Добој погодан за јуниорско СП у рукомету

ДОБОЈ – Предсједник такмичарске комисије Свјетске рукометне федерације Леон Калина сматра да Добој испуњава већи број услова да буде један од градова домаћина Свјетског рукометног првенства за јуниоре које ће бити одржано у БиХ у јулу 2013. године. "Добој је град у којем рукометни спорт има дугогодишњу традицију, на које указује одржавање Међународног рукометног ТВ […]

петак, март 11, 2011 / 20:11

ДОБОЈ – Предсједник такмичарске комисије Свјетске рукометне федерације Леон Калина сматра да Добој испуњава већи број услова да буде један од градова домаћина Свјетског рукометног првенства за јуниоре које ће бити одржано у БиХ у јулу 2013. године.

"Добој је град у којем рукометни спорт има дугогодишњу традицију, на које указује одржавање Међународног рукометног ТВ турнира, који више десетина година, захваљујући доборој и стручној организацији, окупља најбоље рукометне клубове и спортске мајсторе из Европе и осталог свијета и тиме је постао мјесто за доказивање рукометних достигнућа", навео је Калина.

Он је након разговора са предсједником Рукометног савеза Републике Српске Здравком Милићевићем и замјеником начеленика општине Добој Владом Ђурђевићем нагласио да ће на одлуку Свјетске рукометне федерације да Добој буде један од домаћина овог првенства значајно утицати не само рукометна традиција, већ и планирана изградња спортске дворане и започета реконструкција градског хотела.

Разговорима је присуствовао и генерални секретар Међународног рукометног ТВ турнира шампиона у Добоју Ален Петковић, који је навео да је учешће на 43. међународном рукометном ТВ турниру "Добој 2011", који ће бити одржан од 16. до 20. августа, до данас потврдило шест екипа, а очекује се најава за још двије екипе.

Према његовим ријечима, учешће су потврдиле екипе "Шанбери" из Француске, "Металург" из Македоније, "Барселона" из Шпаније, "Гумерсбах" из Њемачке, "ПИК Сегедин" из Мађарске, као и домаћа "Слога".

Петковић је подсјетио да је на свим досадашњим рукометним турнирима учествовало укупно 112 клубова, од којих 59 из иностранства и 53 са простора република бивше Југославије, међу којима је и 17 клубова из БиХ.

Добојски рукометни ТВ турнир први пут је одржан 1965. године, а због ратних дејстава није одржаван од 1992. до 1996. године, па је 2009. године одржан 41. турнир, на којем по традицији учествује осам екипа.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *