ДНС: Политизација Добровољачке

Обиљежавање годишњице трагичног масакра над невиним војницима ЈНА 2. маја прије двадесет година поново постаје подложно политизацији од стране оних који би жељели да се тај масакр историјски заташка и да се не спомиње. Демократски народни савез оштро се противи сваком могућем оспоравању обиљежавања годишњице напада на колону ЈНА која је била на путу да […]

понедељак, април 30, 2012 / 15:22

Обиљежавање годишњице трагичног масакра над невиним војницима ЈНА 2. маја прије двадесет година поново постаје подложно политизацији од стране оних који би жељели да се тај масакр историјски заташка и да се не спомиње.

Демократски народни савез оштро се противи сваком могућем оспоравању обиљежавања годишњице напада на колону ЈНА која је била на путу да напусти Сарајево и сматра да је сваки такав чин усмјерен на изазивање инцидената у циљу ремећења политичке стабилности. То посебно добија тежину у предизборној години када неке политичке снаге настоје таквим акцијама да обезбиједе већу политичку подршку.

Претходних година породице жртава и њихова удружења достојанствено су обиљежавали датум страдања њихових најдражих, али је тај чин увијек имао противнике првенствено међу онима који не желе и којима смета подсјећање на овај догађај.

Нови докази у овом случају несумњиво говоре да, за разилку од досадашњих политизованих и пристрасних рјешења, посебно од стране представника међународне заједнице, догађања од 2. маја 1992. године траже независну правосудну валоризацију без било каквих политичких утицаја и унапријед дефинисаних програмираних рјешења.

ДНС такође сматра да је овај догађај намјерно испровоциран у самом почетку оружаног сукоба у Босни и Херцеговини чиме је на веома негативан начин утицао на даљи ток оружаног сукоба и друге догађаје током каснијег вишегодишњег интензивног сукобљавања у Босни и Херецговини. То је разлог више да се тражи и праведно правосудно рјешење што би утицало и на његову реалну историјску валоризацију.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *