ДНС промијенио лого

Политичке поруке су остале исте као и претходних дана – говори се о кандидатима за двије највише функције, али се не говори да ли ће на изборе изаћи као конкуренти СНСД.

субота, март 17, 2018 / 15:04

На сједници Главног одбора ДНС-а која је данас одржана у Бијељини, усвојен је нови лого ДНС-а који је члановима ГО представила Лејла Решић, члан Предсједништва ДНС. Да је бољи од старог, а не раскида са оним како је изгледао, јасно је, и треба похвалити избор.

Пред 141 чланом Главног одбора, колико их је присуствовало сједници, предсједник ДНС-а Марко Павић је рекао да је оптимиста и да је сасвим сигуран да ће ДНС на изборима који долазе освојити 100 хиљада гласова те да ће странка у Народној скупштини Републике Српске имати од 12 до 15 посланика.

Осврћући се на предизборне активности лидер ДНС-а је рекао да сви требају приступити предизборним активностима и да све општине активно партиципирају.

Такође је највио да ће у наредном периоду бити одржана још једна сједница Главног одбора, на којој ће бити утврђене листе а оперативни посао , до краја изборног циклуса обављаће Предсједништво и Изборни штаб ДНС.

„И даље влада интерес појединих странака из цијеле Републике Српске да разговарају са ДНС-ом и ми смо отворени за дијалог. Наредне седмице почињемо преговоре са старом каолицијом, СНСД-ом и СП-ом и ДНС ће изнијети своју платформу“ рекао је Павић и најавио да ће на наредној сједници Главног одбора ДНС-а, која ће бити одржана у јуну утврдити изборне листе.

ДНС-у треба да припадне једна од двије највише изборне функције, мјесто члана Предсједништва БиХ или предсједника Републике Српске, закључио је Главни одбор странке.

– Оно што је став ДНС-а је да се не иде са уцјеном. Уколико СНСД буде изричит око тога, ја не могу да кажем данас да ће ДНС да одустане. Постоје разне могућности, али први преговори званично почињу сљедеће седмице. Врло брзо ћемо знати позицију и став СНСД – рекао је замјеник предсједника ДНС Недељко Чубриловић.

Велики број нових чланова приступа ДНС-у, па је донесена одлука да се може повећати и број чланова Предсједништва странке. У току су и преговори са неколико политичких партија о предизборном савезништву.

– Прва странка, Странка зелених, неке од пробосанских странака које желе да имају у нама партнера у Републици Српској, а од странака то је странка господина Огњена Тадића која жели да се у потпуности прикључи ДНС – додао је Чубриловић.8 КОМЕНТАРА

 1. Врло интересантна конференција за штампу Чубриловића, надам се да ово „странка Огњена Тадића жели да се у потпуности прикључи ДНС“, то и значи?

  Да.
  Могу да потврдим наводе господина Чубриловића како једина авангарда у Српској- зелени са њима преговарају, да имају озбиљну намјеру да са својим коректним и конкретним приступом, те искреном намјером да се дође до јединства по питању стратешког понашања и размишљања српског народа и свих грађана у Републици Српској, врло озбиљно приступају разговору о будућој програмској сарадњи, све трагајући за озбиљним програмским партнером?

  Тешко је вријеме, зелени су основани због јединства народа,односно, заштите природних ресурса,те неопходне промјене понашања и стратешког размишљања за опстанак и развој Републике Српске, управо због (не)намјерних подјела које су на сцени најмање десет година у Републици Српској.

  Вријеме је за НОВИ ПРИСТУП рјешавања свих проблема који свакодневно притишћу све слојеве становништва Републике Српске.

  Неко то мора покренути, неко неукаљан у политици, нека организација која има идеју и визију мора преузети иницијативу, или мјесто лучоноше искрене приче о САБОРНОСТИ и ПРВОЈ ПРАВОЈ ПОСЛЕРАТНОЈ ОБНОВИ.

  Зелени то доказано јесу једини у Републици Српској, све по идеји, визији, идеологији и авангардном програму ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА.

  Зелени јесу кренули у одлучну „битку за идеју и програм“, нажалост, у овој констелацији односа шест мјесеци прије избора, чињеница је, да иако имамо авангардан програм и јасан пут развоја Републике Српске,зелени то не могу сами на изборима изнијети, односно, не могу без снажног партнера дати ријеч народу која живот значи, све да ће се обећано на изборима провести у роковима после избора?

  Неукаљани и авангардни зелени са јаким партнером, то је 100% најбоља симбиоза два партнера, која ће довести Републику Српску у ситуацију да се без нас не може у новом времену.

  Потврда да после избора нема подјела које разарају Републику Српску.

  Значи, нема шансе да зелени са јаким и искреним партнером после велике и сигурне подршке народа дозволе нове подјеле, напротив, тај армирани савез на идеји и програму ће бити будући ТЕМЕЉ ПРЕПОРОДА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, односно да заједно са јасним програмом можемо гарантовати свакој породици и њиховој дјеци да ће бити остварено оно што је на изборима обећано.

  Сигуран сам да је партнерство са снажном и неукаљаном идејом, модерном и неуништивом идеологијом и програмом зелених, најбоља и економска и једина хумана прича на изборима 2018 године,или у правом смислу ријечи речено, НАДА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, као и потврда народу да наши будући партнери мисле озбиљно?

 2. Па Никола брате, изгледа да ускоро неће бити ни једне злочиначке организације, са којом ти нећеш имати уговор о програмској сарадњи ??? Лијепог си се друштва ухватио !!!

 3. Да те питам нешто Змају, да ли би ти тако шта написао да разговарају и да се договоре око око сарадње ДНС, СДС, ПДП и НДП,односно, Павић, Говедарица, Бореновић и Чавић………. ?

  Да ли би тада Говедарица, Бореновић и Чавић били чланови злочиначке организације, или само прагматични предсједници партија, људи компромиса, они који знају да са умјереним Павићем и снажним ДНС побјеђују на изборима, односно, да само тада могу бити 100% сигурни да ће добити прилику да после избора кроз њихову већину и владу, докажу своје тврдње о томе да су много способнији и поштенији, него њихови противници?

 4. Никола, двије различите ствари су постизборна математика и предизборно помагање опцији која је доказана криминална.

 5. Ја теби јасно питање поставих, шта да су се рецимо договорили СДС и ДНС, ја уопште не сумњам да је било неког разговара, сви са свима разговарају,мени је то нормално, ништа није готово, док све није готово.

  Пусти постизборну коалицију.

  1. И гдје кажете да сте ратовали? У којој јединици тачно? Под чијом командом?

   Гдје сз зуби, које сте обећали у предизборној? Гдје огрев, гдје зимница? Прођоше године….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *