Добој и Маглај ће имати заједничку депонију

Начелник општине Добој Обрен Петровић и представници чешке фирме "Геотест" из чешког града Брно потписаће данас уговор у складу са реализацијом пројекта "Побољшање управљања отпадом у општинама Добој и Маглај", а који се односи на изградњу регионалне депоније. Церемонији потписивања присуствоваће и потпредсједник Републике Српске /РС/ Енес Суљкановић, те амбасадор Чешке у БиХ Томаш Суњог. […]

понедељак, 17 октобра, 2011 / 09:07

Начелник општине Добој Обрен Петровић и представници чешке фирме "Геотест" из чешког града Брно потписаће данас уговор у складу са реализацијом пројекта "Побољшање управљања отпадом у општинама Добој и Маглај", а који се односи на изградњу регионалне депоније.

Церемонији потписивања присуствоваће и потпредсједник Републике Српске /РС/ Енес Суљкановић, те амбасадор Чешке у БиХ Томаш Суњог.

Из општине Добој саопштено је да је, у складу са ранијим потписаним Споразумом о сарадњи, планирано да уговор потпишу представници "Геотеста", као водећег координатора са чешке стране, и Локална акциона група регије Добој, као водећи координатор са стране БиХ, док би чешки амбасадор, начелник општине Добој и начелник општине Маглај Мехмед Мустабашић парафирали документ с циљем јачања његовог значаја у локалној заједници, али и у РС и БиХ.

Церемонија потписивања биће одржана у сали за пријеме општине Добој са почетком у 11.00 часова. /