Добрило Дедеић кандидат Српске коалиције за предсједника Црне Горе

Предсједништво Српске коалиције предложило је да Добрило Дедеић буде њихов кандидат на предсједничким изборима у Црној Гори.

четвртак, март 1, 2018 / 16:08

„Имајући у виду да Српска коалиција, за разлику од системских странака, нема новац, нити тајкунске медије, бирали смо човјека који у дебатама, сучељавањима и ТВ дуелима може побиједити сваког режимског, црногорског националистичког или лажног опозиционог кандидата“, саопштено је из Српске коалиције.

Према њиховим ријечима, српски кандидат може бити само онај коме је Русија ближа од НАТО пакта и Европске уније.

Из Коалиције су казали да су парламентерну коалицију, без обзира на то шта мисле о њој, чекали до последњег дана фебруара да се договоре око заједничког предсједничког кандидата

„И не само ми, него сви истински опозициони кандидати, антирежимске парламентарне и ванпарламентарне партије и групе грађана које желе промјене у Црној Гори. Данас је истекао последњи рок, више немамо никакву обавезу према њима, али имамо према српском народу у Црној Гори“, пише у саопштењу.

Оцјењује се да Срби треба да се окрену себи, а не да буду вјечито оруђе у, како су казали, „рукама црногорских националиста, (Ђукановић) Милових бивших и садашњих министара и НАТО плаћеника који српске гласаче користе као јефтино средство у међусобним обрачунима“.

Предсједништво Српске коалиције очекује да се Дедеић наредних 24 сата изјасни о кандидатури са аутономним правом да предсједништву предложи алтернативног кандидата.

Српска коалиција креће 1. марта у акцију прикупљања потписа за предсједничку кандидатуру српског кандидата.

У Српској коалицији су Српски сабор Завјетници, Српска странка, Странка пензионера инвалида и социјалне правде, Синдикат незапослених, Центар за развој демократије и људских права, Покрет за Евроазијску унију и Српска листа.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *