Добојлија Кузмић први кошаркаш из Српске у НБА лиги

Огњен Кузмић отпутовао је у сриједу за САД гдjе ће потписати уговор са Голден Стејт Вориорсима чије боје брани репрезентативац Србије Немања Недовић. Двадесеттрогодишњи Кузмић је рођен у Добоју, висок је 216 центиметара, а од 2011. године је у Шпанији гдје је играо за Уникаху са којом му је истекао уговор. Каријеру је почео у […]

четвртак, 22 августа, 2013 / 01:09

Огњен Кузмић отпутовао је у сриједу за САД гдjе ће потписати уговор са Голден Стејт Вориорсима чије боје брани репрезентативац Србије Немања Недовић.

Двадесеттрогодишњи Кузмић је рођен у Добоју, висок је 216 центиметара, а од 2011. године је у Шпанији гдје је играо за Уникаху са којом му је истекао уговор.

Каријеру је почео у бањолучком Борцу, а потом је играо за два тима у Финској, да би сезону прије одласка у Малагу провео у Челику из Зенице.

На НБА драфту 2012. године, млади кошаркаш је изабран као 52. пик у другој рунди, док је у прошлој сезони просјечно беле 6,9 поена, 5.5 скокова за Хувентуд гдје се налазио прошле сезоне за позајмици.

Неће играти за БиХ на предстојећем Евробаскету у Словенији, иако је добио позив Александра Петровића, јер је желио да током љета игра на Љетњој лиги НБА.