Добас на вези: Страдање цивила се наставља, оборен један украјински хеликоптер Ми-24

Град Доњецк, тачније Петровски рејон погођен је са пет ракета из ракетног артиљеријског система БМ-21 Град. То је један скроман резултат, ако се узме у обзир да је у исто вријеме насељено мјесто Јасиновата погођено са 80 ракета из истог оруђа.

четвртак, 28 априла, 2022 / 09:11

Списак напада на цивилне циљеве од стране Оружаних Снага Украјине је изузетно дугачак, издвајамо да је у мјесту Тројицко пало шест мина 120 мм, у Еленовки три, а у Горловци 3 гранате од 122 мм.

У мјесту Првомајск погинула је бака 1926. годишта, двије особе су повријеђене, оштећена два стамбена објекта. У мјесту Стаханов, погинуло је дијете 2012. годишта и рањен један младић 2003. годиште, оштећено 17 стамбених објеката

Из опасних рејона Украјине, ДНР и ЛНР на територију Русије евакуисано 16.480 људи, 3354 дјетета, док је од почетка војне спецоперације Русије на њену територију укупно евакуисано 1.002.429 цивила, од чега 183.168 дјеце.

Овдје сви канали периодично емитују упутство шта треба да се ради приликом гранатирања. Која мјеста су погодна за сакривање, шта радити ако не можете да уђете у неки подрум, да се не прилази зградама ако су од стакла и метала, како и гдје да се легне и сл, каже Дани(ј)ел Симић за јутарњи програм РТРС.

Што се војних вјести тиче најбитније за протекли дан јесте да је високопрецизним ракетама испаљеним из ваздуха нанесено је 17 удара, оперативно тактичка и армијска авијација гађала је 38 објеката ОСУ, а Министарство одбране Русије наводи да је тим акцијама ликвидирано више од 210 војника и 43 јединице оклопне и аутомобилске технике.

Артиљеријске јединице су у току прошлог дана испуниле 309 бојевих задатака, при којима су уништена три складишта муниције у мјестима Червоноје и Иљичевка у Харковској области.

Оно што је најзанимљивија вијест из ваздушних бојева јуче, јесте да је у у подручју мјеста Черкаскаја Лозоваја Харковске области оборен оклопни хеликоптер Ми-24 ратног ваздухопловства Украјине, те на другим мјестима још двије беспилотне летјелице.