Добој: Сутра почиње сајам инвестиција

ДОБОЈ – У Добоју ће сутра бити отворен седми Сајам инвестиција "Слив ријеке Босне – Добој 2010" – најављено је из Регионалне репрензентативне групе слива ријеке Босне, која је организатор манифестације. Сајам инвестиција је конференцијског типа и одржава се једном годишње с циљем оснаживања партнерства локалних заједница, невладиних, владиних и бизнис организација ради подстицања одрживних […]

уторак, 12 октобра, 2010 / 13:53

ДОБОЈ – У Добоју ће сутра бити отворен седми Сајам инвестиција "Слив ријеке Босне – Добој 2010" – најављено је из Регионалне репрензентативне групе слива ријеке Босне, која је организатор манифестације.

Сајам инвестиција је конференцијског типа и одржава се једном годишње с циљем оснаживања партнерства локалних заједница, невладиних, владиних и бизнис организација ради подстицања одрживних развојних и програма јавних улагања, као и кориштења ресурсних потенцијала локалних заједница и осталих субјеката из општина слива ријеке Босне.

Том три сајамска дана биће одржано пет округлих столова и представљени развојни пројекти општина учесника Сајма, а први пут ове године уведен је такмичарски дио – фестивал кратке филмске приче о теми "Користи становника од инвенстиција у енергију", на који је пријављено десет радова од аутора из Добоја и осталих општина у сливу ријеке Босне.

Регионална репрезентативна група слива ријеке Босне основана је 2003. године на иницијативу локалних власти, владиних и невладиних организација из општина слива ријеке Босне, а ради у оквиру добојског Удружења грађана Толеранцијом против различитости "Топеер".

Подручје слива ријеке Босне заузима 20,45 одсто или 10 457 километара квадратних територије БиХ на коме се налази 46 општина – 15 у РС и 31 у ФБиХ са укупно 1 523 221 становника.

Сајам ће бити отворен у 12.30 часова у хотелу "Интегра", а трајаће до 15. октобра.Оставите одговор