резултатима, смијенили су га и нашли новог из Сарајева.

И још у све покушавају да увуку Београд“, наводи Додик. Додик сматра да то раде јер би у том случају могли да кажу да „Србија саслушава Додика“, да „чак и тамо сматрају да је он лопов и криминалац“.

Подсјећамо, предсједник Србије Александар Вучић изјавио је гостијући у емисији „Ћирилица“ на телевизији Хепи да је прошле године у Београд стигао захтјев да се ухапси Додик, што је негирао министар безбједности БиХ Драган Мектић.

Додик каже да је, колико зна, Вучић говорио „на основу званичних информација које је добио од институција у Сарајеву.“

Власти БиХ затражиле су од Србије помоћ у истрази о сумњивим финансијским трансакцијама на подручју те земље повезаним с предсједником РС Милорадом Додиком, изјавио је министар безбједности БиХ Драган Мектић, а не захтјев за привођење и хапшење.

У изјави коју је пренио извјесни сарајевски портал, Мектић је оповргао тврдње предсједника Србије Александра Вучића како је из БиХ прошле године у Београд стигао захтјев да се тамо ухапси Додик. Вучић је такву тврдњу изнио у интервјуу за београдску телевизију Хепи.

„Био је службени захтјев за привођење предсједника РС прије годину дана. Замислите да Србија приводи предсједника РС. Јесте ли ви нормални? Шта хоћете, да правимо границу онакву каква је некада раније прављена?“, казао је Вучић, додајући како је све то било због „неке виле“.

Милорад Додик је под истрагом Тужилаштва БиХ због сумње да је на незаконит начин купио вилу у елитном београдском насељу Дедиње за коју је платио 750.000 еура.

Сумња се да је он ту куповину обавио у готовини новцем нејасног поријекла, а цијелу трансакцију прикрио је накнадно одобреним фиктивним кредитом приватне банке из Бијељине.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *