Додијељена Псећа палма у Кану

Међу наградама које додјељује Кански фестивал је и Псећа палма (Палм дог) која се уручује за најбољу псећу улогу на филму. Ове године, то признање припало је бијелој пудли која игра слијепог љубимца Валентина Либераћеа у филму о животу екстравагантног америчког пијанисте Иза канделабра (Behind the Candelabra). Педигрирани пас глуми Бејби Боја, пудлицу чији ће […]

уторак, мај 28, 2013 / 15:37

Међу наградама које додјељује Кански фестивал је и Псећа палма (Палм дог) која се уручује за најбољу псећу улогу на филму.

Ове године, то признање припало је бијелој пудли која игра слијепог љубимца Валентина Либераћеа у филму о животу екстравагантног америчког пијанисте Иза канделабра (Behind the Candelabra).

Педигрирани пас глуми Бејби Боја, пудлицу чији ће проблеми са видом приморати њеног власника (Мајкл Даглас) да ангажује младог тренера паса (Мет Дејмон) који постаје његов љубавник.

На жалост, безимени пас-глумац није био у Кану да преузме награду – дијамантску огрлицу са натписом „Псећа палма".

Награду жирија однијели су напирлитани холивудски пси из филма The Bling Ring о групи размажених тинејџера који проваљују у куће познатих да би крали одећу и накит.

Награду „Псећа палма" основао је 2001. године британски новинар Тоби Роуз који сличну додјелу, за награде Фидо, организује сваке године и на Лондонском филмском фестивалу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *