Добио потврду: Ради, али плате нема

Jeдан радник добио је од фирме потврду да нема плату, а она му је била потребна његовом сину за документацију приликом подношења захтјева за студентску стипендију у Тузланском кантону. Дугогодишњи радник, чије је име познато редакцији Кликса, ради у компанији која се бави обрадом метала, и која је некада словила као једна од најразвијенијих и […]

понедељак, фебруар 16, 2015 / 22:48

Jeдан радник добио је од фирме потврду да нема плату, а она му је била потребна његовом сину за документацију приликом подношења захтјева за студентску стипендију у Тузланском кантону.

Дугогодишњи радник, чије је име познато редакцији Кликса, ради у компанији која се бави обрадом метала, и која је некада словила као једна од најразвијенијих и најбољих у тој области. Данас, наравно, то није случај.

Компанија Феринг је током 2013. године пословала с губитком, а чињеница да је она само једна од многих фирми које постоје само на папиру и чији радници немају плате, савршено илуструје овај трагикомични документ.


"Сада постоје само обесправљени радници, неисплаћени доприноси, неисплаћене плате и неизвршене судске пресуде. Постоји колективна тужба радника, али и пресуда из 2013. године у којој је Суд у Грачаници пресудио у корист радника и која до данас није извршена", рекао је за син радника Феринга.Оставите одговор