Додик: Бакирова партија је настала у џамији, која му је и даље политичка говорница

Поводом изјава Бакира Изетбеговића о Српској православној цркви, Додик је нагласио и да се зна да су Бакиру Изетбеговићу џамије и данас говорнице са којих се шаљу партијске и политичке поруке и да џамија у БиХ одређује побједника међу бошњачким политичким тијелом.

понедељак, 6 септембра, 2021 / 14:54

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је Бакир Изетбеговић посљедња особа на свијету која би смјела да говори о мијешању вјерских заједница у политички живот ако се зна да му је и партија покојног бабе, коју је наслиједио, практично настала у џамији, и да се по џамијама регрутовало и регрутује чланство.

На питање Срне да прокоментариише Изетбеговићу изјаву у којој се окомио на Српску православну цркву /СПЦ/, Додик је рекао да квалификовати СПЦ као вјерску заједницу која производи конфликте израз је отвореног непријатељства према православним хришћанима најприје у БиХ, а онда и шире.

"Ако постоји вјерска заједница са чије адресе се овдје позивало на мир и суживот то је СПЦ, која своју хришћанску мисију проводи на један друштвено пожељан начин, не угрожавајући било кога. У БиХ се најчешће дизала бука због ставова Исламске вјерске заједнице, а никада ставова СПЦ. Јасно је и на чијој адреси станује нетолеранција", нагласио је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ је указао да нападом на СПЦ Изетбеговић наставља и да се додворава бирачима не би ли вратио пољуљано повјерење и утицај међу муслиманима.